[]

İtalyanca öğrenmeye çalışayım mı?

Merhaba, bahar döneminde italya'ya erasmusa gideceğim, ingilizce seviyem ielts'ten 8 aldım, ingilizceyle idare edebilir miyim yoksa italyanca öğrenmeme gerek var mı? Teşekkürler.




 
Derslerini ingilizce alacaksan gerek yok. Ama öğrenirsen senin için kazançtır. Tofaş'ta işe girersin direk.


  • himmet dayi  (09.10.14 14:01:28) 
İnşaat mühendisiyim tofaş'ta işe girmek gibi bir niyetim yok da :) Daha çok italya'da sıkıntı yaşar mıyım orda ingilizce bilme yoğunluğu fazla mı bunları merak ediyorum.


  • ekaterina  (09.10.14 14:05:13) 
Çalışın. Öğrenilen hiçbir şey boşa gitmez, özellikle dil. İtalya'nın neresine gideceğinize göre değişir İngilizce yoğunluğu. Bankaya gidersiniz, banka memuru İngilizce bilmeyebilir. Hesap açtırmak için form doldurmanız gerekebilir,form İtalyanca olur. Ad hangisiydi, adres hangisiydi, şimdi şu numero neyin numerosu diye kalakalırsınız. Kira için sözleşme imzalamanız gerekir, ayrıntıyı anlamasanız da en azından Google Translate'e soktuğunuzda yanlış çeviri kısımlarını kafanızda doğruya çevirebilecek İtalyanca olsun. Bir de bir dili öğrenip orada yaşayınca o kültürü daha net anlıyor ve kültürün içine daha çok giriyor insan, bazı taşlar yerine daha sağlam oturuyor.


  • aychovsky  (09.10.14 14:10:15) 
Arkadaşım tek kelime italyanca bilmeden italya'ya gidip 6 ay çalıştı orada. Kendisi mühendis. Sıkıntı olmaz. Avrupa'nın birçok ülkesinde sadece ingilizce ile idare edebilirsin. Fransızlar ibnedir biraz orada sıkıntı olabilir.


  • himmet dayi  (09.10.14 14:18:59) 
nereye gelecegine bagli, genel olara ogrenci oldugun icin etrafindakiler ingilizce konusacaktir, o konuda da sikinti cekmezsin, ancak yerel halkla konusmak kaynasmak derdin varsa kuzeyde yine biraz ingilizceyle idare edersin ama floransa asagisinda hic sansin yok ingilizceyle :) italya da kalicam calisicam diyorsan basla hafiften ogrenmeye, ayrica biraz da olsa italyanca konusuyor olman burokratik islerde isine yarar


  • baklavasi olmayan erkek  (09.10.14 16:37:36) 
Vaktin varsa şimdi gitsen kursa giriş seviyesi için. Güzel oluır b ence.

Bayağı erasmuslu tanıyorum bizim buraya gelen ve hepsi TÜrkçe kursuna gidiyor ve çok imreniyorum.Kaç dil biliyor hepsi.
  • Cursed Chico  (25.11.14 18:07:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.