[]

herşeyi olduğu halde mutlu olmamak?

selam dostlar.

evim, arabam, sevdiğim bir işim, okul ortamım ve kedim olmasına rağmen neden mutlu değilim?

bunların her biri olmadan önce olduklarında mutlu olurum sanmıştım ama olmadı nedense.

sevgilim yok ve olsun diye bir cabamda yok ondan mı acaba? sahip olduklarimi paylaşmak mı mutluluk veriyor acaba.

 
manevi yönünü güçlendirmen gerek belki bir sekilde. doyuma ulastığını düsünmemen de etkili olur. her zaman ileriye dair hedefler belirlemeli her konuda.


  • ufukcel  (13.10.14 23:40:18) 
sevgilin yok. birazdan buraya ''sevgili herşey değil''ciler damlar,kendini kandırma hayatın yarısı sevip sevilmektir.


  • fransızkalanadam  (13.10.14 23:41:31 ~ 23:42:39) 
aşık değilsin, endorfin herkese lazım.


  • neferkitty  (13.10.14 23:42:34) 
evim, arabam, okul ortamım, kedim, köpeğim ve sevgilim var ve öyle bulutlarda gezmiyorum kanka.
genel bir kasvet var ülkede. ne kadar sallamasak bile (sallıyoruz elbet) ülke iç savaşa girdi girecek, yarına ülkede ne olacak bilinmiyor, ekonomi bugün iyi ama yarın ne olacak bilen yok, ülkede can güvenliği yok, iş garantisi yok, cahiller her tarafta ve daha niceleri.. bu ortamda mutlu olmak bana pek normal gelmiyor. hani insan istese de kafası rahat değil. hepimizin kafa dolu.

edit: tabi birde spor yapmak gerekir.
  • air  (13.10.14 23:43:36 ~ 23:44:03) 
Into the wild filminden alıntı; happiness only real when shared. Sevgili iyidir meşgaledir


  • ilkot  (13.10.14 23:47:31) 
bazen sadece bilinç-enerji olup evrende yıldızlar, galaksiler arası gezmek ister insan gerçeği bilmek, yaşamın anlamı çözmek ister.. nirvanaya ulaşmak vb...

bir yerde maddiyat sıkıyor hakikati arıyorsun

matrix gibin
  • tzameti  (14.10.14 00:12:31) 
Tam cevap yazıyordum ki siz benden önce yazmışsınız:
"sevgilim yok ve olsun diye bir cabamda yok ondan mı acaba?"

  • grgn  (14.10.14 00:31:37) 
Amaç lazım insana. Milyon dolarları olan müzisyenler var, her şeyleri var, ama üretmeye devam ediyorlar, niye, daha çok para kazanmak için mi? Tabii ki hayır, adam o işten zevk alıyor, bir amacı var, daha iyi şeyler yapmak istiyor ve çalışıyor. Sürekli bir amacın, yaparken zevk aldığın ve üzerinde kendini geliştirebileceğin bir şeyin olması lazım.


  • i was made for you  (14.10.14 00:49:18 ~ 00:50:13) 
sevgili olsa, hic bir seyin olmasa daha mutlu hissedersin.


  • tdl  (14.10.14 02:27:05) 
zira insan iki bölümden oluşur. beden ve ruh.

saydıkların (ev, araba, para vs) sadece bedensel ihtiyaçlarla ilgilidir ve ihtiyaçlar hiyerarşisinde dahi yalnızca alt katmanları oluşturur. kişinin mutlu olması için daha üst daha ulvi bir amaç edinmesi gerekir. başka bir deyişle maneviyatını güçlendirmesi gerekir.

bunun için öncelikle hayat amacı edinmeli ve o yolda ilerlemelidir. insanlara yardımcı olmak, hayata neden geldiğini düşünmek, yaşamını kutsamak gibi. kısaca üretmek gerekiyor. senin sahip oldukların tüketmekle ilişkili.

bu arada evet, sahip olduklarını paylaşmak mutluluk verir. ama paylaşmak tek başına yeterli değildir. yine de paylaşmakla başlayablirsin.
  • dahinnotha  (14.10.14 02:39:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.