[]

Cips gerçekten sivilce yapar mı? :(((

Selam,


Normalde yılda ancak 1-2 kere cips yiyen bir insanımdır, o da kendim paket aldığım falan da yok, yanımda biri yiyorsa bir iki tane alırım ya da hiç bulaşmam. Sevmezdim. Gazoz, kola gibi şekerli içeceklerle de aram çok yoktu.

Her şey bu yazın sonuna doğru başladı, kız kardeşimle her gün cips + niğde gazoz ile film-dizi izlemeye başladık. Hayatım boyunca yemediğim cipsin 4-5 katını son 1 ayda yedim sanırım.

Ergenlikte bile sivilce çıkarmadım diyebilirim ama son 1 aydır da elmacık kemikleri üstünde 2-3 tane sivilce çıktı. Geçmiyor da meretler. Bugün annem "bu kadar cips yersen çıkar tabi sivilce" diyince dank etti ama ben onu hep efsane sanıyordum.

Acaba cips yapmış olabilir mi veya gazoz? ya da ikisi birden? :( Yemeyi bırakırsam çıkmaya devam eder mi?

(gerçekten bu konuda bir bilgim olmadığından soruyorum, belki çok bilinen bir şeydir, kusura bakmayın)

 
Şeker + trans yağ. Vücudunun bu tür tepkiler vermesi normal. Sen vermese bile bırakmalısın zaten bu tarz bir beslenmeyi.


  • arnold schwarzeneger  (10.10.14 11:29:21) 
evet. yağ sivilce yapar. yemeyi bırak. hiç yeme. patlamış mısır yap cips yerine. zeytin yağı kullan. tuz kullanma.


  • zam sampiyonu domates  (10.10.14 11:29:45 ~ 11:33:11) 
ergenliğim de dahil, son 1 aya kadar hayvan gibi cips yiyen bir insandım. hiç sivilce derdim olmadı. pmste maksimum iki tane çıkan ufak sivilceler dışında hiç sivilcem de olmadı.

cips, çerez vs sivilce yapar diyenlere hiç inanmadım.
  • 111111  (10.10.14 11:29:57) 
@111111, ben de öyleydim, ancak ayda yılda bir pms döneminde o kadar. Ama şu an normal zamanda da varlar 1 ayı geçgin süredir ve gitmiyorlar.


  • april12th  (10.10.14 11:32:08) 
sadece yiyeceklerle değil, aynı zamanda cilt tipiyle de alakalı. yağ tutan bir cildin varsa bu tip yiyecekler ile birlikte sivilce ve benzer oluşumlar gözlemlemen normal. ben de cips çok yerdim belli bir yaşa kadar ama hiç sivilcem olmadı, bazı arkadaşlarımda da hemen yediğinin ertesi günü çıkıyordu.


  • loveinaflipbook  (10.10.14 11:37:15) 
İlla ki beslenmeden olmak zorunda değil aprilcım ya, temas sonucu da oluyor olabilir. Yağı başka yerlerden de almıyorduysan eğer cipse kadar o zaman belki cips olabilir. Ama yastığın temas ettiğin şeylerin bile bazen mikrobik sebeplerle sivilce çıkarttığı oluyor. Benim de çok çikolata yersem çıkıyor. Ama yağ yani nelerden yağ alıyoruz cips bi başına bu kadar etkili olmaz diye düşünüyorum. Dönemsel bir etki olabilir.


  • kirazıseviyorum  (10.10.14 11:38:56) 
alman hastanesi'nde prof dr. ümit ukşal'a gitmiştim. yağlı, bol şekerli beslenme sivilce yapar diyor.


  • [silinmiş]  (10.10.14 12:21:03) 
öğrenciliğimde cildiye dersinde aknelerin yiyeceklerle alakalı olmadığını baya da vurgulu bir şekilde anlatmıştı hoca. çikolata, çekirdek vs şunlar sivilce yapar diye bir şey yok demişti.


  • dolaysiz tumlec  (10.10.14 12:28:42) 
gıda alımının akne yaptığına dair kanıtlanmış bir bulgu yok.

o bakımdan bence yesen de yemesen de bir şey olmaz. araştırmalar böyle diyor valla...
  • siradisi00  (10.10.14 12:32:15) 
arada bi yersen yapmaz. sen abartmışsın.


  • exist is pretty  (10.10.14 13:08:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.