[]

hırsızı tespit

diyelim ki adamın biri de büyük bir bankanın müşteri bilgilerini bi şekilde ele geçirmiş ve bu bilgileri internette satıyor. ayda 10 bin tl den fazla para kazanıyor bu şekilde.

siz de o bankanın bir çalışanısınız ve adamı bir şekilde tespit ettiniz. sizden başkasının bu tespiti yapması da imkansız ve tespitte şüphe yok kesin eminsiniz bu adamın bu işi yaptığından.

siz olsanız ne yapardınız? aman banane mi derdiniz, adamı şikayet mi ederdiniz, yoksa bida yapmaması için gözünü mü korkuturdunuz?

 
gerekli mercilere sikayet eder ve sikayetimi de takip ederdim. eger gereken yapilmazsa daha ust mercilere tasirdim olayi.


  • rentts  (05.10.14 19:47:04) 
net olarak şikayet ederdim. ama polise değil. üst yönetime. %100 haklı çıkarsamda getirisi olurdu kariyer açısından.


  • yorumlu yorum  (05.10.14 19:47:10) 
sizden baskasının bu tespiti yapmasına imkan yoksa olay size de patlayabilir.ayda maasından bile daha fazla kazanıyorsa ve konusmakla vazgeçmeyeceğine göre ihbar ederdim tabii ki. gerçi miktarın önemi yok, her sekilde gammazlardım ben. öyle de pisliğim.


  • ufukcel  (05.10.14 19:48:25) 
müşteri bilgilerine kim neden para verir


  • murtazaaaaaa  (05.10.14 19:50:45) 
adamın bu işi nasıl yaptığını iyice öğrenir, daha kapsamlı ve güvenli şekilde bir süre kendim yapar, ceplerimi doldurur sonra bütün suçu diğer adama yıkardım.


  • grimer  (05.10.14 19:55:55) 
bunu yapan adam banka çalışanı değil, adam artık hacklemiş mi ne yapmış ele geçirmiş bilgileri. biraz pislik yapasım var elemana ama uyandırmamak amaçlı da mesaj falan atmıyorum.


  • kafkef  (05.10.14 20:19:12) 
lanet geldi şu saçma sapan dolandırıcı, penis büyütücü bilmemne mesajlarından.

numaralarımızın bu şirketlerin eline geçmesinin, binlerce yaşlı ve masum insanın dolandırılmasının sebebi o tip müşteri bilgilerini satan insanlar işte.

dolayısıyla, en fazla cezayı nasıl verdireceksen o şekilde şikayet et.e
  • megafon  (05.10.14 20:33:50) 
Anasını ....kerdim ben olsam direk polise ver


  • steward  (06.10.14 00:08:01) 
Hirsiz sen misin yoksa? Saka saka :) adamdan hem para sizdir hem de sikayet et..oyle bi tokatla ki adami iceri girdigine degil sana inandigina pisman olsun..calistir saksiyi


  • sassette  (06.10.14 03:32:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.