[]

olm bu beatles ın nesini seviyosunuz?

baştan söyleyim (bkz: vurmayın)

bikaç şarkısını dinledim de öyle melodik olarak hayran olacağım bi müzik duyamadım. sözleri mi çok iyi acaba, bu beatles ın tam olarak hangi şarkıları güzel?

nette baktım bi tanesi because demiş dinledim yani hiç öyle vay lan ne şarkı demedim. Strawberry Fields Forever ı dinledim o da eh işte yani o kadar ünlenmiş olunca bi beklenti oluşuyor. sözlerini bilemem ama melodik olarak bu parçalar bence fıs abi.

yalnız ob la di ob la da yı beğendim. zaten bildiğim bi şarkıydı ama beatles olduğunu bilmiyodum.

nedir abi bu beatles i bu kadar meşhur yapan hangi şarkıları ya da bi hikayesi mi var sözleri mi çok iyi nedir yani?

 
doğru yerde, doğru zamanda, doğru insan olmaları heralde. patladı gitti hesâbı. sadece söze, müziğe değil, zamanın rûhuna da bakmak lâzım.


  • compadrito  (04.10.14 17:27:03) 
sana güzel gelmiyordur belki. herkese hitap eden bir tarz değil beatles'inki. o yılların tarzına asinaysan her sarkısı güzel gelecektir.

su sarkı bana her zaman huzur verir mesela: www.youtube.com
  • ufukcel  (04.10.14 17:27:11) 
tshirt baskıları çok güzel ondan sanırsam. yoksa yıllardır bende soruyorum kendime.


  • my name is faith  (04.10.14 17:29:05) 
Aynı şey Elvis Presley için de geçerli, dinleyince "Ben bundan daha iyi çok şey dinledim" diyor insan. Baktığında o dönem için rock, pop diye bir şey belirli belirsiz var ama adam kırılma noktası yaratmış ki Kral diye lakabı var. Beatles da öyle, dönemine göre yaptığı şey inovasyon ama şu anla karşılaştırırsan klişe bile kalabiliyor. Michael Jackson'ın 30 sene sonra alacağı hal gibi.


  • aychovsky  (04.10.14 17:30:21) 
2-3 tane güzel şarkıları var nostalji falan

www.youtube.com
  • yuto  (04.10.14 17:32:08) 
Pek dinlememiştim, ama geçen şunu duydum sevdim:
www.youtube.com

iphonedo versiyonu da çok hoş: www.youtube.com
  • rodriguez2  (04.10.14 17:40:53 ~ 17:41:12) 
Ben de grubu seven ama abartılacak bir yanını bulamamakla birlikte Across the Universe coverlarını daha çok seven güruhtanım. Bi' Across the Universe izleyin derim. Jim Sturgess Beatles şarkılarını Beatles'tan 10 kat güzel söylüyor. Bence. Misal:

www.youtube.com

sorunun yanıtı için: @compadrito +1
  • kararsiz renk  (04.10.14 17:59:17) 
Merhaba dostum, dinlediğin şarkılardan bi beğendiğin şarkısı biraz bilinmiş. İmagine şarkısı hem söz hem muzik olarak Güzeldir, yesterday şarkısına da bak.dunyada en cok coverı yapılmış sarki. Ama tabii ki yine de beğenmeyebilirsin. Sadece su bilgiyi vereyim. Hayatinı Müziğe vermiş insanların cogu bu grubu beğenir . Yani sertac Ortaç'ın kötülüğü ne kadar gerçekse bu grubun kalitesi de o kadar gercek. Sözler ve muzikal Altyapıdan bunu anlıyoruz. Ama yine de beğenmeyebilirsin.her kalite sey beğenilecek diye bir sey yok.


  • objektifkompulsif  (04.10.14 18:24:17) 
ilk dinlediğinde hoşuna giden genelde ne gibi müzik türleri?

metal? klasik? pop? türkü?

şu var ki beatles dinleyenler genelde rolling stones, led zeppelin, the doors, ccr, hendrix, janis joplin, bob dylan vb.. de dinlerler. bunları dinleyerek zamanını geçirmemişsen aynı hale giremeyebilirsin.

ayrıca 20 yaşının üstündeysen eğer ve beatles la yeni tanışıyorsan müziğe daha fazla zaman ayırmalısın.
  • silver apple  (04.10.14 18:46:42) 
Rubber Soul ve Abbey Road albümlerini çok severim ben.

Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band albümü de çok değişiktir mesela müzikal bakımdan.

Evet, çıktıkları dönem çok önemli tabi bu kadar popüler olmalarında ama şu anda da çıkmış olsalardı ben yine dinlerdim.

silver apple'ın andığı müzisyenleri de çok severim ve dinlemenizi tavsiye ederim.
  • m e l t e m  (04.10.14 18:58:54 ~ 19:00:17) 
zamanın rûhu... compadrito+1


  • tedirginlik hucresi  (04.10.14 20:06:21) 
zamanının one direction'ı işte beatles. balon bildiğin.


  • adventchant  (05.10.14 01:18:15 ~ 01:19:11) 
sonunda biri cesaret edip patlattı. kral çıplak amk.


  • fuzuli  (05.10.14 01:35:55) 
yerküresel ölçekte, kültürel ve sosyolojik bir fenomen ve hatta İngiltere'nin ihraç ürünü hâline gelmiş bir grup. üzerine kitaplar, makaleler, tezler yazılmış, üniversitelerde ders olarak okutuluyor. kral çıplaka indirgemek doğru olur mu çok emin değilim. 57 veya 59 veya 62 model Şevroleye, 'Hadi lan! O da araba mı?' demek gibi oluyo biraz. Şimdi araba olmayabilir ama o zamanlar fena arabaymış onlar.

keşke şunları anlayan biri çıksa da bize de bi özet geçse:

www.bbc.com

homepage.psy.utexas.edu

musikforskning.se

www.visitliverpool.com

pcasacas.org

www.sandiegohistory.org

www.pitt.edu

www.beatlesstory.com

is.muni.cz

www.edb.gov.hk
  • compadrito  (05.10.14 05:38:01) 
merhaba. ya ben müzikten anlamam aslında vay arkadaş şunu kesin dinle "çogacaip" diye öneride bulunmam ama izlemediysen "i am sam" i izle. öyle güzel başarılı film ki iyi ki beatles varmış ta bu senarist esinlenmiş dedim.

soruna cevap saçlarını seviyorum.
  • libertine  (05.10.14 05:56:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.