[]

Bu duyuruda bana İtalya'yı gezdiriyoruz

Sadece bana da değil aslında, iki kişiyiz. Farklı yerlerden geleceğimiz için ortak uçuş Milan-Bergamo'ya bulabildik. Ekim sonu-Kaım başı 8-10 gün düşünüyoruz.
Zaten geri kalan herşey de soru şöyle ki:
Benim görevim rezervasyonlar, biletler ve transferleri ayarlamak (şehirlerdeki gezecek yerleri ben araştırıp ayarlamıycam)
*Hangi şehirlere gidelim kaçar gün ayıralım. Nerde kalalım. -hostel tavsiyesi alabilirsem süper olur.
** şehirler arası ulaşım için otobüs-tren nasıl olur? (araba kiralama ihtimal dışı) bisikletimiz yok. netten rezervasyon yapabilir miyim bilet alabilir miyim ki?
***Eğer gerekirse, italyanın gar/terminalleri gece geç/sabah çok erken vakitte bulunmak açısından nasıldır? yine eğer gerekirse günübirlik gezeceğimiz yerler için gar/terminalde emanet dolabı (locker) bulabilir miyiz?
****ve işte genel olarak ulaşım ve konaklama önerileriniz varsa fevkalade kabul edilir.
bi de bonus soru:
italyadan sonrası için ne yapardınız?
a- italyayı u çizerek gezer kuzey italyadan isviçre-g.doğu fransa devam ederdim
b- yeter bu kadar der uçakla başka bir yere gitmeyi tercih ederdim -aklımda amsterdam var
c- gemiyle adriyatik filan yapardım -yapılıyor mu bilmiyorum da harita bana yapılır sanki diyo :P
kendimi aklımı bu kadar karıştırdığım için tebrik, cevap veren herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

 
Tren tavsiye ederim Italya icin. Internetten alabilirsin biletleri. www.trenitalia.com
Terminallerde emanet dolabi var Kipoint diye bir firma. Istasyonlarda gec saatlerde ben bulundum basima birsey gelmedi ama tavsiye etmem. Ozellikler Roma Termini istasyonu gec saatlerde tekin degil. Floransa'da Plus Florence'i tavsiye ederim mesela. Venedik'e 1 gun yeter derim. Floransa icin 2 gun, Pisa ya da Cinque terre'ye gecmek istersen arttirabilirsin. Muzelere ugrayacaksan cok zaman gidecek ona gore plan yap. Muze icin onceden internetten rez. yaparsan kuyruk beklemezsin, biraz fazla odersin.

Aklima birsey gelirse eklerim.
  • delifaruk  (22.09.14 17:16:10) 
Bonusa cevap: ucaga atlar, alakasiz bir rotadan devam ederdim.


  • delifaruk  (22.09.14 17:38:35) 
roma en az 4 gün
floransa 2-3 gün
venedik en fazla 2 gün
milanoya gitmedim bilmiyorum.

şehirler arası ulaşım için blablacar diye bir site var oraya bakın. ücreti mukabilinde şehirler arası seyahat eden insanların arabalarına biniyorsunuz. epey ucuza geliyor. her yolculuk için 3-4 kişiye mesaj atın ama tek kişiye bağlı kalmayın.
  • spanglish  (22.09.14 18:43:42) 
aşağıdaki duyurulardaki cevaplarıma bakabilirsiniz:

www.eksiduyuru.com
www.eksiduyuru.com

ayrıca:

(bkz: venedik/@neyehbe)
(bkz: milano/@neyehbe)

şehirlerarası tren kullanın, trenitalia'nın sitesinden saatlere bakabilirsiniz. şimdiden almayın biletleri, gidin orada alın, çünkü şehirlerde kaç gün kalacağınıza oradayken karar veriyorsunuz. önceden kendinizi sınırlandırmayın.

italya'nın istasyonları genelde tekin değildir, başınıza birşey gelmez ama dikkatli olmakta fayda var.

bonus soruya cevabım: italya'dan sonra italya'yı gezerdim. çünkü 8 günde zaten hepi topu 3-4 şehir göreceksiniz, ki bu şekilde italya'yı tanıyamazsınız. 8-10 gün zaten klasik rota üzerinden gidilir, roma-floransa-pisa-milano-venedik şeklinde.
  • neyehbe  (23.09.14 00:15:34) 
sorduklarina cevap vermeye calisayim kendimce

1 gun milano 2 gun venedik 1-2 gun floransa-pisa kalan romaya kalir derim

Milanoya sabahtan iniyorsan (ki milanoya degil bergamoya iniyorsun baska bir sehir) yarim saatte trenle milanoya gelirsin aksama kadar gezer aksam venedige gidersin, milanoda gormen gereken tek sey ilgini cekiyorsa the last supper tablosu ki onada rezervasyon yaptirman lazim, gelmeden yaptir gormek istiyorsan sonrasinda sehir bir roma degil. alisverisi seviyorsan ve ali agaoglu ile bir akrabaligin varsa bir sey diyemem tabi :)

duzenleme : bergamodan milanoya tren yok demisler ya la, neyse, bergamo havaalanindan gelemezsin de bari, havaalanindan bergamoya atb otobusleri ile gitmen gerekir o ayri

www.orioaeroporto.it

shuttle busla ne kadar surer bilmem belki daha hizlidir ama bergamodan milanoya trenle gelirsin.

ulasim icin cozumler kisitli diyelim ya spanglish in dedigi gibi blablacar yapacaksin ya da tren, en bilinen www.trenitalia.com olasa (tcdd si bu) hizli trende ucuz ve kaliteli olani www.italotreno.it ama sadece hizli trenleri var ve kisitli yerlere gidiyorlar, ama trenitalia ya gore ucuzlar, siteden gorebilirsin guzergahlari kalacak yer icin airbnb.it iyidir derim

isvicrenin italya kisminda bir sey yok zurich e kadar cikamayacaksaniz italya sonrasi isvicre ise yaramaz, ekim sonu kasim basi gemi zor olur :) amsterdam kaliyor dediklerinden
  • baklavasi olmayan erkek  (24.09.14 17:37:14 ~ 18:57:35) 
Bergamo'dan Milano'ya trenle gelemezsin. Otobusler var 5€'ya. Onlarla gelinir. 40dk falan surer.


  • delifaruk  (24.09.14 17:40:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.