[]

Hangi renk otomobil?

Arkadaşlar araç almayı planlıyoruz. İki tane renk arasında kaldım ben ama yanımdaki kişi beyaz konusunda ısrarlı.


Sizlerin düşünceleri neler ?
Şu renk olmalı diye bir duruşunuz var mı ?
Teşekkürler.

 
Koyu gri ve siyah gibi renkler kirleri az gösterir.

Beyaz renk ve açık renkle kirleri çok gösterir.

Ben olsam hafif koyu yeşil/mavi ya da kavuniçi bir araba tercih ederdim. Hem üzerindeki kirleri fazla göstermez. hem canlı bir renkler.
  • lesley mateas  (22.09.14 11:31:31) 
Siyah tabi ki. Siyahtan güzel bir renk mi var arabaya yakışan?

Bazı modellere yakışan farklı renkler de var tabi.
  • aguilas negras  (22.09.14 11:36:44) 
D segmenti bir araca beyaz gayet güzel yakışır. Orta halli C segmentlilere de yakışabilir haliyle...

Güneş alma oranı yüksek bir ildeyseniz beyaz iyi tercihtir.
Acemiyseniz ve ufak tefek onarım görecekse aracınız beyaz iyi tercihtir.
Kirliliği az göstersin arabam diyorsanız beyaz iyi tercihtir.
vs...
  • sku  (22.09.14 11:40:25) 
siyah.


  • sayns  (22.09.14 11:44:32) 
son yıllarda trafikteki arabaların %77.8i beyaz (küsüratlı verdim ki salladığım belli olmasın).

bu nedenle beyaz düşünmüyorum. kırmızı da almam. kahverengi de.
  • 111111  (22.09.14 11:45:05) 
bayilerin lansman rengi dedikleri renkler oluyor. genelde siradisi, yollarda cok goremeyeceginiz ama bilgisayar oyunu oynarken arabayi boyayacaginiz renkler genelde. mesela cok acik mavi ya da asit yesili ya da turuncu ya da sari ya da benzeri bazi renkler. bu renkleri dusunmenizi oneririm.


  • co2s2  (22.09.14 11:45:19) 
beyaz ve gri dışında hepsi.


  • sir gawain  (22.09.14 12:02:22) 
güneş yanığı derdi olmaması sebebiyle beyaz


  • fikox  (22.09.14 12:06:45) 
Belli ki düşük segmentte bir araç alacaksınız, bir de beyaz alıp iyice şirket arabasına çevirmeyin.


  • angelus  (22.09.14 12:10:52) 
Cizik ve gunes problemi icin beyaz.


  • delifaruk  (22.09.14 12:17:16) 
siyah kiri göstermiyor diyen çok yanlış konuşuyor. beyaz daha az kir gösterir siyahtan. güneş konusunda da avantajı var. bir de her renk her arabaya yakışmaz ne alacaksınız onu da düşünmek laızm.


  • argent dawn  (22.09.14 12:22:13) 
Siyah arac kir gostermez diyen adamin siyah arabaya sahip bir yakini oldugunu bile zannetmiyorum.

Aman siyah alma cok pisman olursun. Aracini her gun silmezsen les gibi dolasirsin ortalikta. En ufak kiri gosterir siyah arac. Agent down'un da dedigi gibi beyaz arac daha az kir gosterir. Yalniz beyaz arac merso, audi, bmw, volvo disindaki araclara pek gitmiyor model olarak. Yani vosvogende bile tam oturmuyor.

Biraz pasakli bir insansaniz kesinlikle gri-fume arac alin. Siyah araci ankarali arac manyaklarindan baska kimseye tavsiye etmem.
  • kegums  (22.09.14 13:04:56) 
Gümüş gri veya beyaz tonları çok iyidir. Bunu aracınızı yağmurlu bir havada açık otoparka beyaz bir aracın yanına çekince ve de çizik vs. oluşunca daha iyi anlıyorsunuz. Benim için aracı yıkatmak problem değil, kimse de çizemez kapalı garajıma çekerim aracımı diyorsan istediğin rengi alabilirsin.

Aracım siyah, yeni araç almadım, ikinci elini araştırdım, özellikle beyaz ve gri baktım ama bulamayınca mecbur kalıp aldım. Bu arada siyah renk güneş altında daha çabuk matlaşıyor.
  • Tutkun  (22.09.14 13:50:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.