[]

sedef hastalığı- psikoloji

merhaba.
tırnaklarımda birtakım şeyler vardı yaklaşık 6 aydır. ne oldugu bilinemiyordu. meğer sedefmiş. nasıl üzgünüm anlatamam sevgili duyurucular.
doktor dermovate' ın saç losyonunu verdi tırnaklarıma sürmem için. ama psikolojimi düzeltmediğim sürece geçmeyeceğini söyledi. ben de araştırıp bugün iyi bir psikiyatra gittim. bana ilaç veremeyeceğini söyledi. ona göre ilaçlık bir durumum yokmuş.
adeta paranoyak oldum. kaşınan her yerimi sedefe yoruyorum. googlea sedef hastalığı yazıp ne zaman görsellerdeki gibi olacagımı düşünüyorum. ne yapacağımı bilemez haldeyim. bu aslında bir iç dökme sorusu. ne yapmalı? bir psikiyatra daha gideceğim. önerilerinize açığım.
bunun dışında bir psikoloji nasıl düzelir? iyi olduğumu düşünüyorum, neyin kötü oldugunu bilmeden kendi kendime bunu nasıl düzeltirim?
ve psikoloji sedef hastalığında gerçekten bu kadar belirleyici bir şey mi?



edit: izmir' deyim.
psikoterapi işe yarıyor mu? psikiyatr psikoloğa gitmemi önerdi, ama bana pek inandırıcı gelmiyor.

 
Gecmis olsun öyle bir anlatmissin ki hala kasiniyorum. Konu hakkinda hicbir fikrim yok ama internette gorsel aratmamani oneririm bir daha. En beteri ilk karsina cikiyor. Benim de cildimde kaygan degisik bir tabaka olusmustu uc tane ayri cilt doktoruna gittim teshis koyamadilar sonra zamanla gecti kafaya takmamak lazim cilt islerini.


  • Domuz  (13.09.14 02:05:13) 
stres bu hastalıkta çok ciddi rol oynuyor. o yüzden eğer öyle bir durum varsa psikoterapi kesinlikle fayda verecektir. lakin ben bu psikoterapi muhabbetlerine çok inanmıyorum.


  • fayfim  (13.09.14 02:08:11) 
şöyle söyleyeyim kesinlikle önem verme vede vesvese yapma eger vesvese yapıp ne kadar çok önem verirsen daha da artıcak hastalık.Allah büyük bir imtihan olduğunu düşün,insanlar ne çaresiz hastalıklara yakalanıyor.Çok büyütme iyileşir inşallah..


  • goodyes  (13.09.14 02:34:37) 
sıkıntı üzüntü dert keder ve bunlarla başa çıkamazsan vücut tepki olarak sedef hastalığını ortaya koyuyor.


  • labanon  (13.09.14 02:53:43) 
Psikoloji bir bilim dali ve bir bilim dalinin neresi inandirici gelmiyor, anlamadim. Inandirici olmayan bunun bi "imtihan" oldugunu dusunmek.


  • shyz0re  (13.09.14 07:47:26) 
Ben de Sedef hastasıyım. Öğrendiğimde bağıra bağıra ağlamıştım. Şu an ki durumun normal yani. Eşim doktor ve en büyük yardımcım o oldu. Psikiyatrist arkadaşım Sedef hastası olduğumu öğrendiğinde hemen ilaç başlaman gerekli demişti. Başka bir psikiyatriste gidin. Mobil olduğum için fazla yazamıyorum. Kafayı rahat tutun. Yağlı baharatlı şeyler yemeyin. Alkol ve sigaradan uzak durun. Kortizollu ilaçlara abanmayın ve hergün duş almayın. Mesaj atabilirsiniz. Geçmiş olsun.


  • hakikibulut  (13.09.14 10:04:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.