[]

Ölecek gibi hissediyorum

Arkadaşlar kusura bakmayın ifşa keyfinizi böldüğüm için. Ama hiç iyi değilim. Her saat nefes alışım daha sıklaşıyor. Sabah nefes alıp vermem 5 saniye sürüyorduysa şimdi 3 saniye sürüyor. Bazen aldığım nefesi vermekte zorlanıyorum. Öksüre öksüre veriyorum falan, ciğerlerimden hırıltı geliyor.

Önceki akşam da yazdım, ama uzun geldi sanırım. Pek önemsenmedim.

Bugün doktora gideceğim ama ne oluyor bana ya? Ateş 38.5 derece. Çocukken astım hastasıydım. 5 yıl önce zatürre ameliyatı geçirdim, 4 ay önce de sinüzit ameliyatı... Önceki zatürre ile aynı yer titriyordu nefes alırken, sol ciğerin en altı. Şimdi ciddi bir titreme veya hırıltı yok.

İfşa manyağı bazı insanlar umursamayacak, biliyorum ama yardımcı olun lütfen, ne olabilir bu hastalık?

 
zatürre olabilir. dakikada kaç defa nefesi alıyorsunuz?


  • fayfim  (08.10.14 00:47:46) 
Nefes alışverişinin daha kötü olmasını engellemek için panik yapmaktan vazgeç. Panik oldukça daha da zor nefes almaya başlarsın. Çok kötüysen acile git, için de rahat etsin. Zaten doktora da gidecekmişsin. Umarım küçük bir şeydir.


  • protector  (08.10.14 00:48:31) 
internet üzerinden sadece bu kadar anlatimla biz sana nasil teshis koyalim? tibbi bir sorunun varsa doktora gitmek yerine buraya girip neler oluyor bana diye sorman ne kadar mantikli? diyelim ki ölüyorsun, biz sana nasil ulasip nasil kurtaracagiz seni?

ben hastalik icin ince hastalik diyorum, illa teshis istiyorsan teshisim bu. 3 günlük ömrün var. paraya kıy fistik al. helva fistiksiz gitmiyor.
  • atmaca.ged  (08.10.14 00:49:19) 
geçmiş olsun. nedir bilmiyorum ama, şimdiden bir acile gitseniz?
yarın da yine doktora gidersiniz. aksatmayın. geçmiş olsun tekrar

  • anil  (08.10.14 00:49:25) 
Bugun degil simdi kalk git acile.onceki aksam yazdigina simdi baktim ve sen hala doktora gitmedin mi?


  • cizgilipijama  (08.10.14 00:49:34) 
Aaa cevaplara çok teşekkürler.

@fayfim Dakikada 15 defa falan nefes alıyorum. Aldığım nefesi verirken zorlanacam diye nefes almaya çekiniyorum çünkü. Ikınarak nefes veriyorum resmen.

Önceki zatürrem çook ağrı yapmıştı, mide sanmıştım ben de :( günlerce Rennie falan kullandım, yurtdışındaydım o zaman. Lise yılları... Gelir gelmez hastaneye yatırmışlardı. 2 yıl üşüdüm ben zatürreden sonra, yine zatürre olmaktan korkuyorum :(
  • aguilas negras  (08.10.14 00:51:34 ~ 00:52:52) 
diğer mesajı da okudum, bırakın nefes falan saymayı, acile gidin.


  • fayfim  (08.10.14 00:51:50) 
Fayfim doktor oda dediyse hala burayla ugrasma kalk git.


  • duptıs  (08.10.14 00:54:22) 
acile gidin gerçekten.. muhtemelen degildir ama pnömomediastinumsa sabaha bile çıkmayabilirsiniz..


  • shotgunwoman  (08.10.14 00:55:02) 
@atmaca.ged Güldüm, ama tik atamayacağım sanırım. Öneri için teşekkürler.

@cizgilipijama, @fayfim Acile gidip de evdeki insanları panikletmek istemiyorum ya, çok cahilim dimi :(
  • aguilas negras  (08.10.14 00:56:56) 
@shotgunwoman O ne demek bilmiyorum. Ama pnömotoraksı araştırmıştım 2 sene kadar önce. Ciğerlerimde batma hissediyordum. Ama geçti sonradan. Uzun boylu, zayıf bir insanım. Ona bağladım, kaburgaların akciğere temas etmesi gibi bir şeydi sanırım benimki. Gerçi bilmiyorum temas eder etmez deliniyor mu ama...


  • aguilas negras  (08.10.14 00:59:12) 
paniklemelerini gerektirecek bi durum da olabilir. eğer ciğerlerin durumu kötüyse yatırırlar çünkü. gidin bugün.


  • fayfim  (08.10.14 00:59:43) 
pnömotoraks değil


  • fayfim  (08.10.14 01:00:47) 
abicim tiki miki bosver, hala burada insanlara cevap yetistiriyor, panik yapmalarini istemiyorum falan diyorsun. daha kac kisi söylerse acile gideceksin. ya acile git, ya da ölüyorum cok hastayim ayaklarini birak.


  • atmaca.ged  (08.10.14 01:04:06 ~ 01:04:30) 
Tekrardan cevap verenlere teşekkürler. Hastaneye gitmek ya da gitmemek, yarına kadar bir şey yazamayacağım sanırım buraya. Her türlü doktora gideceğim ama gün içinde daha iyi olmak ümidiyle. Herkese saygılar, sevgiler.


  • aguilas negras  (08.10.14 01:36:53) 
Merak eden belki vardır diye yazayım dedim. Duyuruyu açtığım gece uyudum, gün içinde gittim doktora. Hem zatürre, hem de sinüzit çıktı. Antibiyotik, ateş düşürücü, nefes açıcı ilaçlar verdi doktor. Daha iyiye gidiyorum şimdi.

Yardımcı olan, doktora gitmem konusunda ısrar eden herkese teşekkürler.
  • aguilas negras  (12.10.14 01:05:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.