[]

ölmekten korkuyorum

taksimde beşiktaşta köprüde ve ya benzeri bir yerlerde

canlı bomba olur falan diye korkmaya başladım :(

molotof ya da canlı bombların yapılma ihtimali sizce gece mi daha fazla gündüz mü?

ne de olsa taksime gece gidiyorum. daha çok kişi ölsün diye kalabalık bi anda yaparlar mantığı. tabi öyle bir şey olmasın da.

bu ülkede kendimi hiç güvende hissetmiyorum artık ve yapabilecek hiç bir şey yok di mi? :/

 
bişe olmaz korkma. adamların amacı zaten senin korkmanı sağlamak. İsraillileri düşün, senden çok çok daha fazla risk altındalar. ama her gün hayata yeniden başlıyorlar.


  • fempusay  (09.10.14 01:03:50) 
pkknın canlı bomba işine girebileceğini şuan için sanmıyorum. Çünkü Faşist tece ye köpek gibi muhtaç durumdalarken kendi ayaklarına sıkmazlar. Ama Suriye'yi bitirecez diye ışid e de girersek her gün bombalar patlar diye düşünüyorum. Kaldı ki zor değil aqdum İstanbul'unda çok var bu ışidcilerden.


  • canercuxy  (09.10.14 01:04:59) 
o tarz bombalarda çok kişi ölmüyor, insan selinin ortasında patlatsalar en fazla 30 kişi ölür 20 kişinin falan da kolu bacağı kopar. bişey olmaz raad ol.


  • loser blueser  (09.10.14 01:06:05) 
pkk nın değil de ışid in yapacağını düşünüyorum ben??

o 30 ölü 20 yaralıdan biri de olabilirim işte?
  • gördüğünüze inanın  (09.10.14 01:10:28) 
ne zaman rahattık ki? hep böyle bir tehlikeyle yasıyoruz. bırak bombayı falan yolda usul usul yürürken insaatın bilmem kaçıncı katından taksiden sekerek gelen kalas kafana düsebiliyor bu ülkede. her an ölebiliriz. hepimiz ölüceeez! :)

www.youtube.com
  • ufukcel  (09.10.14 01:13:31) 
yanında bir bombayla gez. aynı ortamda iki bombacının bulunma ihtimali çok düşük.


  • sckxyss  (09.10.14 01:15:53) 
ışid yapmaz. ışid'in politikası bildiğimiz radikal islamcı terör gruplarından çok farklı.

pkk'nın tarzı ise genelde çöp konteynırına falan koymak oluyor. net hatırlamıyorum ama sanırım sonucunda ölü olan bir eylemi yoktu pkk'nın.

edit: @hayvan gibi yazar'ın hafızası benden sağlam çıktı. pkk yapıyor.
  • novemba  (09.10.14 01:15:58 ~ 01:44:34) 
o zaman oyLArakp ye gençler bu müthiş strateji sağ olsun devamı için 2015 seçimlerinde akp ye oy vermeliyiz


  • hayvan gibi yazar  (09.10.14 01:32:48) 
@novemba

mavi çarşı ne bildiyor musun? pkk yapmaz demişsinde ilk aklıma gelen bu sonra akp li oya diye bir vekil vardı diyarbakırlı pkk dersane önünde bomba patlatıp öldürmüştü çocukları.
  • hayvan gibi yazar  (09.10.14 01:34:34) 
aslında çok kolaymış gibi gözükse de o kadar kolay değil kitlesel eylemler. istihbarat bir şekilde çalışıyor. (tamam dilim bunu söylemeye varmıyor ama yine de...) nihayetinde ciddi bir ön hazırlık ve eylem planı gerekiyor öyle bir saldırı için. olmaz diye bir şeyin garantisini de kimse veremez tabii ki (bkz: 27 temmuz 2008 güngören patlaması). ha benim inancım ise şu yönde; bu ülkede katlederse devlet katleder.


  • fucking machine in my head  (09.10.14 01:34:36 ~ 01:35:40) 
tabi ya katlederse devlet katleder diğerleri çatapat patlatıyor. ulan şu marjinal görünelim ayağına devlete saldırmanız yok mu bitiriyor beni. pkk ailenizden birini inşallah öbür yana götürür de anlarsınız sözlükte böyle cool olmak için saçmalamanın anlamsızlığını.


  • hayvan gibi yazar  (09.10.14 02:12:10) 
abi çok kuul oldum, kızlar vermek için uzun kuyruklar oluşturdu mahalle de konu komşuya ayıp oldu.

molotof yakılarak öldürülen serap'ın, katilinin mit elemanı çıktığını, Mısır Çarşısı patlamaları'nın Pınar Selek'e "yıkılamadığını", Jitem'in katlettiği insanlarla ilgili birinci ağızdan Ayhan Çarkın'ın itiraflarını, yaşından çok kurşun yiyen terörist Uğur Kaymaz'ı, dağda koyun güderken havan bombasıyla parçalanan Ceylan'ı, 1 Mayıs'da çatıdan sniperla insan vuran polisleri, vaktiyle gazi olaylarını, Madımak'ı ve daha niceeeeeeeelerini hiç duydun mu?
  • fucking machine in my head  (09.10.14 02:22:57) 
ya olmekten degil de, hayatinin geri kalanina sakat/yatalak vesair devam etmekten kork bence. oldun mu senin acindan degisen bir sey olmuyor cunku, gomuyorlar. obur turlu, engelsiz basladigin hayatina engellerle devam etmek pek zor olsa gerek.


  • düşünüyorum öyleyse vurun  (09.10.14 02:37:28) 
Kalabalık yerlerde çok takılma korkuyorsan. Çünkü senaryo gereği bu tür eylemler olabilir. Zamanındaki HSBC ve sinagog eylemleri boşuna yapılmadı. Piyango işleri bunlar.


  • arnold schwarzeneger  (09.10.14 09:06:26) 
İsrailliler pek öyle değil. İsrail'in bir bölgesi dünyanın en güvenli bölgelerinden biri seçildi.

Ben de tırsıyorum biraz açıkçası. iki gün önce bir tanıdığımın başına geldi. Arabayla giderken küçükçekmece'de maskeli bir grup tarafından çevrilmişler. bu kişiler kimlik sormuş. bunlarda hızla polise gitmişler. polis bizim yetkimiz yok bir şey yapamayız demiş.

bir akrabağam bizde kalıyor. şehir merkezinin biraz dışında yaşadıkları için, buradan okula gidip geliyor falan. dün annesiyle konuştu. toma'lar varmış. bu dediğim istanbulda küçük bir yer, yani ormanlık falan. o kadar küçük ki emniyet yok jandarma bakıyor düşün. ama yaşayanlar genelde zenginler.

yani büyük yer de aynı küçük de. bu şerefsiz hükümetin eğer biraz inancı varsa hakkımı helal falan etmiyorum. mit tırlarıyla silah göndermek, kontrolsüz bir şekilde suriyelilerin içeri alınması. (alınmasın demiyorum yazık ama kontrol altında tutulsun, seçip alınsın falan), eğitim sisteminde her sene bir değişiklik. akp'ye oy veren mallar varsa özelden de yazabilir. hepsinin sorumlusu onlardır.
  • secilmis uye  (09.10.14 09:14:25 ~ 09:20:26) 
Aynı korku bende de var. Metrobüste, metroda, vb. geriliyorum. Hem bilcümle gruplardan, hem de fucking machine in my head'in dediği devlet teröründen de korkuyorum. Yapılıp yapılıp bir o grubun, bir bu grubun üstüne atılmaları da bilinmedik şeyler değil; eski MIT üyelerinin itirafları arasında bol bol yer alan şeyler. Hiçbir kurum ve kuvvetin sütten çıkmış ak kaşık olduğuna inanmıyorum.

Zaten IŞİD ve PKK'yı geçtim; normal dışarı çıkmaya bile korkar oldum. Kafana üstgeçit düşer, ölürsün. İskelede yürürken otobüs girer, ölürsün. Dolmuş ezer, ölürsün. Asansör düşer, ölürsün. Metro kaza yapar, böğrüne kocaman demir saplanır, cankurtaran gelmez. Olasılığı ve etkisi küçük olmasına rağmen, bu tür olaylar boku çıkarcasına artıyor her gün.

Dışarı çıkmazsan ne olacak; evinde otururken deprem bekler ve ölürsün. İşyerimin betonları zaten çürük ötesi. İşe yeni geldiğimde bir güvenlik camı vardı, kırılması binanın tehlikede olduğunu gösteriyordu. Cam kırılalı 4 sene oldu, 2 sene sonra bina yıkılacakmış da yenisi yapılacakmış daha. Şu şehirde ileriki 10 yılımı göremiyorum ciddi ciddi. Başına bir şey gelenlerin benden bir farkı mı var ki? Onlar da benim gibi amaçlı veya amaçsız dışarı çıkmış insanlar. Benim tek şansım o zamanda orada olmamaksa, onun da tek şanssızlığı o zamanda orada olmak.

Ama şu da var ki, korkunun ecele faydası yok. Kaderci değilim, "Ölmek varmış kaderde" diye düşünmem asla. Hastalıksız ve zamanında önce olan ölümlerin her biri, birilerinin mallığının işaretidir gözümde ama olasılıklar üzerine hayatımı durduracak, bitkisel hayata girecek değilim. O sinirle "Ölürsem de ölürüm, yeter be" havasına girdim.
  • aychovsky  (09.10.14 09:29:53 ~ 09:39:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.