[]

Gümrüğe takılır mıyım?

75€ sınırını aşmadan ayrı tip üründen kaç adet alırsam sıkıntı yaşamam? Ya da toplam kilosuyla mı ilgilidir? Daha önce aynı üründen 5 adet almıştım bir sorun yaşamamıştım ama şimdi 2 adetten fazlayba takılır diye okudum. Neder bu işin aslı?




 
ben geçen ay 2 tane gopro benzeri kamera aldım 260 dolar attı. posta bana ulaştığında 4tl gümrük vergisi ödedim..


  • try again fail again fail better  (11.09.14 01:24:01) 
Bi aslı yok tamamen kısmet, fiyatı düşük gösteremiyorlar mı? Bir de alınan şey ne tam olarak hani elektronik mi, takı mı, saat mi vs. vs.


  • ekaterina  (11.09.14 01:39:32) 
ben amazondan sansa clip+ aldım, i-parcel diye bi taşıma şirketi getiriyor kargoyu,e-mail attı tc no istedi,şöyle açıklamış durumu "We have been notified by Amazon.com that we will be receiving a shipment under tracking number AEIABE20011642657 containing SanDisk Sansa Clip 4 GB MP3 Player (Black) to be shipped to you in Turkey. As of January 28th, 2010 Turkish customs have made an exemption to allow residents to import online shopping shipments 5 times per year. In order to control this requirement we are required to submit your ID number to customs at the time of clearance. iParcel policy is to obtain that information prior to export to allow us to clear your parcel quickly upon arrival in Turkey. No additional fees are assessed with fulfilling this requirement and it is used for customs clearance purposes only, please click here to enter your information.
"

  • birfincankahvedahaisteyenadam  (11.09.14 01:45:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.