[]

tren garlarında gördüğünüz eksiklikler ya da olması gerekenler

selamlar, arkadaşım mimari projeödevi için fikirlerinizi bekliyor. kendilerinden bir hızlı tren garı tasarlanması istenmiş. garlarda olması gerekenler, eksiklikler, olmalı dediğiniz şeyler nelerdir? ne olmalıdır? yurt içinde veya dışında hoşunuza giden, dikkatinizi çeken ne gibi şeyler vardı?




 
en yakın otelin nerede olduğunu dair bi bilgilendirme haritası,ekranı gibi şeyler lazım.yada istasyonun 3-5 odalı bi oteli olmalı,sadece yolcuların kullanabileceği,uygun fiyatlı.saatlik de ücretlendirilebililir,yurtdışında bazı hava alanlarındaki otellerde saatlik kalınabilen otellerin olduğunu duymuştum.

mimarlıkla pek alakası yok gibi ama aklıma bunlar geldi işte.
  • iste o bendim  (14.10.14 01:35:02) 
daha çok biletmatik. ben gittiğimde çalışmıyordu ve veznenin önünde korkunç bir kuyruk vardı.
lounge.

  • mesgul ve huzursuz  (14.10.14 02:00:10) 
havalandırma, akustik, iklimlendirme, rahat ve temiz bekleme koltukları hocam. bunlar direk bulunması şart olan şeyler.


  • maxhoper  (14.10.14 02:03:20 ~ 02:03:48) 
görünür yolcu indiğinde kolayca bulabileceği kapsamlı bir info point -olmazsa olmaz- (konaklama/ulaşım bilgileri için)
24 saat açık eczane
döviz bürosu
bağaj emanet alanı
yeme-içme alanı
buluşma noktası -elzem-
bankamatik
self servis bilet alanı
gazete bayii/büfe/kitapçı
çeşitli kılık kıyafet ıvır zıvır hediyelik eşya mağazaları
ücretsiz wifi veya internete bağlanma alanı
elektronik garın çeşitli bölgelerine kondurulmuş gelenler gidenler ekranı, ayrıca ana devasa bir gelen giden panosu
peronlarda su atıştırmalık distributorleri
telefon/tablet/bilgisayar şarj etme standları

ilk etapta aklıma gelenler bunlar, hızlı tren istasyonu olduğu için default olarak yurt dışı bağlantıları da olan bir istasyon olarak ele aldım, aklıma geldikçe ekleme yaparım.
  • nwnd  (14.10.14 02:15:24) 
Avrupadaki garlara benzer bir sey tasarlamak isterse direkt bizdeki avm'nin icine tren rayi cizsin. Hicbir farki kalmaz boylece avrupa'nin buyuk sehirlerindeki garlardan. Nwnd'nin yazdiklarini 5+ avrupa sehrinin garinda direkt gordum pek eksik gozume carpmadi.

Tuvalet yazildi mi goremedim ama insanlari mc donalds a mecbur etmemek gerek bu cagda el yuz yikamak icin, ustelik parayla.

Eger gar geceleri kapanmiycaksa, korunakli ve kolay isinan bos alanlar olmali aktarma bekleyenler icin. (Bekleme salonunu kapattiklarini gordugum icin diyorum)
  • kegums  (14.10.14 03:26:50) 
mescit olsun. içinde uyumak için iyi oluyor.

not: ateistim.
  • siradisi00  (14.10.14 09:53:24) 
eskisehirdeki yenilen gar ile orta peronda inen yolcular 1. perona raylarin ustunden yuruyerek geciyorlar carpilip gidecekler en ufak bi kusurda onlem alan da yok


  • jedilance  (14.10.14 13:38:03) 
olması gereken sayılır mı bilmiyorum ama okunmuş gazete noktası, sadece marmaray sirkeci durağında görüp çok hoşuma giden bir icat. bilmiyorum evropa'da amariga'da falan da var mı. ben sürekli gazete alırım ve geri dönüşüm noktası her yerde yok. hem gazeteyle arası olmayan insanlar bile vakit geçsin diye yolda okumak için gazete alıyor. o gazeteleri bu noktalara bıraksak, güzel güzel geri dönüştürülseler çok hoş olur.

küçücük bi' şey yani zaten, OKUNMUŞ GAZETE NOKTASI yazıp altına gazetelerin koyulabileceği bir kutu tarzı bi şey koyacaksınız. bence bu eklenebilir. elzem değil ama çok şirin ve güzel bir detay. yapalım bunu.
  • pescador  (14.10.14 13:45:42 ~ 13:46:45) 
güvenlik noktası, gar güvenliği için.
mümkünse metro-otobüs hattı bağlantsı
park alanı
arzu dahilinde istasyonun inşaa edileceği bölgenin demiryolu/ulaşım tarihine, belgelere vs ayrılmış kalıcı sergi alanı. yanına ilave geçici sergilerin yapılabileceği bir alan.
gar personeli için ayrılmış ofisler
gar ekipmanı için depolar (en basiti temizlik araç gereçleri, toplu yük taşıma arabaları vs için)
lostra salonu
berber/kuaför
  • nwnd  (14.10.14 14:29:13 ~ 14:29:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.