[]

Balayında İtalya??

Roma-Floransa-Venedik turu yapacak balayı çiftine gezilecek görülecek yerler, yenecek yemekler, mekanlar kıllar tüyler..

Eksiduyuru gezi-gözlem kolu üyelerinin önerileri nelerdir?

tşk

 
Öncelikle Roma'dan başlayıp Venedik'te bitirin, kesinlikle en iyi yol bu, yolculuk Roma'da sona ermesin.
Roma'da gidebiliyorsanız Napoli ve Pompei'yi,
Floransa'da San Gimignano, Siena ve Pisa'yı,
Venedik'e gittiğinizde Verona'yı görmeden dönmeyin.

Benim iki seçeneğim olsa kesinlike Siena ve Verona derdim.


haa, bir de; hayırlı olsun :)
  • mocha  (15.06.12 20:53:37 ~ 20:53:58) 
valla bence italya bu mevsimde ve ayrıca bir balayı için kötü tercih..

sıcak bir geziye hazır olun.. önce roma turu;
her yere neredeyse yürüyerek gideceksiniz, çok susayacaksınız ve acıkacaksınız. su biraz tuzluca 2 euro dan başlıyor küçük bir şişe. allahtan çok çeşme var, her çeşmede susamasanız da su için.. (depo olur)
aşk çeşmesi denilen yerde çeşme-heykel kısmına yüzünüzü döndüğünüzde saat 10 hizasında ayak üstü pizza-dondurma falan satan yer var. çeşmeye 10 metre bile yok uzaklığı. adını unuttum ama koca italyada en leziz pizzayı ayak üstü orda yedik. hem de dilim pizzaydı. kesin tavsiye ederim..
her yer taş ve heykel, artık bir süre sonra çok önemli ve değerli bir şey görseniz de önemsememeye başlıyorsunuz. bir sürü tecrübe var anlatacak ama kısaca roma için şunu söyleyeyim ortalık yerdeki pizzacılara girmeyin. ara sokaklar hem daha ucuz hem daha misafirperver ve hem de çok daha lezzetli. biz bir ara taksiye bindik ve bizi iyi bir pizzacıya götür dedik. ara sokaklarda bir yere küçük bir restoranta götürdü. hayatımda yediğim en güzel eti orada yedim.. oturduğunuz he pizzacıda kola 4-5 euro dur.. aklınızda bulunsun

floransa için söyleyeceğim pek bişi yok ama dondurmasını yemeden gelmeyin. meşhur grom dondurması.

eğer giderseniz siena süper bir yerdir. hayran kalacaksınız.

geceleriniz hep dinlenmekle geçeceğinden pek balayı kıvamında geçmeyecek.. şimdiden hayırlı olsun
  • ceyrekakıl  (15.06.12 22:48:56) 
Çok genel bir soru olmuş. Öncelikle birkaç ön bilgi vermeniz lazım:

- Kaç gününüz var?
- Nasıl bir tatil anlayışına sahipsiniz? (Kültürel/Gastronomik/Doğa-Yürüyüş/Deniz)
- Müze gezmek hoşunuza gider mi? Hangi tür müzelere ilgi duyarsınız? (Sanat - Modern? Klasik?/Arkeoloji/Endüstri-Teknoloji)
- Ortalama bütçeniz ne kadar?

Ben yine de genel birkaç bilgi vereyim.

En kolay ulaşım için güneyden başlayıp kuzeye veya tersi kuzeyden güneye doğru yol alın. Yani Roma giriş-Venedik çıkış veya Venedik giriş-Roma çıkış mantıklı bir yol olur. Bir de yine çok kullanılan Milano giriş-Roma çıkış yolu var. Ancak burada önce Venedik kolu için git-gel yapmanız gerekiyor, hem zaman hem de para kaybı. Gerçi THY Venedik biletleri pahalı oluyor genelde, Pegasus'da ucuz Milano bileti bulursanız bu ikinci yolu tercih edebilirsiniz.

- Venedik için önerilerimi sözlüğe yazmıştım: (bkz: venedik/@neyehbe) Üç günlük bir Venedik gezisi için bunu takip edebilirsiniz. Klasik dönem resimleri seviyorsanız galleria dell'accademia'yı gezebilirsiniz. Önemli eserler içinde Bellini kardeşler ve Tiziano'nun resimleri var. Yemek mevzusunda Tiramisu'nun buralı olduğu söylenir. Bir de Carpaccio ilk defa burada yapılmıştır. Carpaccio'nun çıkış hikayesi de ayrı bir ilginçtir. Ha bana göre bir numarası yoktur bu yemeğin ama İtalyanlar işte, meşhur etmişler. :)

- Verona'da yarım gün geçirilebilir. Jülyet'in evi, Romeo'nun evi gibi (burası gezilmiyor) gibi romantik gelebilecek şeyler var. Bir de genelde es geçilen Jülyet'in mezarı var. Bence bir özelliği yok bu mezarın (zaten üstü açık düz bir lahit gibi birşey) ama ilginizi çekebilir diye yazıyorum. Tabi esas olarak inanılmaz güzellikteki Roma arenası var. Akşamları konserler/operalar düzenleniyor burada. Gece kalırsanız ve zor ama bulabilirseniz bilet alıp dinleyebilirsiniz. Verona'da arenadan kaleye doğru giderken bir sokakta güzel bir panzerotto yapan yer var. (bkz: panzerotti/@neyehbe)

- Yol üzerinde ana durak olarak Milano var. Pek romantik bir şehir sayılmaz ama pahalı alışveriş için uğrayabilirsiniz :) Özellikle Quadrilatero della Moda denilen bölgede pahalı butikleri bulabilirsiniz. Milano hakkında yazdıklarım için (bkz: milano/@neyehbe) Burada yazdıklarımdan özellikle mezarlığa uğramanızı tavsiye ederim. Paris'teki pere lachaise'den çok daha güzel. Tabi bir balayı çifti için ne kadar uygun düşer bilemem :) Yine klasik dönem resimler içinse Pinacoteca di Brera'yı ziyaret edebilirsiniz. (bkz: pinacoteca di brera/@neyehbe) Santa Maria delle Grazie'deki Leonardo da Vinci'nin Son Akşam Yemeği tablosu içinse en az bir ay önce randevu almanız lazım. Yemek mevzusunda Milano'nun meşhur safranlı risotto ve osso buco'su var. Atıştırmalık olarak da hemen Duomo'ya çok yakın Luini'nin panzerotto'su. Yöresel peynirlerden ben özellikle gorgonzola'yı seviyorum, ama küflü peynir sevmiyorsanız size göre olmayabilir.

- Hazır Milano'ya gelmişken bir günlük Como gölü turu yapılabilir. Gölün orta noktası Bellagio kasabası güzeldir. Buraya tekne ile gidip otobüs ile dönmek güzel olabilir. Ayrıca Como'da füniküler ile Brunate'ye çıkıp tepeden bakabilirsiniz.

- Floransa zaten sokak sokak dolaşılacak bir şehir. Üstelik kompakt da sayılır. İşte duomosu, ponte vecchio filan dolaşacaksınız zaten. Ancak benim önerim sabah gün doğarken veya akşam gün batımı sırasında piazzale michelengelo'ya çıkın. Şehri tepeden izlemek apayrı bir duygu. Yine resim için Uffizi müzesi. Michelengelo'nun Davut heykelinin orjinali içinse Galleria dell'Accademia. Dante'nin evi de yine Floransa'dadır.

- Floransa yakınlarında Pisa ve Siena var. Pisa zaten küçük. Bilindik kule ve duomo dışında ilginizi çekebilecek pek birşey yok. (Nehir kenarındaki küçük bir minyatür kilise dışında) Siena ise harika bir ortaçağ şehri.

- Roma zaten başlı başına sanat dolu. Kolezyuma giderseniz aynı bilet ile Forum'u da gezebiliyorsunuz. Şehrin göbeğinde bizim Efes gibi bir yer, inanılmaz. Patheon'da ise Raffaello, Vittoria Emmanuelle II ve Umberto I'in mezarları var. Vatikan'da San Pietro kilisesinin tepesine çıkabiliyorsunuz, aklınızda bulunsun. Bir de kilisenin altında eski papaların gömülü olduğu koridorlar var. Roma'da tabi makarna(pasta) ve dondurma var. Özel bir yer bilmiyorum ama aşk çeşmesinin oradaki köşedeki dondurmacı benim hoşuma gitmişti.

- Roma'dan Napoli ve sonra da Pompeii'ye gidilebilir. Napoli pizzanın doğduğu yer. Arkeoloji müzesi alanında dünyanın sayılı müzelerindendir. (Yalnız bana göre İstanbul'daki Arkeloji Müzesi çok daha özel) Pompeii zaten en az yarım gününüzü alır. Ancak zamanlama olarak pek doğru bir tercih değil. Aşırı sıcak ve yorucu olacaktır. Üstelik ağaçtır, gölgedir filan pek yok.

Ulaşım ve konaklama için daha önce bir duyuruya yazdığım mesajı inceleyebilirsiniz:

www.eksiduyuru.com

Şimdiden iyi gezmeler. Ve mutluluklar dilerim :)
  • neyehbe  (16.06.12 00:19:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.