[]

Gene bizim oğlan!

8 yaşındaki oğlum dün derste bir kıza vurmuş :(

Okulda sanat klübünde, atölyeye inmişler ve öğretmenleri evet çocuklar şimdi herkes kendine bir yer seçsin ve otursun demiş. Bu da ilk gördüğü yere oturmuş. Sonra kızın biri "kalk ordan gerizekalı, oraya ben oturmak istiyorum" deyince elindeki kalem kutusuyla kızın ağzına çat diye vurmuş. Kız da çığlık çığlığa ağlamış. Herifin argümanı da; kalem kutusu yumuşakmış ne varmış o kadar ağlıycak!

Kaba kuvvetin ne kadar yanlış olduğunu, zayıf karakterli insanların bu yola başvurduğunu kendisine defalarca anlattım. Sinirlendiğinde derin bir nefes alıp içinden ondan geriye doğru saymayı denemesini istedim. Gel kör ki sinirli oğlumu bu yöntemler kesmiyor. Hafta sonu da veli toplantısı var, kızın babasına ne diycem şimdi ben, onu düşünüyorum.

İlk defa birine vuruyor, daha önceden sinirlendiği zaman dişlerini ve yumruklarını sıkıyordu. Ama bu bile bana tuhaf geliyor, çünkü ben ve kızımda böyle tepkiler yok.
Napayım götüreyim mi pedagoga? Bütçem de şu aralar kısıtlı. Devlet hastanesinde çocuk psikoloğu olur mu?

 
kalk ordan gerizekalı, oraya ben oturmak istiyorum" derse biri degil 8 28 yasında olsamben vururum..çoçuk normal arkadaslarda sıkıntı var.

bu yaslarda vurmazsa yani kalksa ezik muamelesi görse orda içine kapanabilir..bırakın olabildiğince baskın olsun..

aferin cocuga hakkını dayedırmıyor...

tabi bu gerizakalı olayı doğru ise...
  • mustancigano  (01.10.14 15:26:12) 
geri zekalı olayı doğru evet. Bu okula yeni başladı oğlum ve bu kız ilk günden beri bizimkine "dörtgöz" diyormuş. Ne yazık ki o yaştaki çocuklar epeyce acımasız olabiliyor ama bu tip durumlarla başedebilmeyi nasıl öğretirim bilmiyorum.


  • old possum  (01.10.14 15:30:20) 
kızlara vurulmaz desen? kalem kutusu yumuşak ama kızların canı kolay acır vs.
hatta bu yüzden kendinden küçük ve güçsüz olanlara da vurulmamalıya girersin. senden güçlü biri de seni döver o yüzden hiç bulaşma bu işlereye getirirsin.

kendini gıcık kızlara karşı tutabilirse o sabırla erkeklere karşı da tutar :)
  • seksen9  (01.10.14 15:30:33) 
Valla ben oğlanın yaptığını yanlış bulmadım, aksine kendisine gerizekali deyip emir veren birine bu yaşta haddini bildirmiş olması hoşuma bile gitti, aferin ona, allah bağışlasın.

Aşırı sinirlilik hali sizi çok rahatsız ediyorsa bence bi müddet daha bekleyin, geçici bi durum olduğunu düşünüyorum neticede çocuk bu, her türlü şeyi yapabilir. Ayrıca sizde ve diğer çocuğunuzda sinirlilik hali olmamasi oglunuzda olmasına engel değil, mizacı budur.

Olurda çok zorda kalırsanız devlet hastanesine götürün yardımcı olamasalar bile daha uygun bi kanala yonlendirirler.

Veli toplantısında da ezilip buzulecek bir sey göremiyorum. Çocuğunun terbiyesiz tavrına dogru olmasa da haklı olarak aynı seviyeden tepki vermiş dersiniz zaten buradaki tek suçlu sizin çocuk değil, şeyse ben giderim toplantıya :)
  • bokmuhendisi  (01.10.14 15:32:35) 
Böyle bir oğlum olsun isterim. Bu ülkede artık kadın-erkek-çocuk-yaşlı-genç farketmeksizin işini kaba kuvvet, baskı vs. ile hallediyor. Bu ülkede bunun geri dönüşü yok. Çocuğunuzu böyle bir ülke için hazırlayın bence.

Bırakın düzenin şartlarına uygun tedbiri alsın. Yoksa oğlunuz ezilecek bu ülkede.

Ellerine sağlık delikanlının. O bacaksız kezban da dersini almış, bir daha her isteğini istediği zaman gerçekleştiremeyeceğini, hele ki kimseye hakaret edemeyeceğini öğrensin.

Edit: Bu arada çocuğunuza karşı alakanız, niyetiniz ne kadar güzel. Ne kadar güzel insanlar da varmış dedim sayenizde.
  • evrenos gazi  (01.10.14 15:33:07 ~ 15:34:16) 
kızın babasına diceniz bişi yok bence, önce kendi evladını eğitsin kendisi. mahçup olacağınız bir durum yok o kadar, çocuk bunlar.


  • shiranai  (01.10.14 15:33:11) 
uh bu kız ne uyuzmuş. annesiyle konuş çeki düzen versin kızına. 'benim oğlum sizin kızın terbiyesizliğini alttan almak zorunda değil, bi daha bu tarz durumların olmasını istemiyosanız kızınıza hakim olun' dersin. ezdirme bak oğlunu.

ama oğluna başbaşayken kız tabi. oğlun da ona dörtgöz desin. 'ben görüyom senin de dört gözün var işte sen göremiyon' dese kız kafayı yer :D

ayrıca tahrik var. yetişkin olsalar bile cinsiyet farkı olmasaydı ceza almazdı oğlun :D
  • seksen9  (01.10.14 15:34:09 ~ 15:36:12) 
henüz ebeveyn değilim ama düşünüyorum da bu yaşımda ben bile aynı davranışı yapardım sanırım. okula yeni başladığı için gergindir belki sinirlilik hali ondan olabilir. ama hakkını yedirmemesi benim de hoşuma gitti, paşa paşa kalkıp gitseydi kız da onu daha çok sinirlendirmek için daha da üstüne gider hepten sindirirdi muhtemelen. tepkisini göstermesi iyi olmuş


  • kakamelsokoban  (01.10.14 15:36:24) 
herkes helal olsun diyor ancak, bu cocuk ileride karisi mi dovecek dusunen yok.. sorunun kokeni bambaska bir sey olabilir, yarin hoslanmadigi bir sey soylediginizde size de tepki gosterebilir, otorite figuru olarak size tepki gostermekten cekinirse gidip duvari da yumruklayabilir.. aileler bu tip durumlarda yardim almali diye dusunuyorum, biz cocuklarimiza yetemesek de yardim alabilmeliyiz..
size profesyonel bir yardim almanizi oneririm, istanbul'daysaniz: www.ekipnormarazon.com

  • mocha  (01.10.14 15:36:45) 
yeni dönemin halleride beni geriyor.yau biz sokaklarda buyumedikmi ?en yakın dostlarım kavga ettiğimiz arkadaşlarımız oluyordu bir süre sonra.
okula bile eti senin kemiği benim diye yazdırılırdık.
şimdi gelmiş çocuğa 4 göz demiş ,salak demiş çocukda ağzına geçirmiş yani yetişkinken biri iş yerinde gelsin sana 4 göz,salak desin bak bakalım ne oluyo,mahkemelere çıkılır.
e bu çocuklarda gerzek değil onca tv internet ortamında neye tepki verilip verilmeyeceğini hemen öğreniyorlar.
pskoloğa götürüpte çocuğa suçlu hasta psikolojisi yaşatmayın hayatı hayatının içinde öğrensin o öğretmen hem ne diye ikisinede ceza vermiyor?birine salak dediği için diğerine de vurduğu için herkesin önünde verilen cezalar en etkili cezalardır.gitmiş velilere söylemiş bide.
benim kızım bi çocuga dörtgöz dicek saalk dicek bi tokatda ben çakarım ağzına.
afferim koçuma.
  • jamswety  (01.10.14 15:46:27) 
veli toplantısında kızın babasına "kalk lan geri zekalı oraya ben oturacam" deyin. muhtemelen pislik çıkaracaktır.

sonra da "işte sizin kızda benim oğlana böyle deyince yapıştırmış ağzına" dersin.

empati kuramayan bi öküz çıkarsa işin sonu karakol olur demedi deme :)
  • son sperm  (01.10.14 15:48:34) 
bu arada cocuk kızlar maça erkek severi genç yaşlarda kapmış..cocugun geleceği parlak:D


  • mustancigano  (01.10.14 15:49:07) 
kendisine hakaret eden birine karşılık vermemesinin "sağlıklı" olacağı kanısındaysan yahut bu seni endişelendiriyorsa senin bir psikoloğa görünmen makul olan. çünkü kültür ya da coğrafya farketmeksizin doğal olan budur, şiddete şiddetle karşılık verilmesi.


  • dafaiss  (01.10.14 15:50:10) 
Çocuk gayet normal davranmış yaşına göre. Sindirip pısırıklaştırma.


  • arnold schwarzeneger  (01.10.14 15:52:18) 
vay arkadaş herkes şiddet uygulayan çocuğa gaz vermiş.

terörist, cani mi yetiştiriyorsunuz arkadaşlar siz?

yanlış yerde soruyu soruyorsun arkadaşım. burada çocuğunuzun yaşında çocuklar cevap veriyor sorulara.
  • mea maxima culpa  (01.10.14 15:53:26) 
Eline sağlık demiş herkes üstüme iyilik sağlık! Yahu empati diyosunuz da kalem kutusunu suratına yiyen kızınız olsa ne diyecektiniz merak ediyorum. Çocuk bunlar. İkisi de hatalı. Ama şiddete başvuran elbette ki daha hatalı. Babası neden konuşmuyor ben ona takıldım asıl. Erkek erkeğe şöyle bi konuşsunlar. Çocuğun en ufak hareketinde psikologlara taşınması bana yanlış geliyor. Kan damarlarda deli akıyor belli ki enerjisini boşaltacağı yorulacağı bir uğraş bulsa belki daha sakin ve dengeli bir birey olur. En azından pısırık ezik biri değil. İyi yönlerini parlatıp, kötü huylarını törpüleyeceksiniz elinizden geldiğince. Mükemmel değiliz mükemmel yetiştirilmedik hiçbirimiz, kendinizi yıpratmayın bu çocukla ne yapıcam diye.


  • buzbebek  (01.10.14 16:05:43) 
yanlis bir durum yok, asil vurmayip kendisine edilen hakarete tepki gostermeden kalksa sorun olurdu.

olayi teroriste, caniye baglayana da kalem kutusunun yumusak tarafiyla vurmak lazim.
  • nawres  (01.10.14 16:36:35) 
kanımca hemen uzmana koşmayın. bir, tahrik var; iki, kalem kutusunun can acıtmayacağını düşünmüş; üç, kızın canı acıdıysa bile, zırıl zırıl ağlayacak kadar acımamıştır ya, dörtgöz dediğine densiz, cazgır bir kız. siz, sözlü saldırılara sözle cevap vermesini telkin etseniz ve durumu takip etseniz, bir-iki kere daha tekrar ederse düşünseniz uzmanı?

kızın babası şayet gelip sorarsa "kusura bakmayın, çocuk dörtgöz, gerizekalı gibi sataşmalara kayıtsız kalamamış. kalem kutusunun da can yakmayacağını düşünmüş. konuştum, uyardım" dersiniz.
  • tedirginlik hucresi  (01.10.14 16:57:08) 
mea maxima +1
senın eskı duyurularını da hatırlıyorum az bıraz amcaları cins biriydi ve babayla da bı ara sorun yaşamıştınız. cocugu zaten pedagoga götürmelisin. hiçbir şey olmasa bıle sen de kendini eğitmelisin. cocuk egitimiyle alakalı programları ve kitapları takip etmeye çalışmalısın. çocuğuna da ogretecegın sey bu tip durumlarla karşılaştıgında öğretmenine şikayet etmesi. kız gerızekalı demiş diye agzına vuran cocuk haklı olamaz sen burdaki kreşlilere bakma. çocuk vurmayı nerden biliyor ve nasıl bu kadar kanıksamış bunlara eğilmek gerek.
hakkını aramak, karşılık vermek ayrı şeyler. kızın hareketiyle eşit bir karşılık vermeliydi eğer diğer her seyi yok sayacaksak. kalkmıyorum gerizekalı ilk ben geldim diyebilirdi ama vurmayı secmiş. mutlaka uzerıne düşmelisin bu konunun.
  • denne  (01.10.14 17:12:30) 
tedirginlik hucresi +1 ve ayrıca oğlunuza şunu öğütleyin: kendisine ne yapılıyorsa, o şekilde karşılık versin. kendinden güçsüz olanlara daha anlayışlı olsun, kavga başlatmasın, başlatan olursa da sineye çekmesin. hem efendi, hem de ezik olmamak mümkün yani.


  • oinone pe  (01.10.14 17:28:24) 
keşke götürseydiniz daha önce doktora, mutlaka götürün. kıza çok öfkelenmiş daha önce de dörtgöz dediği için. yanlış anlaşılmasın onaylamıyorum şiddeti. fakat babasına ne diyeceğim diye bişey yok. kız da problemli bir çocuk belli.


  • rock n roll  (01.10.14 17:56:21) 
bütçe ne kadar kısıtlı olursa olsun bu durum buradan akıl alınarak çözülecek bir sorun değil. yani durum vahim anlamında falan demiyorum, pedagojiden bahsediyoruz. evet, hepsinde değil ama devlet hastanelerinde pedagog oluyor. hiç olmadı, bunun üzerine yazılmış bi dünya kaynak var, kendin okuyarak da epey bir şey öğrenebilirsin. istanbul kadıköy'deysen, kadıköy belediyesi'nin çocuk gelişimi merkezi var, ücretsiz, tek şart kadıköy ikameti. istersen araşırıp bir iki kaynak önermeye çalışırım.


  • kerri deadstar  (01.10.14 18:06:09) 
Pisiriklasmasin cat cat vursun, aslanim kocum.
kafalara gel kafalara. Kesip atin agirlik yapmis.

hakli olmasi, siddet uygulamasini mesru mu kilacak, modern dunyada her hakli oldugunuz anda cat cat mi? Onun icin mi guc calisiyoruz, hakli oldugum anda sag kroseyle sereyim hmmm.
Vahsi dogaya kopek kulagi kesip azdirmiyoruz , sakin olun bi önce. Bu cocuk gelecek demek. Bu gunden sikayetci mosyoler, yarini guzel insa etmemiz lazim.



Kizlarin cani acir uuu , diye sacma salak yaklasmayin konuya, kiz erkek mevzusunu katmayin.

cocukca seyler olur oyle, arkadaslari arasinda guc mucadelesi bunlar.
Bu guc mucadelesi ergenlige dogru sizinle yasanacak mesela. Su an otoriteniz kabul goruyor. Bu otoriteyi kullanin.


" ben de cok sinirleniyorum, trafikte dat dat diye korna calinca birileri ama kimseye vurdum mu oglum ( vurmadiginiz onkabulu icindeyim vurdunsa buyuk problem) "
" ben senden buyugum, babanim, senden cok sey biliyorum, bak benim okul fotograflarima (siyah onluklu old possum) , o gunlerde ben de arkadaslarima sinirlenirdim ama hic vurmadim ( babalarin yalan soylemedigi bilgisi icinde cünyır, yalan soylemissen o da bir baska problem tabi)"
"Ben ogretmeninle konusup senin hakkini savunacagim oglum , okulda sinirlendiginde kimseye vurma, aksam gel bana anlat, konusalim, ertesi gun gidip ogretmeninle konusacagim (tabi hemen solugu okulda almiyoruz, cocukla uzun uzun konusup gazini aliyoruz)
  • cecilia  (01.10.14 18:19:03 ~ 18:30:36) 
"Ben ogretmeninle konusup senin hakkini savunacagim oglum , okulda sinirlendiginde kimseye vurma, aksam gel bana anlat, konusalim, ertesi gun gidip ogretmeninle konusacagim (tabi hemen solugu okulda almiyoruz, cocukla uzun uzun konusup gazini "

Her ne yaparsaniz yapin. Yukarida alintiladigim seyi sakin yapmayin. Benim ailem bunu cok yapti. 30 yasima yaklastim. Herhangi birinin destegi olmadan hicbir derdimi cozemiyorum. Himaye edilmeye sakin alismasin. Kendi derdini kendi cozmeyi ogrensin.
  • evrenos gazi  (02.10.14 12:51:02) 
Evrenos nerenle okuyorsun , himaye et sen git herseyini savun arkasindan ayrilma mi demisim orda, bunu mu anladin?

Aksine gitme demisim di mi, konus uzun uzun, cozum yollarini anlat gazini al demisim.

el insaf.
  • cecilia  (02.10.14 18:49:50) 
Öncelikle sorunu çocuğunuzun yerine siz çözmeye kalkışmayın kesinlikle. Tek başına hiçbir şey yapamayan bir çocuk yetiştirirsiniz, aman diyeyim. Daha bugün müdür beyle görüşüp bayrak töreninde bu konuda uyardık velilerimizi(konu buradaki gibi değil ama sonuçları aynı.) Kendine yetemeyen bir çocuk kalır elinizde.

Çocuğunuzun öğretmenleri ile tek tek görüşün. Derslerde -çocuğunuza belli etmeden- daha hassas gözlemlesinler. Standart öğrenci gözlemi yeterli değil bu durumlarda.

Sorunun kökeni büyük ihtimalle aileden geliyor. Ya kendini yakın hissettiği erkek figürlerle alakalı bir sorun var ya da sürekli/sık sık görüştüğü erkek aile(geniş aile olarak düşünün, çekirdek aile değil) bireylerinin çocuğunuza veya çevresine davranışında bir problem var.

Okulda öğretmenleri ile iletişimde kalarak sorunu yavaş yavaş çözebilirsiniz. Evde öğrenilenler okula yansır evet ama okulda öğrenilenler de eve yansır. Okulda sosyal davranış kalıplarını zamanla öğrenirse, aile/sülale içerisinde kendisine yanlış davranan kişileri de fark eder ve onlara tepkisini göstermeye başlar.

Arada küçük, önemsiz, kimseye zarar vermeyecek yanlışlar yapın ve sonra yanlışınızla ilgili onunla konuşun. "Büyükler de yanlış yapar bazen" durumunu ona açıklayın. Büyüklerden gördüğü her şeyin doğru olmayacağını yerleştirin önce çocuğunuzun aklına. Bunu anlamasını sağlamadığınız sürece, akıntıya kürek çekersiniz. Ailedeki olumsuz örnekleri onun için etkisiz eleman durumuna düşürerek başlamanızı tavsiye ederim. Bu yaştaki çocukların sorunları genellikle aileden köken alır. (Yanlış anlamayın rica ederim, öğrencilerimle tecrübelerim bunu işaret ediyor.)

"Kızlar daha zayıftır ama, daha çok canı yanar" kalıbını kullanmayın. Kızları zayıf varlıklar arasında görmesine sebep olursunuz. Evin içerisinde sizin rolünüzü sorgulamasına neden olabilecek kadar büyük sonuçlar doğurabilir.

Dağınık yazıyorum çünkü gün boyu 150 civarı 3. sınıf öğrencisiyle uğraştım gün boyu. O yüzden kusuruma bakmayın. Gün boyu bu sorunlarla o kadar çok karşılaşıyoruz ki, genelde bu tip adım adım giderek çözme yoluna başvuruyorum ben okulda. Umarım ilgili öğretmenleri vardır.
  • istinyede bekle  (02.10.14 19:11:50) 
cevaplara inanamadım öncelikle
düzgün cevap veren sadece 3-4 kişi var gerisi oh iyi yapmış diyor şaka gibi
cevaplarda 'kezban', 'kızınıza hakim olun', 'cazgır', oğlansa 'delikanlı' 'koçum' 'aslanım' olmuş hemen
bazen duyuru üzücü şekillerde toplumun aynası oluyor.
8 yaşında iki çocuktan bahsediyoruz burada yahu!
kız potansiyel bir bully, onun kendi ailesi ve okul tarafından ayrıca takip edilmesi lazım, bu konuda şikayetinizi mutlaka bildirin okula,
çocuğunuz için gerekenleri aklı selim birkaç arkadaş söylemiş zaten. pedagog büyük ihtimalle en çok sizinle konuşacak zaten, evdeki durumu algılamak ve size çocuğunuza nasıl yaklaşacağınızı öğretmek için. size lazım olan da bu.
  • lily briscoe  (02.10.14 19:30:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.