[]

eski kız arkadaşımın hamile olduğunu öğrendim.

öncelikle;
eksiduyu.ru (3-4 ay önce sormuştum)

linki okumaya üşenenler için özetle karışık soruya geçeceyim;

geçtiğimiz kış bir proje için yurtdışında kalmıştım, orada dünyalar harikası bir kız arkadaşım oldu. ayrıldıktan sonra hamile olduğunu söyleyip sonradan şaka yaptığını söyledi fakat photshopta hazırladım diyerek gönderdiği evrakların photoshop olmadığına kesinlikle emindim. bir şekilde beni şaka yaptığına ikna etti ve birkaç hafta sonra başka bir sebepten dolayı iletişimi kopardık. birbirimizi (hala) deli gibi sevmemize rağmen 3 aydır tek kelime konuşmadık, zaten bana kesinlikle yazma diyerek bütün platformlardan engellemiştim. kız sürekli aklımda fakat gurur yaptığım için yazmak istemiyorum.

neyse, az önce yurtdışındayken çalıştığım firmadan bir arkadaşla görüştük, bu arada kızda orada çalışıyor fakat ilişkimiz gizliydi. havadan sudan konuşurken herkes nasıl dedim, bu tek tek işten ayrılanları, yeni gelenleri, terfi edenleri falan saydı, en son x'de hamile dedi. x hamile!!! ya öyle mi iyimiş falan deyip sohbeti bitirdim ve 15 dakikadır hareketsiz bir şekilde ekrana bakıyorum, dondum kaldım adeta.

birlikteyken aramızda hamile kalırsam aldırmam tek başıma büyütürüm gibi ve buna benzer konuşmalar geçmişti ama anlam verememiştim. ayrıldıktan sonra hamileyim şakasıyla beraber zaten bebeğim olsa bile senin haberin olmayacak merak etme dedi. parçaları birleştirince kızın ne kadar asil olduğunu öğrendim. kız hamile ve beni üzmemek için 3 aydır gerçeği söylemedi, dediği gibi tek başına büyütecek. bu arada deli gibi seviştiğimiz halde birden bire ayrılmak istedi, benim mutluluğumu düşündüğü için bu kararı verdiğini söyledi (hamileliğinden dolayı benim hayatımın mahvolacağını düşündüğü için sessiz sedasız ayrılmak istemiş demek). bu ani karara kızdım sinirden iletişimi tamamen bitirmiştim.

neyse,

haberi aldığımdan beri tahmin edersiniz ki büyük şok içerisindeyim, ne yapacağım bilmiyorum. birkaç haftadır kızı aşırı özlediğim için engelini kaldırıp mesaj atmayı düşünüyodum çünkü son zamanlarda aklımdan hiç çıkmamaya başladı ama bu haberi alınca mesaj atmaktan vazgeçtim. ne yapacağımı bilmiyorum. olayı öğrenmeden yazsam daha anlamlı olacaktı ama şimdi bebeği öğrendiğim için yazdığımı düşünebilir veya ne bileyim.

kafam çok karışık. cümleler devrik, hatalı, salakça olduysa kusura bakmayın, mümkün olduğunca kısa tutmaya çalıştım ama bu kadar olabildi. buraya kadar okuyanlara teşekkür ederim.

derdimi anlatacak, akıl danışacağım kimsem yok.

yorumlarınızı/tavsiyelerinizi alabilir miyim.

 
kiz asilliginden degil; tek basina buyutmeyi kafasina koyup normallestirdigi icin soylememis bence. sana, bana, bize gore buyuk bir olay gibi gelebilir; ama kiza gayet normal geliyor olabilir.


  • mayeskuel  (21.09.14 23:15:25) 
kız bebeği öğrendiğin için yazıdğını düşünebilir diye yazmaktan vazgeçecek halin yok. gerçekten hamileyse bi yola başkoymuş demek ki tek başına büyütebilecek kapasitede. ama ne olursa olsun yanında olmak istiyosan yaz gitsin işte ne düşünüyosun.


  • elorelia  (21.09.14 23:16:57) 
Git evlen kızla ...


  • sapkasiz cikmam abi  (21.09.14 23:17:41) 
Hamile olduğunu bildiğini söylemeden önce onu ne kadar sevdiğini falan anlatacak şekilde bir mesaj at bence, ayy böyle çok sevdim ilişkinizi sen böyle bir mesaj atsan o da seni sevdiğini söylese, sonra hamile olduğunu söylese, sen o arkadaşından duyduğunu söylemek zorunda kalmasan çok mutlu olsanız :) hadi inş.


  • ekaterina  (21.09.14 23:18:54) 
seninle, daha doğrusu bir babayla büyütmek istemiyor bence bebeği. hatta söylemek istemezdim ama sadece çocuk yapmak için bile seninle birlikte olmuş olabilir. sen gidiciydin vs., hesaplamıştır belki tüm bunları?


  • devilred  (21.09.14 23:19:37) 
öğrenmeden önce yazacağım şeyleri kurgulamıştım, işte çok özlüyorum unutamıyorum vs klasik şeyler. ama şimdi ne yazacağımı, nereden başlayacağımı hiç bilmiyorum. konuya nereden gireceğim, nereden çıkacağım, bebeği bilip bilmediğimi söylemeli miyim yoksa kendisi mi söyleyin. çok tuhaf bir psikoloji içerisindeyim şuan.


  • tolga asp  (21.09.14 23:20:23) 
beraber büyütün bebeğinizi. evlenin, hamile olduğu için değil onu sevdiğin için evlenmek istediğine sürekli vurgu yap ama.


  • rock n roll  (21.09.14 23:21:08) 
birbirimizi gerçekten seviyorduk, onlarca sevgilim oldu ama aşık olduğum tek kişi buydu. evlenmeye karar verdik, orada yaşayacaktık, nasıl geçineceğimize kadar konuştuk. en son aileme açıkladım, ben evleniyorum dedim, bu arada ben 23, kız 27 yaşında, annem yaş farkından dolayı karşı çıktı ve kız ile kendileri arasında bir seçim yapmamı istediler. zaman zaman annemin ağzını arıyorum ama hala kesin bir dilla karşı çıkıyor, babam ortada.


  • tolga asp  (21.09.14 23:24:27) 
Evlenme ya boş ver benim hayallerimden biri çocuğum olsun ama evlenmeyeyim takılayım öyle diye. Tabii çocuğu alıp kaçırmak gibi bir durum olamaz sen de görmelisin.


  • i was made for you  (21.09.14 23:25:24 ~ 23:25:34) 
çocuğu getir annenin kucağına bırak, o çocuğu öper koklarken siz de nikah masasına kaçarsınız.
biraz yeşilçam ama olsun.

  • yalnux  (21.09.14 23:26:11) 
hımm
kızı tam anlamadım. --şu var ki ben de hamile kalsam doğururum aldırmam bunu erkek arkadaşıma söylemişliğim de vardır gerçekten de doğururdum hamile kalsam; karşımdaki adam da bunu bilsin isterim peşin peşin ama hamile kalmak gibi bir planım olduğundan değil yani kadınca bir konuşma sadece. ama ben türküm anasını satayım bu kız yabancı ne düşündü acaba?
belki anne olmak istiyordu, en iyi bir adaydın onun için. ama evlenmek vs istemiyordu gebe kaldı seninle iletişimi kesti kendi doğurup büyütecek yurtdışında çok anormal bişey de değil.
belki senin evlenmek, orda kalmak gibi hayatını değiştirecek şeylere mecburmuşun gibi hissetmeni istemedi. yine çok da önemli de değildi zaten -kendince böyle bi çözüm buldu.
belki kafası karışıktı diyecem ..zira neden önce hamile olduğunu söyledi sonra kaçtı anlayamadım ben.
bebeği öğrendiğim için yazdığımı düşünebilir demişsin de ne sakıncası var? olm baba oluyorsun lenn tabi ki yazacaksın gayet normal. anası ister ingiliz olsun ister fransız hiç fark etmez.
  • niye ama  (21.09.14 23:27:09) 
sırf yaşı dolayısıyla karşı çıkmalarına anlam veremedim. torun geliyor. sen de sevgiline ve bebeğine sahip çıkmalısın. güçlü ol. ara sevgilini hemen, bekleme artık.


  • rock n roll  (21.09.14 23:29:21) 
Öncekikle senden olduğuna emin misin?


  • air  (21.09.14 23:34:57) 
Aile şimdi karşı çıksa, torun gelince yelkenleri suya indirir. Herhangi bir ailenin toruna rağmen inat ettiği literatürde pek görülmemiş bir şey.

Ama önce ne istediğinize kesin karar verin. Birkaç gün sakinleşmeyi bekleyin ve "Çocuk istiyor muyum, hayatımda neler değişecek. Çocuk için mi onu istiyorum, yoksa onu mu istiyorum" kısmını iyi değerlendirin. Ki şu an ikisini de istiyorsun gibi.

Karar kesinleşince kızla bir konuşun. Neden sizi bilgilendirmediğini sorun. Kafada kurmayın bazı şeyleri, kesin cevapları olsun.

Her şey iyi giderse el öptürmeye getirirsiniz :)
  • aychovsky  (21.09.14 23:40:25) 
aranızdaki yaş farkı değil, ama senin evlilik için erken bir yaşta olman olası bir evlilikte yaşayacağın sorunların filizlerini bağrında taşıyor. buna rağmen, senin yaşında ben olsam diye düşündüğümde, mesaj felan değil doğrudan kızın yanına giderdim diye düşünüyorum. işin zor, umarım işler dilediğin gibi gider.


  • gochebe  (21.09.14 23:41:43) 
Ya çok özür dilerim, kabalık, öküzlük, vs yapmak istemiyorum, heyecanını gölgelemek de istemem ama çocuğun senden olduğuna emin misin? Belki bebek senden olmadığı için seni konu dışı tutuyor? Belki başta(photoshop muhabbeti yaptığında) bebeği sana yıkacaktı da sonra içi kaldırmadı, vazgeçti?

Cevaplarda hakim olan aşkına, bebeğine sahip çık romantizminin içine ettiğimi biliyorum ama benim aklıma ilk bu geldi okuyunca. Affedin, yakın zamanda çok fazla kötü insana maruz kaldım. iyi niyetli düşünme becerilerim köreldi biraz.
  • istinyede bekle  (21.09.14 23:44:01) 
öncelikle hepinize tek tek teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz için.

bebeğin benden olmama ihtimalini düşünmüyorum, kızın bana gerçekten sevgi dolu gözlerle baktığını, benim için yaptığı fedakarlıkları, tartışma sonrası sabahlara kadar ağladığı için okula şiş gözlerle geldiğini düşününce kızın bana olan sevgisinden emin oluyorum. böyle bir kızında aldatacağına ihtimal vermiyorum, 4 ay birlikteydik ve en ufak bir yalanını dahi yakalamadım, hiç bir davranışından şüphelenmedim o yüzden bebeğin başkasından olma ihtimali yok.

birkaç kere ağzımı aramıştı hamilelik konusunda, bende ciddiye almadığım için sıcak bakmadığımı ima etmişim demek ki o yüzden "zaten hamile olsam bile haberin olmaz merak etme" demişti. o yüzden benden sakladığını düşünüyorum, huzurumun kaçmasını istemiyor. halbuki bende isterim, neden huzurum kaçsın ne güzel bir durum.
  • tolga asp  (21.09.14 23:53:53) 
hamileyim şakası yaptığındaki tavrınız nasıldı bunu bilmemiz lazım. belki onu görüp vazgeçmiştir söyleyeceği varsa da söylememiştir.


  • supergirl  (22.09.14 00:16:07) 
bence yurtdışında yaşayan ve yılda bir iki kez çocuğunu ziyaret eden cool baba olabilirsin.


  • klassno  (22.09.14 00:47:51) 
ikiniz arasındaki konuşmaları bilemeyeceğim ancak, ne olacak senden olduğunu bildiğin bir çocuğu "annene ne diyeceğimi bilemedim" diye hayatın boyunca görmeyecek misin?


  • freya  (22.09.14 09:08:24) 
asalete bak hizaya geldim. neresi asalet bunun. tamamen bencillik. belki sen üremek istemiyorsun, kendi kendine hamile kalmak ne ya.


  • shiranai  (22.09.14 09:14:59) 
İmkanın varsa atla git ilk uçakla kızın yanına


  • basond  (22.09.14 13:39:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.