[]

Böyle şeyler olur mu yoksa birisi hata mı yapmış?

Geçen gün uçağa bindim sabiha gökçen'den uçak hareket etti pistte gittik baya, ben de en önde oturuyordum görüyorum pisti falan, işte sola dönüp ordan da hızlanıp kalkacaktı ki pat diye durdu. allah allah noldu ki demeye kalmadan yaklaşık 20 sn sonra laaap diye bi uçak indi o soldaki yola, insan gerçekten hayret ediyor yani böyle herkes şok oldu falan. Ben ilk defa karşılaştım böyle bir şeyle birisi unutmuş falan mı o uçağın ineceğini yoksa böyle şeyler hep oluyor mu merak ettim, bilgisi olan var mı acaba? Teşekkürler.

Ek: Bence de kesin haberi vardır birilerinin de aslında merak ettiğim hani 5 dk sonra hareket etse de yolcular bunu görmese falan bi sürü kişi korktu gerçekten de çünkü, mantığı ne yani mecburlar mıdır :/


 
Uçağı unutmak olayı "hep" yaşanmaz, yaşanınca da genellikle ölümlü kazalara neden olur.

Bence pilot ve kule olayın farkındadır, pistin başına gelip beklemiştir.
  • cakabo  (17.09.14 10:11:22) 
O zaman bak şimdi nasıl korkacaklar falan diye eğleniyorlar heralde :))


  • ekaterina  (17.09.14 10:14:28) 
üsküdar kavşağımı ya orası :) illa ki iki pilotun ve kulenin haberi vardır durumdan :)


  • justinho26  (17.09.14 10:16:34) 
pistin başına gelip beklemiştir.

uluslararası havacılık kurallarına göre iki uçak arasındaki kalkış zamanı 3 dakika olmak zorunda. İletişim prolemi yanlış anlaşılma, unutma gibi nedenlerden bazen böyle şeyler oluyor ama arkadaşında dediği gibi bunlar ölümle sonuçlanıyor çoğu zaman.

ekonomi.haberturk.com

konuşmaları okursan rapor bile etmiyorlar :))
  • fallthepieces  (17.09.14 10:16:52 ~ 10:19:20) 
galiba bu iyi bir ornek... oluyor yani bazen

www.youtube.com
  • tezek  (17.09.14 10:31:52) 
birkaç hafta önce benzer bir haber okumuştum, thy uçağı idi galiba. facia son anda önlendi falan diye haber yapmışlardı.


  • tolga asp  (17.09.14 10:32:08) 
meydanın yogunluguna göre değişir durum fakat sabiha da sadece tek pist var mecbur ucaklar sıraya giriyor ist ataturk de 3 pist var ikisi kalkıs için biri iniş için kullanılıyor. gunde 1200 inişin oldugu meydanda burun buruna iniş kalkış olması normal sabiha da cok yogun artık. ikinci pist de yapılıyor bu arada yani yaşanan sey normal iniş onceliklidir herzaman ayrıca


  • steward  (17.09.14 11:15:11) 
çok anormal bir şey göremedim. sizin uçak taksi yolundan piste çıkmadan önce durmuş, inecek olan uçağı beklemiş, sonra da piste çıkmış işte. zaten öyle olması lazım değil mi? sürekli uçak iniyor. havadaki uçağın inmesi için park alanında bekleseydi, taksi yapıp piste gelene kadar yeni bir uçak inişe geçecekti. kontrolör uç uca eklemiş işte ikisini güvenli bir şekilde.


  • kibritsuyu  (17.09.14 11:43:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.