[]

interrail ucuz mu?

gençler 1 hafta avrupada 4-5 şehir gezmek için interrail ucuz mu 340 euro civarı ? yoksa uçak bileti easy jetten falan daha ucuza gelme ihtimali var mı? neyi tavsiye edersiniz? interrail hızlı trende de geçerli mi rezervasyon ücreti istenir yazmış ama ne kadar isteniyor? sağolun varolun.




 
o kadar az şehirse uçak daha ucuza gelebilir. Ama tek tek tren bileti almak daha pahalıya gelebilir. Bir araştırın bilet fiyatlarını. Hızlı trenlerde gece trenlerinde falan ek ücret vermek gerekiyor, en fazla 10€ vermiştik diye hatırlıyorum. (ha yataklı tren için 24€ vermiştik bir kez de)

bu arada 22 gün sınırsız 330€'ydu 2 yıl önce. Sizin alacağınız hangisi? 5 ülke geçişli 10 geçişli biletler falan var daha ucuza. (öğrenci olduğunuzu varsayıyorum)
  • rodriguez2  (21.09.14 18:02:54 ~ 18:04:08) 
öğrenci değilim. şimdi baktım global pass var 240 euro 5 gün için. iyi gibi ama 2. sınıf diyor. atların samanların arasında gitmeyelim çok fark var mı 1 ile 2 arasında ? genel olarak treni önerir misin ? almanya, isveç, danimarka düşünüyorum.


  • kelepir  (21.09.14 18:10:58 ~ 18:12:19) 
10 gün geçerli interrail bileti (10 günde 5 gün seyahat hakkı olan) 26 yaşının üzerinde iseniz 240 euro. 26dan küçükseniz daha ucuz.
www.interrail.eu

hızlı trenlerde de geçerli. ülkesine göre değişiyor rezervasyonlar. amsterdam'dan beriln'e gece treninde 19 euro ödemiştim. hiç ödemeyenler de varmış. onun dışında ortalama 2 3 euro ödedim avrupa'nın doğusunda. zorunlu olduğu halde bazı yerlerde yapmadım bile.

rotanı planlayıp ona göre gidebilirsin. ucuz uçaklar genelde biraz daha şehir dışından kalkarlar. 3 4 saat artı 8 10 euro havaalanı ulaşımı vermektense trenle gitmek daha mantıklı. gideceğin ülkedeki trenlerin bilet fiyatlarına bakarak interrail pass mı yoksa normal bilet mi almayı araştırmalısın biraz. ayrıca ortak araba kullanımı avrupada yaygın covoiturage ve türevlerini kullanabilir ya da ucuz otobüslerle de seyahat edebilirsin. hollanda belçika paris hattında megabus 15 euro gibi komik bir ücrete amsterdam-paris yapıyor mesela.

hayır, ikinci sınıf dediği atlar samanlar değil. gayet normal bakımlı trenlerde normal insanlarla gidiyorsunuz.

danimarka-isveç taraflarını hiç bilmiyorum. facebook kullanıyorsanır interrail turkiye adlı gruba katılın. buraya nazaran çok daha işe yarar bilgiler elde edersiniz.
  • dahinnotha  (21.09.14 18:14:10 ~ 18:16:50) 
10 gün içerisinde 5 gün (Flexi)

5 günlük bi geziye gideceksen bunu al 185 euro. 10 günün 5 gününde kullanabiliyorsun.

2. sınıf da işte at saman dedin güldüm yalnız :D işte trende yemek vermiyorlar seni tek fark o diyelim.
  • akatreil  (21.09.14 18:15:54) 
Onların "2. sınıf" olarak nitelendirdiği trenler bizim için lüks bile sayılır, kendi bakışaçılarına göre 2. sınıf o trenler.


  • angelus  (21.09.14 18:16:40) 
lokasyon onemli , nereyi gezeceksin ?

barcelona porto madrid paris Brüksel amsterdam gezeceksen eger rynair cok daha ucuza bilet bulursun 10 - 15 euro arasi bu biletler..

ben hem ucakla hem trenle dolastim ama tren kismi pahali oluyor sanki biraz ama rahat oluyo orasi ayri. istedigin yerde in gez sonra diger trene atla devam et .. 5 gun icin degil tabi bu soyledigim..

biraz daha doguyu gezeceksen vienna prag bratislava filan bunlara gerek yok interrail icin zaten bu sehirler cok yakin 8 10 euroya otobusle gidebiliyosun.. tren de ucuz ..

2. sinif dediklerini bizim burda gormemisindir emin ol..
  • kennym  (21.09.14 20:40:45) 
İnterrail bana sacma geliyor. Bana sorarsan ucuz falanda degil. Evet easyjet falan daha ucuza gelme ihtimali var duruma gore.


  • delifaruk  (21.09.14 20:44:32 ~ 20:45:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.