[]

şöyle bir enstrüman var mı?

şimdi ben bir müzik enstrümanı öğrenmek istiyorum ama benim durum denize girip, ıslanmak istememeye döndü. aradığım özellikleri bir araya getirince enstrüman bulamıyorum.

1- perdesiz olmayacak
2- çalarken aynı anda şarkı söyleyebileceğim (hoooop, nefesliler gitti zaten komple)
3- solo çalınabilmeli, tek başına yetebilmeli (yani basstır, akordur, ritimdir istemiyorum, ne çaldığım anlaşılsın, melodiden)
4- mümkünse bir kadına yakışabilecek bir enstrüman olsun ("o nasıl bir istek lan?" diyenler çıkabilir ama şöyle ki, ben kendimi kanun çalarken hayal edemiyorum açıkçası, o benim tuhaflığım olabilir ama öyle)
5- yanımda taşıyabileceğim bir enstürman olmalı kesinlikle. (kadına yakışsın dedim diye arp filan demeyin nolur.)
6- az biraz karizması olmalı (yani cümbüş filan demeyin demek istiyorum :/ gerçi cümbüş de perdesiz ama siz anladınız işte)
7- egzotik olmamalı, hippi gibi görünmek istemiyorum (egzotik enstrüman?!?)
8- son olarak, bir de mümkünse kendi kendime öğrenme ihtimalim olan bir enstrüman olmalı. (evet bokunu çıkarmış olabilirim.

Evet ne dersiniz şundan başka seçenek kaldı mı?

www.pl.all.biz

 
midi klavye al laptobunla birlikte taşırsın her yere. İstediğin enstrümanı da çalarsın :D


  • rodriguez2  (26.09.14 01:32:31) 
kendi kendine ogrenmeseydin kemandi ama bu haliyle org.


  • oharro  (26.09.14 01:34:35) 
ukulele, mandolin.

perdeli, kolay taşınabilen, üflemeli olmayan, solo ve/veya çoksesli çalınabilen, bence karizmatik, öğrenmesi kolay (neye göre?), kadına yakışıp yakışmamasını bilemem. kadın güzelse zurna bile yakışır bence ama o ayrı mesele. kendi çalgım olan flütü kadınlara çok yakıştırıyorum fakat üflemeli istememişsin. aklıma ilk o ikisi geldi.

edit: aslında gitar da olabilir. akor çalmayacaksın diye solo çalgılara bakmak hızlı gitmeyeceğin için 3 vitesli araba aramaya benziyor. gitarı alıp sadece solo da çalabilirsin. heritage'in videosuna da ben+1 diyorum. çok severim o videoyu. al gitar ya da ukulele video'nu koy buraya izleyelim:)
  • jamiro  (26.09.14 01:38:24 ~ 01:51:48) 
Kendi kendime ogrenme dedigin anda oyle bir enstruman yok zaten. Ha ogrenebilirsin aslinda ama hem yetenekli olman hem de her gun saatlerini harcaman gerekir. Verimsizligin dibi yani.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (26.09.14 01:43:54) 
Ukulele + 1

www.youtube.com
  • heritage  (26.09.14 01:45:52) 
akordeon.

www.youtube.com

tek başına yeten enstruman demek hem solo hem akor çalınabilen enstrumanlardır piyano, gitar vs gibi.

bağlamayı düşünmüşsündür diye yazmıyorum.
edit:

enstruman çalmak uğraşı, özen isteyen meşakkatli bir iştir. hem karizmatik, hem egzotik olmayan, kendi kendine yetip, hem evde kendi kendine kolay öğrenilecek enstruman olsa şuan herkes onu çalıyor olurdu.

bu kadar istekten aslında ne istediğini bilmediğini çıkardım daha çok. bu yüzden öncelikle ne istediğine karar vermelisin. bu şekilde seçtiğin bir müzik aleti bikaç ay sonra evin bir köşesinde yatıyor olacak muhtemelen.
  • nedensizce  (26.09.14 01:49:24 ~ 02:09:51) 
mondolin dimeye geldim, denmiş zaten.
mandolin çalgıların hasıdır. deneyin bırakamayacaksınız.

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (26.09.14 07:34:20) 
  • doxanikee  (26.09.14 09:16:08) 
Bir udi olarak lavta bakmanı öneririm.

Ama bakma yani. Al bi eline. Tut iki vur teline.(akordsuz bile olsa)
Ud mesela göğüs faktöründen dezavantaj artı perdesiz. Ukulele falan.... Tarzını bilemem de temiz ses gelir iyi bir usta yaparsa lavta'yı. Bulması da eskisi gibi zor değil
  • kalemtrash  (26.09.14 10:14:26) 
bu isteklerin ilacı mandolin diyorum.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (26.09.14 13:21:54) 
Ukulele. Yakışıp yakışmadığına sen karar ver. Ayrıca Ingrid Michaelson'ın kendi performanslarına bakabilirsin.

www.youtube.com

Hem egzotik (?) bir alet, hem de çalarken söyleyebileceğin, tek başına yetebilen, kendini dinleten bir alet.

Kendi kendine öğrenme işine gelince. Youtube'a "how to play ukulele for beginners" yazman yeterli.

www.youtube.com

Bu arada cümbüşün bildiğimiz gitar saplı, yani perdeli olanlarıda var.

www.enstrumansepeti.com
  • sabirstone  (26.09.14 13:34:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.