[]

Gaziantep'te nereyi gezeyim, nerede ne yiyeyim?

İlk kez gidiyorum ve yarın gün boyu Antep'teyim.
Ne yapayım dersiniz?



 
halil usta'da et ye , koçak'ta baklava ye. ulaşım sorunun yoksa hayvanat bahçesi avrupa'nın en büyük hayvanat bahçelerinden biri ve zeugma'da görülesi. ciğerci mustafa da yemeden geçilmemesi gereken bi' yer.

istanbulda yaşayan antepliyim.
  • haekhan27  (17.10.14 21:56:51) 
Zeugma'yı es geçme, sabah metanet'te beyran iç. Halil usta'yı ben çok beğenmedim ama illa ki gidersen küşleme ye. İmam çağdaş'ta ye bence ama. Tarihi şehiri yürüye yürüye gezersin zaten.


  • bi mekan  (17.10.14 22:09:08) 
imam çağdaş bozdu diyorlar da bi defa yiyecek insan için gidilebilir


  • haekhan27  (17.10.14 22:14:34) 
Araba yok, buraları gezmek çok zor olur mu?
Ulaşım için akbil benzeri bir sey mi gerekiyor, para toplu taşımada geçer mi?

  • dize getiren  (17.10.14 22:17:27) 
  • gkk  (17.10.14 22:20:31) 
Sabah metanet lokantasına gidiyorsun ve beyran içiyorsun. Ardından tahmiste sabah kahveni içip bakırcılar çarşısını ve etrafı dolaşıyorsun. Öğlen imam çağdaşa geçip güzelce karnını doyuruyorsun. Burada benim favorim ali naziktir. Ardından bir taksiye atlayıp zeugma ya geçiyorsun. Son olarak da halil ustada küşleme yiyorsun.

Not: metanet, tahmis, imam çağdaş ve bakırcılar aynı yerde. zeugma ve halil Usta'da birbirine çok yakın.
  • kumlupara  (17.10.14 22:27:13) 
zeugma müzesini gezebilirsin, imam çağdaş'ta fıstık sarma(dolama), baklava ve koçak baklavada özellikle özel şöbiyet yiyebilirsin, erçelebi kadayıfta künefe ve kaymaklı kadayıf, urfalı tike ciğerde ciğer, bedestenin karşısındaki çıtır da lahmacun yiyebilirsin. :) oyuncak müzesi var gezmek için işte avmler var 3 tane, bakırcılar çarşısı, zincirli bedesten vs. Var yine gezip görmelik. Kalenin etrafı gezilebilir. Tahmis kahvesinde menengiç kahvesi içilebilir yine tahmis civarından fıstık salça vs. Olabilir. Metanet de beyran seversen ( sarımsaklı salcalı prinçli et haşlama) yiyebilirsin.


  • ekaterina  (17.10.14 23:01:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.