[]

kasko hesaplamasında mantık hatası yok mu?

şimdi kasko'nun trafik sigortasından farkı kazanın yanı sıra yangın, çalınma, terör olayı, arıza vs. gibi durumlarda da korunma sağlamak. yani kaza da var fakat zaten kaza halinde senin hasarını karşı tarafın sigortası karşılayacak. bu nedenle kasko diğer durumlar için ağırlık kazanıyor.

sorumda şu: tali bir sigorta yöntemi olan ve trafik kazası dışındaki unsurları da sigorta eden kasko neden şoförün yaşı, ehliyet veriliş yılı gibi bu olaylarla hiç alakası olmayan veriler üzerinden hesaplanıp yeni şoföre 2500, 5 yıllık şoföre 800 lira poliçe teklif ediliyor?

yani ben yeni şoförsem aracımın molotofla yakılma riski 10 yıllık şoförünkinden daha mı fazla?

bilenler aydınlatsın.

 
kazada ben hatalıysam sigorta benim aracımın değil karşı tarafın masrafını karşılar. kendi masrafımı da ben kaskodan karşılarım.

daha da ayrıntıya girersem, insanların kaza yapma olasılığı çalınma, yangın vs. olasılığından daha fazla, kaç kişinin başına gelir ki yangın falan. etkilemez yani böyle şeyler pek. yeni şoförün de kaza yapma olasılığı tecrübeli şoförden daha fazla. böyle olunca yeni şoförün teklifi daha yüksek.
  • lemmiwinks  (15.10.14 14:07:22 ~ 14:12:42) 
Iyi de bir kaza için illa ki iki araca gerek yok ki. Ben şarampole yuvarlanabilirim, bariyerlere vurabilir ve bir binaya 120 ile dalabilirim. Bu tür kaza riskleri, evet 10 yıllık şöföre göre daha fazla.


  • canercuxy  (15.10.14 14:14:12) 
sana 1000 TL prim çıkardıklarında bunun eldeki verilere dayanan olasılıklara göre çok az bir kısmı o söylediğin diğer teminatlar içindir.

yani 5 yıllık bir şoförün kaza yapma olasılığı %0.0044543 iken, aracının yanma olasılığı 0.000214'tür. (oranlar sallamadır) Dolayısıyla, prim hesabında en yüksek etkiyi sağlayan etmen ehliyet yaşı oluyor.
  • twelfth  (15.10.14 14:29:55) 
gençlerin daha tecrübesiz olması, aracı daha hızlı kullanmaya eğilimli olmaları kaza veya olası tehlikelerden kurtulamama riskini otomatik olarak arttırıyor. bundan sonraki etkenlerden biri de arabanın gücü ve tipi. üstü açık spor bir arabanın kaskosu normal 1.6 5 kapı bir arabanın kaskosundan kat kat pahalı oluyor haliyle. terör, toplumsal olaylar gibi hasar verebilecek diğer olayların da bölgelere göre katsayıları vardır muhtemelen.


  • argent dawn  (15.10.14 14:53:43) 
"yani kaza da var fakat zaten kaza halinde senin hasarını karşı tarafın sigortası karşılayacak"

kim demiş bunu? bu sadece sizin tamamen suçsuz olduğunuz durumlarda geçerli.

suçlu siz iseniz trafik sigortanız karşı tarafın hasarını, kaskonuz da sizin hasarınızı öder.

sigorta primlerini kaza ve hırsızlık arttırır. diğerlerinin pek bir etkisi yok yani, atıyorum 2000 tl lik poliçede yangın 20 tl sel/su 30 tl terör 25 tl filan gibi primler tutuyordur.

kaskoyu sadece hırsızlık için yaptırdığınızda da prim inanılmaz derecede düşer mesela.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (15.10.14 15:27:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.