[]

e.c.a armatürlerinde kurşun kullanılıyor mu?

Selamlar herkese,
Soru başlıkta. Sitelerinde şöyle bir metin var ama tam anlamadım sattıkları ürünlerde var mı yoksa deneme aşamasında mı?

----------------------------
Bilindiği üzere musluk, batarya türü armatür imalatında Cu - Zn - Pb alaşımı (Bakır - Çinko - Kurşun alaşımı ) kullanılmaktadır.Su, armatür içerisinde beklediği zaman, su ile temas eden metal veya metal olmayan komponentler suya çeşitli toksik maddeler salar. Ayrıca kullanılan tüm plastik, lastik parçalar ve yağ su içerisinde mikro organik yapılanmalara yol açar. Bütün bu toksik etkiler, sinir sistemi üzerinde ağır tahribata ve başta kanser olmak üzere çeşitli hastalıklara yol açar.Bunların en önemlisi, hammadde içerisinde bulunan kurşundur.Parçada bulunan kurşunun zamanla çözünerek suya geçmesi, çocuklarda öğrenme ve dikkati toplama yeteneğinde bozukluklar yaparak beyin gelişmesini etkiler; işitme kaybı, büyümenin yavaşlaması ve davranış bozuklukları gibi sorunlara neden olur. Hamile kadınlar vücutlarına önemli ölçüde kurşun alırsa henüz doğmamış bebekleri bundan etkilenir. Kurşun yetişkinlerde eklem ve kas ağrısı yapar, yüksek tansiyona, kısırlık sorunlarına, hafıza kaybına ve hatta nöbetlere neden olur. E.C.A olarak bugün sağladığımız standartlar ile sağlıklı, konforlu ve tasarruflu bir tüketimi ön planda tutmayı hedeflemekteyiz.Su ile temas eden metal dışı tüm plastik ve lastik parçalar ve ürünlerimizde kullandığımız yağlar insan sağlığına zararsız olarak temin edilmekte olup NSF 61-9 (Amerika), WRAS (İngiltere) ve ACS (Fransa) hijyen onaylarına sahiptir.Son zamanlarda özellikle Amerika ve Avrupa" da kurşun için kısıtlamalar getirilmektedir. Fakat kurşunun düşük oranlarda olması malzemenin işlenebilirlik kabiliyetini azaltmaktadır.E.C.A olarak biz de Türkiye" de kurşunsuz malzemeyi üretebilir ve kullanabilir hale getirmek istiyoruz. Kurşunsuz pirinç malzeme geliştirilmesi için ODTÜ Teknokent" de bulunan Elginkan Topluluğu şirketi TAREL A.Ş. aracılığı ile TEYDEB projesi yapılmış ve malzemeye patent alınmıştır. Geliştirilen hammadde Elginkan Topluluğu şirketi olan ELSAN A.Ş. tarafından üretilmektedir.
-----------------------------------------------------------------------------

Cevabı bilmiyorsanız da metinden ne anladınız? Yani bizim satın alacağımız ürünlerde kurşun var mı yok mu?

Saygılar sevgiler.

 
Kurşun zararlı, musluklarda hep kurşun kullanılıyor. Biz de kullanıyoruz ama kullanmamak için malzeme üretmeye çalışıyoruz. İnşallah yakında kurşunu bırakıcaz.

Ben bunu anladım.

Hammadde geliştirilmiş ama henüz imalatta kullanılmamış.
  • buff  (14.10.14 22:44:19) 
böyle bir arge çalışması içindelermiş ve bu konuda hassaslarmış ama şuanki ürünlerinde olup olmadığı açık bırakılmış gibi. suyla temas eden parçalarda kurşun kullanılmıyor olabilir belki?


  • nilmiye  (14.10.14 22:46:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.