[]

üç kere diş çıkarmak?

şimdi çok tuhaf bir soru oldu değil mi? ancak öyle ki annem şunu iddia ediyor. efenim benim süt dişlerimden sonra gelen dişlerim fena halde çürümüş küçükkene (bu 10 yaşımdan önce oluyor, belki 9) annem de bunları çektirmek için dişçi ile bir tartışmaya giriyor, kadın yenisi gelmez deyip itiraz diyor çünkü. en sonunda siz bir imza verirseniz çekerim ancak deyip kabul ediyor. velhasıl sonunda şu anda sapasağlam dişlerim var.
Bunu anlattığımda bazı kişiler, höhö olur mu öyle şey, o çekilenler senin süt dişlerindir diyor. annem mi yanlış hatırlıyor?



 
arkadaki dişler sürerken öndeki çekim boşluğunu doldurmuş olabilir. dişlerde öne ilerleme eğilimi vardır, özellikle çocuklarda erken çekilen sürekli dişlerin yerini arkadan yeni süren diş doldurabiliyor. ama o dişin ekseni öne doğru eğri olur bir miktar. sizin durumunuzda çekilen diş, eğer sürekli dişse, büyük olasılıkla 6 numaralı diştir. (6 yaş dişi, 1.büyük azı) ve bir kaç sene sonra çekilen dişin arkasından süren 7 numara (2. büyük azı), 6 numaralı dişin yerini doldurmuş olabilir. 3 defa diş sürmez. durum muhtemelen açıkladığım şekildedir. ya da anneniz yanlış hatırlıyordur. bir diş hekimi muayene ederek ve röntgeninize bakarak durumu açıklayabilir. yetişkinlerde de çekilen dişin yerine protez yapılmazsa arkadaki dişler zamanla boşluğa devrilirler. biraz karışık mı anlattım?


  • deoksiribonukleotit  (13.07.09 14:07:18) 
süpernümerer diş(mesiodens) olabilir, eğer doğdugunuzda ağzınızda neonatal diş var ise anneniz bunları süt dişi sanmıs olabilir ya da anneniz gercekten yanlıs hatırlıyor:)
hekim süt dişini düşük bir ihtimal de olsa sürekli diş sanmıs da olabilir.
deoksiribonukleotit in dediği en olası durum.
  • keah  (13.07.09 14:12:47 ~ 14:14:55) 
Çok yaşlı insanların (90 yaş sonrası) yeniden süt dişi çıkardıklarını okumuştum focus veya benzeri bir dergide, yani üç defa diş çıkabiliyor sanırım.


  • tekosin  (13.07.09 16:06:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.