[]

aileden para almak vs agir calismak

25 yasindayim. yurtdisinda master icin gereken parayi kazanmak icin agir calismayi mi secmeliyim yoksa ailemden para istemeyi mi? 21 yasindan beri istemedim calistigim icin. yani durum su bir sene agir calissam biraz da birikmisim var 2 senelik master ucretini tam karsilayamama ihtimalim var. mastera basladigim zaman bes parasiz kalma ihtimalim var dogal olarak. bir yandan okurken de calisma saatim azalacak dogal olarak sadece gecinecegim gibi. sizce borc olarak mi isteyeyim ailemden yoksa son bir kez evlat olarak para istemis gibi mi olayim? ailemin durumuna gelince: benim isteyecegim parayi rahat verirler. satma ihtimalleri olan 3-4 tane ev var yeni ev bunlar sanirim muteahhit mi ne alacak. bunlarin satilmasi 2-3 seneyi bulabilir. benim ise paraya 1 sene sonra ihtiyacim olacak. belki belki 2 sene sonra.

sizce ne yapayim? yuksek lisans yaparsam o ulkenin vatandasligina kadar gidebilecegim buyuk ihtimal.


 
Evlatları olarak iste, bu kadar kasmayın ya vermeyecek olsalar veremeyiz derler zaten. Neden çekiniliyor ki anneden babadan para istemekten.


  • ekaterina  (09.10.14 15:24:16) 
Ailenin durumu bunu karşılayacak kadar iyiyse ailenden iste. Çok zorlanacaklarsa çalış öyle git. Bir de ailenle arandaki iletişime bağlı. Eğer gayet sıcak, samimi bir aile ortamınız varsa iste. Aksi halde kendi işini kendin gör.


  • osurdum  (09.10.14 15:24:56) 
aynen. onlar senin ailen tabi ki rahatlıkla isteyebilirsin. senin çocuğun senden istese vermicek misin..


  • sta  (09.10.14 15:25:10) 
Ağır çalışmak diyecektim ama senin durumun farklı. Ailenin bir miktar finanse etmesi daha doğru bu durumda.


  • brawler  (09.10.14 20:51:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.