[]

Kedi bacağımı çizdi

Okulda bi yavru kedi üzerime tırmanmaya çalışırken bacağımı çizdi. 2-3 tane kırmızı nokta var tırnağının geçtiği yerlerde. Dün oldu bu. Aşı olmadım. Tetanoz bulaşmışsa ne zaman anlarım? Bir de anladığımda her şey için çok mu geç olur acaba? Yoksa rahat mı olayım?




 
koş koş durduğun hata kardeş en yakın sağlık kuruluşuna git

not uzman değilim ama bana olsa giderdim
  • murtazaaaaaa  (07.10.14 17:52:10) 
Anladığında her şey için geç olabilir. Git ufak bi aşı acısı sızısı yok. Acilde yaparlar 3 dk sürmez bütün olay.


  • canercuxy  (07.10.14 17:52:54) 
aman diyeyim, kırmızı noktalar çok önemlidir!

bu arada (bkz: tetanoz)
  • mea maxima culpa  (07.10.14 18:03:03) 
İstanbuldayım. Nerede yaptırabilirim bu saatte? Beşiktaş civarında mesela


  • turakin  (07.10.14 18:08:21) 
beni duyuruda takip edin. durmadan sokakta bilmediğiniz kedilerle elleşmeyin, sırnaşmayın diye yazıyorum.


  • mea maxima culpa  (07.10.14 18:10:09) 
istanbuldaysan devlet hastaneleri ücretsiz kuduz aşısı/tetanoz aşısı yapıyorlar. kuduz aşısı 5 doz tetanoz aşısı tek doz yapılıyor. ve evet anladığında çok geç olur.
bir iki de rahatlatıcı nokta var. iğneden ölümüne korkan biri olarak bu aşılar normal iğnelerden de küçük iğnelerle yapılıyor ve acıtmıyorlar. tetanoz aşısı yaptıkları aşıya göre 2-5 yıl koruma sağlıyor. yanlız sana imza atan (isteyerek atmadı tabii, yavru kediler tırnak güçlerini ayarlayamaz) miniği kuduz aşısının 3. dozunu olduğun gün sağlıklı olarak görmen gerekiyor. eğer görürsen kalan 2 dozu olman gerekmez. bir de büyük ihtimal bir şeyin yok ama tabii sağlık riske edilmez. hemen gidip kaydını ve aşını ol.
not: son postu yeni gördüm. ben haydarpaşa numunede oldum. tam teşekküllü devlet hastanelerinde var bu aşıdan.
  • tururo  (07.10.14 18:11:28 ~ 18:15:31) 
@mea maxima culpa +1 olmakla birlikte, ismi kedi tırmığı hastalığı olarak geçen olayı da bir irdeleyebilirsiniz;

(git: tr.wikipedia.org )
(git: www.saglikvakti.com )
  • Thredith  (07.10.14 18:15:23) 
@mea maxima culpa
Bilmediğim kedi sayılmaz, okulda bir süredir sürekli seviyordum bu kediyi, ilk defa tırnağını geçirdi.

Boğaziçi tıp merkezini arayıp sordum, aşıyı alıp gelmeniz gerekiyor dediler. Nöbetçi eczaneye gidiyorum
  • turakin  (07.10.14 18:26:19 ~ 18:26:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.