[]

allah'ını seven üzerime romanya vizesi atsın

çok çok önemli bir konu için (merak edenler son duyurularıma bakabilir) acilen romanya'ya ışınlanmam lazım. allah kahretsin ki vize sorunum var. vize alırsam bilet param kalmıyor, bilet alırsam vize param kalmıyor. yol parası dediysemde otostopla gideceğim fakat bazı noktalar için otobüs-tren kullanmak zorunda kalıcam. çok ters bir zamandayım, hazırlıksız yakalandım. ülkeye vizesiz veya vize ücretinden muaf bir şekilde giriş yolları arıyorum. mesela birkaç örnek ben vereyim, size ilham olsun.

- schengen'im olsaydı bununla girebilirdim ama tarihi bitti
- bulgaristan vizem olsaydı bununla da girebilirdim fakat şöyle bir durum var. önümüzdeki günlerde 10 günlük bir proje için bulgaristan'a gideceğim, vize ücretini proje karşılayacak fakat romanya'ya geçmek için zamanım olmayacak. (bunu neden açıkladım bilmiyorum)
- erasmus'la gitseydim yine vize ücretinden muaf olacaktım fakat artık çok geç.
- agh projeleriyle vize ücreti ödemeden gidilir fakat hakkım bitti.

aklına bunlardan başka bir yol gelen var mı? en son tır dorsesinde kaçak girişe kadar düşündüm fakat bu kadar büyük bir risk alamam, sonuçta işin ucunda hapis var.

ha bu arada elimde tarihi bitmiş bir adet uzun dönem romanya vizesi ve oturumu var, bilmiyorum bir işe yarar mı? en azından bir haftalığına gitsem yeter. konsolosluğa durumu anlatsam bir şekilde yardımcı olur mu? insiyatife kalmış bir şey mi? mesela abhazya türklerden vize isteyen bir ülke fakat kapıda yalvar yakar vizesiz girmeyi başarmıştım.

çok çaresizim, bir yol gösterin :/

 
limon çok pahallandı bu aralar.3 pazar da limon satsan vize paran çıkar çoktan.


  • jamswety  (24.09.14 17:04:31) 
romanya vizesi daha yeni aldım. otunu bokunu biliyorum. lütfen şu sorularını kısaltıp net olarak sor.


  • widee  (24.09.14 17:13:23 ~ 17:18:03) 
vizesiz veya vize ücreti ödemeden girme yollarını soruyorum hocam.


  • tolga asp  (24.09.14 17:19:23) 
schengen vizen varsa girebilirsin veya 60 euro ödeyip romanya vizesi alıp gideceksin. 2 iş günü sonra çıkar. sıkıntı çıkarmazlar.


  • widee  (24.09.14 17:21:52) 
annene babana durumu anlat. hayırlısıyla torun geliyor de. vize parasını da onlardan iste. onlarda yoksa amca, dayı, eş dost bi şekilde bul para.
60€ dan bahsediyoruz, gidip birkaç gün çalışabilirsin bir yerde

  • ferishtah  (24.09.14 19:47:50) 
vize ücreti dediğin kaç para ki? bu kadar tantanayı anlamadım.
hadi diyelim tüm schengen prosedürünü kast ettin bankada para göstermen lazım, seyahat sigortası lazım, vize ücreti, işlem/aracı ücreti, git-gel yol vs. yine de taş çatlasa 5 bin lira tutar bankada parayı zaten işlemden sonra iade edebilirsin borç alıp, kalanı 300-400 lira filandır herhalde. romanyanın özel bir durumu mu var?

  • niye ama  (24.09.14 19:57:46) 
baba 60€ çıkaramıyorsan düğünü nasıl yapacaksın?


  • yakuza123  (24.09.14 20:00:30) 
@niye ama 5 bin lira naptın hocam, 200 euro'ya avrupa turu yaptım ben.

romanya'da farklı bir durum yok, sigorta 15-20 lira tutacak o sorun değilde vize ücreti 60 euro, şuan için önemli bir para benim için, o yüzden bu kadar tantana :/

hani diyorum belki bir bug falan vardır ama yok gibi görünüyor.
  • tolga asp  (24.09.14 20:06:23) 
yahu 60 euro büyük bir para değil, iki gün önce farklı bir şehire ev taşıdım ve hiç beklemediğim bir haber aldım, haliyle hazırlıksız yakalandım. bir sonraki aya kadar beklersem geç kalacağım derdim bu. yoksa ne olacak.


  • tolga asp  (24.09.14 20:08:38) 
Bu kadar küçük parayı bulamıyorsan vardır bir hayır, gitme bence. belki seni orda organ mafyası karşılaycaktı.


  • anonymice  (24.09.14 20:11:47) 
hehe 5k dediğim bankada para göstermen gerekirse diyeydi yoksa kalan için 300-400 lira filan lazım sanırsam. romanyayı bilmiyorum
agh'yi erasmusu düşünmüşsün sanki onlar bugün başvurup yarın çıkıyor! ekonomik olarak ters bir döneme denk gelmiş olabilir tabi herkese olabilir ama olmayacak şeyleri düşüneceğine olabilecekleri düşünsen. ya birinden borç alsan, ya avans istesen, ya maaş aldığın bankanın imkanlarına filan baksan? ya da sen ek bir iş yapabilir misin mesela haftasonunda, telefon laptop gibi çabuk paraya çevrilebilecek bişey satabilir misin onu düşünsen?

  • niye ama  (24.09.14 20:22:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.