[]

GSS Borcu - Öğrencilik Durumu

merhaba duyurunun ali tezelleri,

ben ağustos ayı içerisinde bir ay boyunca tam sigortalı olarak çalıştım. 31/08 tarihi ile işten ayrıldım (işe giriş/sigorta başlangıcı 02/08). ancak bugün kontrol ettiğimde 136 lira gss prim borcum var gözüküyor, ve öğrenciliğimde devam ediyor. okulu uzatmadım, hala normal süredeyim.

şimdi bunu nasıl hallettiririz? bi yol gösteriverin hele de her ay şu parayı ödemeyeyim.

not: ikametgahım samsun'da, ben ise istanbuldayım.

editition: gelir seviyem 60/g-2'imiş. burs alıyorum ben kykdan, o mu bu? :)

 
belgeleri götür hallederler. Olmadı zaten torba yasadan yararlanıp sildirirsin tamamını


  • veilofsin  (15.09.14 12:15:39) 
belgeler nedir peki? ve nereye götürmeliyim?


  • klassno  (15.09.14 12:21:34) 
ogrenci olduguna dair belge goturuyorsn sgk'ya siliyorlar. ama ikametin samsundaymis istanbul da oturduğun ilcedeki sgk binasina gitsen olur mu onu bilmiyorum. bir de o borcun tekrar cikmamasi icin alti ay sonra tekrar belge götürmen gerekecek.


  • wertyu  (16.09.14 04:07:35) 
devlete para yatıracam dediğin zaman devlet türkiye'nin her noktasından alır. Samsunda kayıtlısındır istanbuldan yatıracağın parayı alır ama itiraz edicem dediğinde samsuna git oradan itiraz et der bu bi gerçek.

136 lira gss g2 de 1 aylık gss borcuna denk geliyor yanlış hesaplamadıysam. Eğer 25 yaşını geçtiyseniz ve erkekseniz ve de bununla birlikte 1 ay boyunca sigortalı bir işte çalışmadıysanız gss prim borcunu yüklerler size. Ha çalıştıysanız sigortanız da yattıysa gidip sigortam yattı benim diye itiraz edin. Eğer 25 yaşından küçükseniz öğrenci belgesiyle gidip sildirebilirsiniz.

İtiraz edeceğiniz merci SGK. Istanbuldakine bi gidin. Adamlar memur. Sizin işiizi yapsa da maaş alacak yapmasa da maaş alacak bu yüzden muhtemelen başlarından savmaya çalışacaklar sizi. Dirayetli olun.
  • maxhoper  (16.09.14 04:12:56 ~ 04:15:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.