[]

Asfalt Parası

Ey duyuru ahalisi. Bugün kapının önüne bir kağıt bırakmışlar belediyeden. Asfalt parası içinmiş sanırım. Kağıdın üzerindeki isim bana ait değil. Ödeme detayları için 3 gün içinde x beyle görüşmelisiniz yazıyor. Şimdi ben oturduğum evi bir yıl önce satın aldım. Bu asfalt ben daha evi almadan önce atılmış sanırım. Ben bu parayı ödemek zorunda mıyım? Yoksa kağıttaki yazılı isimdeki kişi mi sorumlu?




 
asfalti evin icine mi atmislar?
amk bu sikkolar yola attiklari asfaltin da parasini insanlardan alacaklarsa ne sikime vergi veriliyor?

  • nawres  (10.09.14 23:10:35) 
Maalesef ki hukuki yanı var. Belediyeler hakkındaki bir kanuna dayandırılmış. Müthiş 12 yıllık ak dönemimizde gerçekleşen ufak detaylardan birisi sadece.


  • Dr_Stat  (10.09.14 23:11:24) 
ankara'da mı yaşıyorsun :P

ilk defa duyuyorum bu arada böyle bir şeyin parasını.
  • mahone  (10.09.14 23:11:27) 
O kişiyle görüşüp durumu bildirmen gerekiyor. Tapuyu ve alış tarihini belgeleyen bir belge de götür yanında.

İzmir'deyim. Sokağa parke taşı döşeyip buna mukabil vergi aldılar birkaç sene evvel.
  • Dunedan  (10.09.14 23:14:02) 
eskişehirde yaşıyorum. İlk defa duyanlar için gelsin. (git:eksiduyu.ru )

(git:eksiduyu.ru )
  • Dr_Stat  (10.09.14 23:14:17) 
Sanirim ufak bir ilcede yasiyorsun.belediyeler bu tip harcamalarda mal sahiplerinden pay talep ediyorlar.senin ev belediyede hala eski sahibinin adina kayitlidir o yuzden ona gelmistir.belediyeye git adi yazan adamla konus pazarlik et,bir seyler atesle diger turlu yazdiklari meblagyi borc kaydedecekler yarin birgun isin belediye dustugunde once bunu ode diyecekler.


  • cizgilipijama  (10.09.14 23:16:40) 
Köy ya da kasabada değil merkezde ve Eskişehir'in gayet ünlü bir semtinde yaşıyorum. Belediyede ev eski sahibine kayıtlı olamaz çünkü evi aldığımda direk kaydımı yaptırdım ve mart ayında emlak vergimi kendi adımla ödedim.


  • Dr_Stat  (10.09.14 23:20:33) 
Olur öyle şey. Belediye kendi asfalt attıktan sonra. Sen kazı yaparsan. Asfaltı kırıp bişey bağlatırsan belediye diğer asfaltı kendin dökmeni istiyor. Bizim karşı müteahhit binaya su çektikten sonra kendi kamyonla asfalt getirip kapattırdı

Belki kimse yapmadı diye belediye yapıp parasını istemiştir
  • efruz  (10.09.14 23:59:45) 
İyi de asfalta yakın zamanda kimse delmedi bir şey yapmadı ki.


  • Dr_Stat  (11.09.14 00:05:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.