[]

Napayım ben bu çocuğu?

Geçen yıl evde David Garret dinlerken 8 yaşındaki oğlum anne ben de bu aleti çalmayı öğrenmek istiyorum dedi. Ben de he he deyip geçtim. Neyse bu zaman içinde ısrar edince burada grup eğitimi veren bir hoca var, Yüksekkaldırım'dan ucuz bir keman alıp ona gönderdim. Neyse bu hafta sonları 6 ay devam etti. Yıl sonunda da mini bir konser verdiler, bitti.

Ama evde kutusunu açıp hiç tekrar ettiğini görmedim. Çalışmadan olmaz ki bu işler. Ben de bu sezonu tamamladın bu yıl seni keman kursuna göndermeyi düşünmüyorum, çalışmıyorsun, benim sokağa atacak param yok dedim.

Şimdi ağlıyor. Açtım hocasıyla konuştum, "nasıl olur hiç çalışmadı diyorsunuz aklım almıyor". Ben derste çok kolay kavradığı için ilk ona gösteriyorum, sonra o çalarken diğerleriyle uğraşıyorum", yetenekli bir çocuk dedi.

Şimdi ben napayım bu adamı? Bir şans daha vereyim mi? Bütçemizi çok zorlayacak bir mebla değil ama her istediğini yapan annelerden olmadım, olmak da istemiyorum.

Yerimde olsanız n'apardınız?

 
"Her istediğini yapan anne olmama" durumuna kendinizi çok kaptırmayın, böyle net çizgiler kötü. Sonuçta tablet istemiyo, oyuncak istemiyo. Keman kursuna devam etmek istiyo ve anlaşılan yeteneği de var.


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (10.09.14 18:12:52) 
kendi kendine pratik yapacağına dair söz alın, durumu açıklayın. bunun son şansı olduğunu güzelce izah edin ve bir şans daha verin.


  • 111111  (10.09.14 18:14:00) 
Müzik diyorsun, sanat diyorsun, yetenek var diyorsun, hocası takdir ediyor diyorsun. 8 yaşındaki çocuk çalışıp çalışmaması gerektiğini nereden bilecek? hele ki çalışmasına gerek kalmadan konser verebiliyorsa! Oyuncak değil, cips kola değil yahu ders bu tabi ki gönder çocuğu devam etsin. 2 senede virtüöz olmayacak tabi ama bu yaşlarda eğitim alması bütün sinir sisteminin ona göre gelişmesini sağlayacak ve ileride sonradan başlayan yaşıtları tek tek sesleri, konumları matematiksel ezberlemeye çalışırken senin oğlan vücudunun bir uzvuymuş gibi hareket edecek.

özet: devam etsin, dersleri bile assa 2,3 sene devam etsin sonra sorumluluğu alır zaten.
  • r_u_h  (10.09.14 18:14:28) 
istesin de keman dersine gitmek istesin, şımarıklık yapsın da sanat için yapsın, meblağ olarak sarsmıyor madem kesin gönderin bence


  • sir gawain  (10.09.14 18:17:08) 
çocuk keman kursuna gitmek için ağlıyor ve siz ona tepki mi gösteriyorsunuz?

lütfen bunu yapmayın. güzel sanatlar öğrencısıyım sunu soyleyım çalısmak elbet onemlı ama istemek daha onemlı yeteneklıymıs zaten zamanla bir bağ kuracak hemen çalısmasını beklemeyın. 'sekiz' yasında bir çocuktan bahsediyoruz o pc oyunu oynamak, gezmek dolaşmak yerine keman çalmak istiyor kim 8 yasında ıster kı? aglar tutturur ozellıkle 1 yıl zaten yaptıgı bırseye.

her istediğini yapma olayı değil bu. gönderin sanattan zarar gelmez.
  • mymissingstars  (10.09.14 18:20:21 ~ 18:20:33) 
Ben ona güvenip, babannesinin " derslerine mani olur, çalgıcı mı yapacaksınız çocuğu ayol" vıdı vıdılarına rağmen yollamıştım valla :)

Neyse bir şans daha verelim. Çok istediğine kanaat getirdim.
  • old possum  (10.09.14 18:21:50) 
gitmek istiyorsa ve maddi açıdan sizi zorlamıyorsa gönderin. yeteneğini "her istediğini yapan annelerden olmamak" için heba etmeyin.


  • rayde  (10.09.14 18:36:04) 
Paran varsa ne kasıyorsun allasen? Sanki oyun konsolu istemiş de oynamamış gibi?


  • Dunedan  (10.09.14 19:01:04) 
8 yasindan beri caliyorum. Keman dunyanin en zor enstrumanidir. Babam dukkandayken telefon acardi eve keman calistin mi bugun diye. Aksam hadi getir kemani dinleyelim derdi. Babama ozel hazirlanirdim. Herkes begenir ama babama hala begendiremedim. Keman calan her enstrumani rahatlikla kavrayabilir. Cok avantajlidir. Size tavsiyem babamın yaptigidir. Hic bir çocuk piyano ve gitar varken keman sevmez. Çevremden de biliyorum. Misafirler geldi mi konser verdirtin. Kurs konserleri çok motive edicidir


  • greatviolinist  (10.09.14 19:22:17) 
ya ne manyak anneler var, çocuk ağlıyor, hocası takdir ediyor sen parayı düşünüyorsun.


  • justinial  (10.09.14 19:27:10) 
Arkadasimin kardeşi ilkokuldan sonra konservatuvar sinavini kazandı. Keman bölümünde eğitime cok da severek başladı. Ancak sonralari, Özellikle erginlik döneminde çok krizler yasandi. Komsular bile kapiya gelip "hic calmiyor/calismiyorsun sesini duymuyoruz" diyorlardı.
Anne perişan oldu bu saatten sonra normal okula da adapte olamaz, bu şekilde konservatuvar yuksek eğitimini de kazanamaz, diye..
Yaramaz kizimiz once universite duzeyinde egitime hak kazandi,badariyla mezun oldu.simdi bir senfoni orkestrasında baskeman.

Kisacasi yaşi küçük, ilgisinin kolayca dagilmasi normal. Sadece kendisine birakmadan, sıkmadan ve bogmadan siz de takip edin calismalarini. Teşvik edin. Komsu konserleri güzel fikirmis :)
  • balik kraker  (10.09.14 19:31:11) 
hele ki butcenizi cok da zorlamiycak bir seyse mutlaka mutlaka yollayin. annem kucukken beni de kardesimi de zorla piyanoya yolladi, sevene kadar da zorladi. sonucta da cok sevdim, simdi iyi ki yollamis diyorum. hayatimdaki en guzel, en keyif verici seylerden biri. muzik aleti calabilme becerisi ve hayatinda muzik olmasi insana cok fazla sey katiyor emin olun. ilerde size tesekkur eder.

ustelik cok da yetenekliymis. keman hic calismadan kavramasi cok zor bir alet. derslere yollayin, evde de aksamlari pratik yapmasi icin zorlayin. o yasta cocugun biraz iteklemeye ihtiyac duymasi normal, ama yetenegini cope atmayin kesinlikle.
  • gerard  (10.09.14 19:35:25) 
yahu her istediğini yapmak mı bu? çocuk bi şeyi öğrenip geliştirmek istiyo. oyun konsolu ya da ipad istemiyo. gönderin tabii ki. son cümlene çok kızdım ya. bence son cümledeki gibi bi anne olmamak daha iyi. gerçekten çok sinirlendim. neyse. gönderin çocuğu. ne güzel yetenekliymiş.


  • snape i başından beri tanırım  (10.09.14 19:37:46) 
Yahu çocuk tablet dememiş, bilmemne oyunu dememiş, keman demiş ya. Ne kadar değerli bir şeyin içine giriyor daha bu yaşta bunun nasıl farkında olmazsınız? Tabii ki söz konusu sanat olduğu zaman her istediğini yapacaksınız maddi durum elverişliyse. Deneye deneye bulacak neyi sevdiğini. Belki yarın der ki ben keman sevmedim piyano denemek istiyorum, ya da gitar, ya da yüzme, ya da basketbol... Ki şu an istikrarlı görünüyor gayet.


  • mutlusismankedi2015  (10.09.14 19:51:34) 
@justinial; parayı düşündüğümden değil, çalışıp verim alamayacaksa gitmesin diye düşündüm sadece. Çalışmadan, emek vermeden ortaya bir şey konulamaz bence. Ama bir şeylerin farkına da varsın, önüne konan imkanın değerini bilsin. Beni annem dantel örüp satarak okuttu.

Para içinde yüzen bir aile de değiliz ki. Rasyonel olmakta fayda var. Etrafımda görüyorum, "ayy benim çocuğum dahii" sendromu yaşayan anneleri. Neyse ki ciddi olduğumu anladı. En azından evde günde 15 dakika pratik yapmaya gayret gösterirse devam edecek. Teklif var ısrar yok. Çabalamadan hiç bir şey olmuyor hayatta.
  • old possum  (10.09.14 20:04:25 ~ 20:07:51) 
sanat konusunda çocuğu hiç bir zaman sıkıştırmayın. tekrarla değil istekle olacak bir şey onunkisi, canı istediğinde kendi çalar-döktürür. hocası bunu demişse eğer gerçekten yardımcı olun, belki virtüöz olamaz ilerde-bankacı olur ama annem yüzünden keman içimde kaldı demez. şu an yapmak istediklerime taş koyduğu için babama düşmanım, bu duruma düşmeyin.


  • parola58  (10.09.14 20:21:04) 
Belki de pek fazla calismasina gerek yoktur? Yapmayacak olsa kursa devam etmek istemezdi. Yerinizde olsam gonderirdim kursa.


  • delifaruk  (10.09.14 20:26:18) 
okurken inanamadım resmen. hocası yetenekli diyor ama siz sırf her istediğini yapan anne olmamak için göndermeyeyim diyorsunuz. şu an 20'li yaşlarındayım ve ailemin beni ben küçükken bir kursa göndermiş olmasını çok isterdim. sonuç olarak şu an bir hobisi, tutkusu olmayan düz bir insanım. çocuğunuzun bir tutkusu var ve buna ket vurmak istiyorsunuz. gerçekten inanamadım. yine evde pratik yapmayabilir ama onu kurstan almanızı gerektirecek tek şey istememesi olmalı. bu kadar gestapo olmayın.


  • rivulet  (10.09.14 20:35:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.