[]

bir Soru sorulduğu zaman, niye Cevaptan çok Eleştiri geliyor?

son zamanlarda iyice fazla şahit olmaya başladım buna.

birisi bir soru sormuş ya da bir ricada bulunmuş. bazen, insanlar cevap vermek (ya da cevapları yoksa susmak) yerine, kullanıcının o soruyu nasıl sorduğundan, -yok efendim- "nasıl öyle bir şey sorarmış?" ya da "sen bunu soracağına/isteyeceğine önce şöyle ol!"a kadar varan skalada çeşitli yorumlar yazıp bırakıyorlar.

gerçek hayattaki dertlerini/sıkıntılarını burada böyle mi kusuyor bu tip yorum yazan kullanıcılar? yoksa genelde hep mi böyle agresifler acaba?

amacından sapmıyor mu sizce de duyuru bu şekilde?

 
mevsim değişimi nedeniyle depresyon,
kızsal durumlar,
işsizlik
  • [silinmiş]  (26.09.14 13:13:57) 
o çok oluyor işte son zamanlarda. bende takmıyordum ama bi süre sonra "noluyo lan yeter artık" diyorsunuz.

bi diğer enteresan durum ise ; adamın o verdiği cevaba tik vermediğiniz de ise siliyor o cevabı. e kadar eleştiriyorsun geri neden siliyorsun be adam?!
  • allanpoe  (26.09.14 13:15:40) 
Evet sapıyor, bikaç isim var öyle. 1 değil, 2 değil; "istisnasız her seferinde" konuları kişisel bir tartışma alanına çeviriyorlar. Ulan beğenmediysen ve fikir beyan edilmesi gereken çok toplumsal, evrensel bir konu filan değilse sus işte. Yok, illa mutsuzlukları ve olumsuzlukları akacak her duyuruya.


  • pandispanya  (26.09.14 13:17:21) 
bazen trollük bazen stres atmak. oluyor öyle şeyler. ben duyurunun rengi olarak görüyorum. yoksa memurlar.net'ten farkı olmazdı.

ama kimi zamanda çok absürd sorular soruluyor.
mesela geçenlerde biri ''otobüste bir kadına değdirdim, zevk alıyor sandım daha da yüklendim. inerken baktığımda korkudan eli yüzü bembeyaz, ağlamak üzere olduğunu gördüm, napayım?'' şeklinde bir soru vardı.
dünde adamın biri 3 te 1 yaşında bir kıza aşık olmuş.

böyle olduğu zaman insan bir şeyler söyleme, tepki gösterme ihtiyacı hissediyor.
  • air  (26.09.14 13:18:39) 
ben bunu yapan ''kesin'' 1 kişi tespit ettim, istisnasız herkesi azarlıyor bok atıyor filan bana göre %100 psikolojk sorunları var :D

yani bazıları cidden manyak olabilir he de geç
  • neferkitty  (26.09.14 13:22:57 ~ 13:23:13) 
bazen de soruyu soran, cevap vereni azarlıyor. yakında olsan ağzını, burnunu kıracak nerdeyse. kendi derdini, sıkıntını bırakmışsın onunla uğraşıyorsun bir dayak yemediğin kalıyor. iki durum da berbat. herkeste agresiflik var, sıkıntısını buraya kusuyor.


  • rock n roll  (26.09.14 13:25:20) 
bence bazen gerekiyor.

- google'da tek tıkla cevabı olan soruyu buraya soran var.
- "acaba kalp krizi mi geçiriyorum?" gibi aciliyet içeren hayat memat sorusuna burada cevap arıyan var.
- ilgili kuruma/kuruluşa bir telefon açsa birebir yüzyüze halledebileceği meseleyi burada dallandırıp budaklandıran var.
- gönül meselesine hanzo gibi "ya benimsin ya toprağın dedim bastım tokadı" ya da "vatsaptan 'siktir git senin amk' diye mesaj attım şimdi naapayım" diyeni var.

daha nicesi var... bunlara atarlanmakta çok da haksız değiliz bence.
  • ezeriko  (26.09.14 13:37:44) 
eleştiri de bir cevaptır.


  • baldur2  (26.09.14 13:38:50) 
dikkat edersen bunu yapan kisiler belli. herkesin arada yaptigi bir sey olmaktan ziyade bir kac kisinin surekli yaptigi bir sey. tadim kaciyordu eskiden o cevaplari gorunce simdi egleniyorum okuyup, cok komikler.


  • babamasoliimbananickaldirsin  (26.09.14 13:39:57) 
Bence buna kızan insanlar, Duyuru'nun mantığını anlayamamış insanlardır. Sizin istediğiniz gibi bir şey olsa, konu daha çok Soru-Cevap şeklinde bir olaya dönüşürdü. Kaldı ki bir sorunun bazen tek bir doğru cevabı olabiliyor, sonrasında eklenen her şey, ki buna eleştiri noktası da dahil, belki duyuru sahibinin işine yaramayabilir fakat benzer konuda bilgi ararken o duyuruya gelen bir başka kişinin gayet işine yarayabilir bir durum oluşturabilmektedir. Yani burada verilen cevaplar salt duyuru sahibi için verilmiyor; benzer konuda arama yapanlar için de veriliyor. Bu küçük detayı da unutmamak lazım. Bencillik yapmaya, açılan duyuruyu namus meselesi haline getirmeye gerek yok.


  • angelus  (27.09.14 10:42:23) 
@angelus, cevabını okuyunca, duyurumun metnindeki [kullanıcının o soruyu nasıl sorduğundan, -yok efendim- "nasıl öyle bir şey sorarmış?" ya da "sen bunu soracağına/isteyeceğine önce şöyle ol!"a kadar varan skalada çeşitli yorumlar yazıp bırakıyorlar.] kısmını okuyup da, bunun üzerine nasıl [belki duyuru sahibinin işine yaramayabilir fakat benzer konuda bilgi ararken o duyuruya gelen bir başka kişinin gayet işine yarayabilir bir durum oluşturabilmektedir] şeklinde algıladığını merak ettim ilk birkaç saniyeliğine, ama sonra farkettim ki sen zaten tam da benim bu duyuruda bahsettiğim şeyi yapıyorsun. sonra bıraktım sorgulamayı :)


  • loveinaflipbook  (27.09.14 19:24:46) 
hepsini s.keyim çok afedersin. böylelerine önce duyuru içinde tecavüz edip sonra s.ktir etmek lazım. 2007 den beri buradayım böyle s.çmıklar yüzünden bırakmak üzereyim. alın size kalsın g.tünüze sokarsınız diye.

ilgi çekmek isteyen or.spu çocuğu ergenler işte.
  • ya ben lan neyse  (27.09.14 19:56:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.