[]

Neden birini sevip diğerini yiyorsunuz?

ne dediğimi anladınız heralde.

toronto metrolarında da her yere asıyorlar bundan:
"Why love one but eat the other?"
www.beveg.ca

ineklerin ve domuzların ne kadar arkadaş canlısı olabileceğinden ve zekalarından bahsediyor.
www.thebreeze.co.nz

sonra ne kadar kötü şartlar altında tutulduklarından ve katledildiklerinden vs.

ama sonra damak zevki, besin değerleri, etin lezzeti vs. konularına giriyor insanlar. atalarımızdan gelen bir et yeme içgüdüsü de var sanırım.

evet 100 yıllık tartışmayı tekrar açtık ama biraz daha ayrıntı var. ne diyordunuz siz bu işe?

not: herkes yiyor demedik. vejetaryen veya vegan da olan var sonuçta. olay daha az yenilen hayvanlara geçince derinleşiyor tabii. fikrinizi belirtirsiniz tarzında bir soru işte.

 
Abi inan bilmiyorum. İstersen kendi icinde celisiyorsun de ama mesela ben duygusal bag kurdugum bir inegin etini yiyemem. Neyse takioteyim bu duyuruyu.


  • Solem  (17.10.14 06:08:43) 
yemediğimi kim söyledi?


  • pescador  (17.10.14 06:48:38) 
seni yesek daha mı iyi..


  • redeath  (17.10.14 07:58:19) 
Damak tadı. Alışkanlıklar. Aç kalırsan kediyi de yersin.


  • arnold schwarzeneger  (17.10.14 08:47:48) 
Şimdi vejetaryenler var evet kesinlikle et yemiyorlar fakat bu et yemek zorunda olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor. Benim piyano hocam da vejetaryendi parmağını kırdı tam 3 ay iyileşmedi, doktor et yemen lazım böyle olmaz, kemik suyuna çorba iç bişi yap dedi ve tadaaa 15 günde iyileşti. Bu olaydan önce vejetaryen olarak da alınması gereken tüm gıdaların bi şekilde alınabileceğini düşünüyordum ama düşüncelerim değişti, etsiz olmuyormuş demek ki.


  • ekaterina  (17.10.14 09:30:42) 
insan bencil ve ikiyuzlu bir yaratiktir. uzakdogu'da 3 kurusa calisan iscilerin fotografini paylasir internet seylerinde, ayaginda o iscinin urettigi ayakkabi vardir -ya da cok daha pahali baska bir sey. onemli olan benim cunku. icim rahatlasin, yarin daha fazla kazanabileyim ve seylerden daha fazla istifade edebileyim yeter.


  • John Finn  (17.10.14 09:32:12 ~ 09:59:35) 
kediyi, köpeği de yiyen bir çok ülke var. bizde veya kanada'da yenmiyor olması hiç yenmediği anlamına gelmiyor.

bizim yemememizin sebebi ülke kültürünün müslümanlıktan geliyor olması diye düşünüyorum. islam dinine göre yenmesi helal, haram ve mekruh olan hayvanlar var. hatta şöyle bir bilgi mevcut ''Köpek dişi olan yırtıcı hayvanlar ve pençesiyle avlanan kuşlar yenmez.''

detaylı bilgiyi de şurada buldum inceleyebilirsiniz;

www.dinimizislam.com
  • 9uncu nesilim ama para bende  (17.10.14 09:46:09) 
ben yapılsa yemem demem açıkçası. yeni şeyler denemeye açığım, aramıyorum sadece.


  • rubenanyukov  (17.10.14 15:06:01) 
vejetaryan değilim ama olmak istiyorum. Et tüketimim minumum düzeye çektim. Ekmak arası döner, belki biraz kıyma (mantı ve lahmacun için) o kadar. Tavuğu ise belki ayda bir yiyorum. (yada iki ayda bir). Vicdanım elvermiyor artık. Hayatımda bir daha lahmacun ve mantı yiyememek fikri olmasaydı çoktan da yapmıştım bunu.


  • beholderrulez  (17.10.14 15:13:47) 
alışkanlık ve damaktadı daha çok. ille de yemem demem, mecbur kalmadıkça alıştığım ve sevdiğim eti yerim. dana, kuzu yerim de kuzu kokar. domuzun sadece sucuğunu yiyebilirim. benimki alışkanlık ve damaktadı sadece.


  • tedirginlik hucresi  (17.10.14 15:20:34) 
Bir cok sevimli hayvani da diger vahsi hayvanlar paramparca ediyor, bazi turler daha can vermeden yemeye basliyorlar. Bir sonraki asama olarak bunlara mudahale edecegiz o zaman. Ya da bir sonraki asamaya gecmeyelim.


  • delifaruk  (17.10.14 15:59:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.