[]

E-Reader Tavsiyesi İstiyorum.Acil olduğu için yeni başlık açtım

Sevgili Dostlar;
acil olduğu ve geçmişteki cevaplarda tatmin edici cevaplar olmadığı için yeni başlık açmak zorunda kaldım.

Dubai'ye giden arkadaşıma e-reader siparişi vereceğim.

Sony ve Kindle başta olmak üzere önerilerinizi bekliyorum.

-KindleFire reader değil tablet olduğu için düşünmüyorum
-En popüler format pdf olduğu için pdf'te sorun yaşamamalıyım
-Karanlıkta aydınlatma özelliği gibi ekstra bir özellik var sanırım.Bu özellik ve wifiyi destekleyen modelleri önerirseniz sevinirim

çok teşekkürler

 
kindle paperwhite?


  • fayfim  (12.10.14 21:33:47 ~ 21:33:59) 
kindle paperwhite 2


  • hjarteblod  (12.10.14 21:47:38) 
kindle paperwhite kullaniyorum. pdf okunuyor mu okunuyor, fakat rahat degil bence. agirlikli olarak pdf okumak istiyorsan ipad veya baska bir tablet tavsiye ederim. kitap okumak istiyorsan kindle paperwhite iyidir.


  • gerard  (12.10.14 21:49:54) 
ipad, telefon vs ekranindan uzun sureli yazi okursan kor olursun abi aglamaktan helak olursun. en populer format pdf de, kitaplar mubi ve epub olarak bulunuyor artik az bilinir bi kitap degilse. biz paperwhite'da oyle idare ediyoruz. oyle isle alakali 3-5 belge okuyup kapaticaksan al ipad'i.


  • hjarteblod  (12.10.14 21:59:43) 
itiraf edeyim, e-book'a para vermek istemiyorum.Türkçe, ücretsiz okuyabileceğim kitaplar genelde hangi formatta? Ekşi Sözlükteki büyük e-book paylaşımı genelde hangi formatta yapılıyor?


  • werderweremem  (12.10.14 22:05:36) 
mobi ordaki kitaplar. kolaylikla epub'a cevirip atabiliyorsun calibre'den. ben oyle yaptim, daha gecen hafta aldim paperwhite, meritokrasi'den de kitaplari koydum, mis.


  • hjarteblod  (12.10.14 22:16:25) 
kindle pp2 +1

ekside paylaşılan kitaplar pp2 için olan formatta değil. ancak calibre ile cihazına attığın için sen herhangi bir işlem yapmadan otomatik olarak gerekli biçime çevirip atıyor. yani ekşi'deki kitapları sorunsuz ve zahmetsiz bir şekilde pp2'de de okuyabiliyorsun.

pdf konusunda bir şey diyemeceğim. ancak almadan önce yaptığım araştırmalarda pdf'nin e-reader'larda kolay okunmadığını duymuştum. eğer okuyacağın materyal uzunsa bazı pdf düzenleyicileri ile e-reader'ının ekran genişliğine uygun hale gelecek şekilde düzenlemeler yapabilirsin.
  • dahinnotha  (12.10.14 22:43:03) 
pdf'de sorun yaşamamak istiyorsanız kesinlikle kindle almamalısınız. paperwhite 2 gerçekten çok şahane bir şey, ama pdf okumak için asla uygun değil. sony'nin galiba daha büyükçe ekranlı bir okuyucusu vardı, pdf için ona bi bakabilirsiniz.

ben paperwhite 2 sahibiyim ve çok memnunum bu arada. meritokrasi kütüphanesi de daha şimdiden oldukça zengin.

bu arada pw2 ile rss takibi de yapabiliyor, pocket'ınıza eklediklerinizi de okuyabiliyorsunuz. amazondan "active content" adında ajanda ve not defteri uygulamaları, küçük zeka ve kelime bulmacaları falan da alabiliyorsunuz komik fiyatlara ve bazen bedavaya.
  • marjory  (12.10.14 23:01:23 ~ 23:06:23) 
Kobo. Formatların alayını okur. Kindle aldım ama param yetse Kobo alırdım.


  • Evocati  (12.10.14 23:32:31) 
  • seytan ayrintida gizlidir  (13.10.14 20:32:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.