[]

evlilik

seks yapabildiğin, iyi bir arkadaşınla beraber yaşaman değil midir ?




 
herhangi bekar bir karşı cinsle devletin o kağıdına imza atman demek.


  • norek  (28.09.14 16:22:53) 
sadece bu değil. eşin seks yapabildiğin iyi bir arkadaştan daha fazlası olmalı. olmazsa eğer seks yapabildiğin herkesi eşine tercih edebilir hale gelirsin. adı üstünde eş olm, ne bileyim senin diğer yarın işte. özel biri. arkadaş ve dost. ama başka bir arkadaş veya dost gibi değil. öyle bir büyüklüktür ki adı konulamaz.

isteyen evlenir isteyen evlenmez ona bir şey demiyorum ama evliliği "devlet onayı" ve "imza"ya indiren tiplerin ergen olduğunu düşünüyorum açıkçası. bir insanla hayatı paylaşmak, sorumlulukları bölüşmek, akşam aynı kaptan yemek yemek bu kadar basit bi olay değil aq. insanların hayatı gezip tozarak, dağ tepe koşarak geçmiyor. o yüzden sizin için özel olan bazı insanlarla bazı anlaşmalar yapabiliyorsunuz. ha siz istemiyorsanız yapmazsınız ama bu anarşist ayakları da komik oluyor yani. devletin de çok sikindeydi sizin imzanız.
  • pescador  (28.09.14 16:25:52) 
en sade hali bu ama bazı durumlarda arkadaşlık da gerekmiyor.

edit: muhakkak beraber yaşamak da gerekmiyor lan. bu açıdan evlilik aslında süper bi şey.
  • namus ninjası  (28.09.14 16:26:34 ~ 16:27:36) 
hayır. evlilik bir hukuki işlem her şeyden önce. evlilikte karşılıklı olarak bazı yasal haklara sahip oluyorsun. mesela malvarlığını paylaşıyorsun. sözleşme yaparak bunu değiştirmek mümkün olabiliyor ama birbirinize mirasçı oluyorsunuz mesela.

evlilikte öyle ben senden sıkıldım/bıktım deyip kapıyı vurup, ben gidiyorum diyemiyorsun. boşanman gerekiyor. yine boşanma sebepleri sayılmış, eşinin senden boşanmasını istemiyorsan o sebepleri ona vermemen gerekiyor. sadakat yükümlülüğü var evlilikte en basitinden.

evlenmek duygusal bakımdan da ciddi bir karar. ömrünü birlikte geçirmek istediğin, birlikte yaşlanmayı düşündüğün, hastalıkta yanında olmak istediğin kişiyle evleniyorsun. bu sebeplerden değil de maddi sebeplerden evlenen de yok mu, var tabi ki.

çocuk meselesinde de, türk toplumu bakımından, evlilik dışında doğan çocuğa da ailesine de iyi gözle bakılmıyor. ileride, çocuk farklılıkları idrak edebilecek yaşa geldiğinde sıkıntı yaşanabilir, kafası karışabilir. beraber senelerce yaşayan ama çocuk sahibi olmaya karar verince evlenen çiftler de var o yüzden.
  • m e l t e m  (28.09.14 16:27:45 ~ 16:39:10) 
Sen yunan köyündeki kızı almadın mı hala

Edit: Pardon o arkadaş mehmetoloji miydi karıştırdım mı acaba
  • shiranai  (28.09.14 16:36:39 ~ 16:39:10) 
evlilik başkasi ile seks yapmayacagina dair yasal bir baglilik olmadan seninle birlikte ayni evde kalmak istemeyen "bir arkadasin" ile ömür boyu aynı eve hapsolmaktir. gercekten iyi bir arkadasin, senden her aksam eve gelmeni istemez.


  • atmaca.ged  (28.09.14 16:40:30) 
abi evli insanların başkasıyla sevişemeyeceği ya da sevişmemesi gerektiği nerde yazıyor? evliliğin nasıl olacağına sen ve eşin birlikte karar verirsiniz, size uyuyorsa başkalarıyla sevişirsiniz evliyken. la ne garip kafalar bunlar ya.


  • pescador  (28.09.14 16:45:24) 
pescador, sadakatsizlik boşanma ve tazminat sebebi evlilikte.


  • atmaca.ged  (28.09.14 16:47:56) 
öyle değildir. çünkü denedim gördüm öylesi pek evlilik olmuyor. evlilik daha duygusal bir hadise. hayatında herkesten herşeyden daha önemli bir karşı cins olunca o karşı cinste sana herkes ve herşeyden fazla önem veriyorsa ve resmiyete dökülünce evlilik oluyor.

bunun dısındakiler resmiyete dökülse bile ya boşanma oluyor veya kabus..
  • racing2  (28.09.14 16:48:41) 
"abi evli insanların başkasıyla sevişemeyeceği ya da sevişmemesi gerektiği nerde yazıyor?"

medeni kanun'da. sadakat yükümlülüğü var. öte yandan buna uymak zorunlu mu, hayır. eşler oturur karşılıklı, derler ki biz open marriage yapalım. dilediğimiz kişiyle beraber olalım. eyvallah. ama taraflardan biri eşinin başkalarıyla beraber olmasını istemiyorsa elinde medeni kanun var kapı gibi. :)
  • m e l t e m  (28.09.14 16:50:22 ~ 16:50:34) 
bence de öyledir.

yani öyle olabilse öper başıma koyarım.

daha fazlasıdır diyenler somutlaştırsınlar da anlayalım. çoğu insan ne seks yapabiliyor ne de iyi arkadaşlar eşleriyle... eminim %50'den fazladır bu insanlar. çevrenize bakın, çokça göreceksiniz bunlardan.

bu iki ölçüt çok iyi bir başlangıç. dahasını bulabilirsen zaten tadından yenmez ama bulmak bence hiç de kolay değil.
  • siradisi00  (28.09.14 16:53:30) 
evlilik basond'la duyond'un yaşadığı şeyin adıdır. birbirini sevmenin ötesinde, birbirine saygı duymak, birbiri için fedakârlık yapmak, iyi arkadaş olmak ve kötü gün dostu olmak.


  • compadrito  (28.09.14 16:58:12) 
tabiki değildir. olm aşk diye bir şey var aq. daha ne olsun? başka nasıl birisiyle bıkmadan usanmadan her şeye rağmen tüm hayatını birleştirebilirsin?


  • sehpa fx350  (28.09.14 17:06:34) 
Devlet gözetminde çocuk yapabilmek veya mahalle/aile baskısından kurtulmak veya sosyal olarak seviye atlamak veya kimileri tarafından bir ilişkinin ulaşabileceği en üst ciddiyet mertebesi olarak görülür.

Benim içinse devletten aldığın bir kağıttan daha fazlası değil.

Hadin.
  • Octavarium  (28.09.14 18:01:47) 
değildir.
Belki evlisin belki değilsin belki evlendin boşandım bilemiyorum,
İnsan arkadaşı ile kavga edebilir küsebilir, sırtını dönüp gidebilir, ancak karı koca olmak bundan çok daha fazlası ve ötesidir,
Karşılıklı saygı çerçevesinden çıkmadan kavga edebilmektir, küstüğünde karşındakini dinleyebilmendir. Silip atamamandır, silip atmak istememendir.
  • basond  (28.09.14 18:46:12) 
evlilik ülke ahlaki değerlerini bozmadan sex yapabildiğin,doğum yapabildiğin, sevdiğin bir arkadaşı kaybetmeme sözleşmesini imzalamak olabilir


  • bluebey  (29.09.14 18:31:21) 
@pescador +1000


  • kararsiz renk  (30.09.14 04:08:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.