[]

maden suyu şisesi değerlendirmece

selamlar

elimde takriben 100adet maden suyu şisesi var. cam geri dönüşüm şeysine atarım diye biriktirmeye başladım. bulunduğum yerde de yok. sonra da alışkanlık oldu atmadım. nedenini bilmiyorum. evde saklar oldum. bi çeşit hastalık ya da takıntı olsa gerek.

yalnız -neden bilmiyorum- camdan üretilmiş şeyler için "içindekini içtim, kabını atayım" diyemiyorum. sanki o şişenin misyonu henüz bitmemiş gibi geliyor. çöpe atmaya kıyamıyorum bi şekilde.

değerlendirmek istiyorum bunları. ne yaparım nasıl yaparım?

 
ayrı poşetle çöpün yanına koyun. kağıt toplayıcılar alır onu.

şimdi çok affedersiniz, duyurunuz aracılığıyla içimi dökmek istiyorum.

çevreye duyarlı olduğunuz için tebrik ederim. ama ben olsam hepsini doğrudan çöpe atarım. "bulunduğum yerde yok" ne demekmiş? niye bu işin asıl muhatapları da azıcık çevreye duyarlı olup cam kavanozu koymuyor da insana eziyet ediyor?

tap'ı aradım pil kutusu istedim yolladılar. kutu doldu. gelin alın diyorumi yok alamayız. ee napıcam bu pilleri, market, hastane, okul mokulda kutular var götür at. ne kadar market gezdiysem civardaki marketlerde yok. arkada teknosa var, orada yok. okullarda yok. hastane zaten civarda yok. elime bi kutu pille kaldım. tap denen kurum görev edindiyse gelsin alsın. gelemiyorsa market ruhsatı alan her yere pil kutusunu zorunlu koydursun, ceza kessin. ben niye uğraşıyorum lan? sizinki de o hesap. kaldırın atın çöpe. toplamayı görev edinip işini yapmayan kimse o yansın derdine.
  • kibritsuyu  (15.09.14 13:48:59) 
geçen gün bizim şirkette bi hatun topluyordu, sebebini öğrendim. Kız kardeşinin kına gecesini organizasyon şirketi hazırlıyormuş. Soda şişelerine mum vs. koyup enteresan bir sunumları olacağı için bizimki boş şişe topluyordu. değişik.


  • Absinthe75c  (15.09.14 13:54:33) 
çöpe at zaten onları toplayıp geri dönüşüme veren insanlar var.


  • r_u_h  (15.09.14 13:57:42) 
çöplerde her türlü cam, pil, kağıt ayrıştırılıyor zaten, para hep onlar birileri için. o yüzden çok üzülmeye gerek yok. geri dönüşüm kutularına atarak onların işini kolaylaştırmış oluyoruz bir nevi. kötü mü, iyi tabi. ya da yardım dernekleri falan geri dönüşüm kutuları koyuyor ki gelir elde etsinler. bak bu en iyisi.


  • tuyra  (15.09.14 14:01:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.