[]

ezanlarin birbirine saygisizlik yapmasi?

ezan okurken uzanma, sarkiyi kis, televizyonun sesini kis vs..bu kadar onem verilirken. rezil bir sekilde 200 metre arayla cami bulunan varoslarda ayni anda ezan okunup ikisinden de bir bok anlasilmamasi sizce korkunc bir celiski degil mi?

not: mantikli cvp gelmezse, diyanet'e yazicam.


 
korkunç bi çelişki!
istanbul'un en turistik yerinde -sultanahmette bile- ezanlar senkronize değil ve hangi camiden bilmiyorum ama bir tanesi çok çok kötü okuyor ya da bana öyle denk geldi.

eskiden merkezi sistem olayı vardı. bütün camilerden aynı anda çıkıyordu ses falan ama. naptılar noldu şimdi bilmiyorum.

ama evet. iğrenç bi olay.
edit: mantığı ne olabilir ki? camilerde ezanın müezzin tarafından okunması gerekir ve farklı insanlar tarafından okunduğu için aynı ana denk gelmesi mümkün değil falan mı diyecekler?
  • dahinnotha  (09.09.14 21:04:22 ~ 21:05:50) 
camiler o kadar sıklaştı ki birbirlerini bekleseler 1 saat sürer.
aynı anda bağırıp susuyorlar mecburen.
şahsen bir ateist olarak sabah ezanını dinlemeyi severdim ama
bu zevkimin için ettiler.
  • titiraprap  (09.09.14 21:09:26 ~ 21:13:50) 
dinle alakalı bir konuda mantıklı bir cevap arıyorsan sana ne diyek ki biz...


  • ack3000  (09.09.14 21:30:03) 
evet çok büyük saygısızlık bence. ikisini de duyup kafamız karışıyor. ne dediğini anlamadığımız için gidemiyoruz camiye.

şaka bi yana, üsküdar'daki camilere hayranım bu konuda. resmen birbirlerini bekleyip okuyorlar. geçerken herkese söylüyorum. merkezdekilerden bahsediyorum. gidin görün.
  • supergirl  (09.09.14 21:35:04 ~ 21:35:57) 
olm ne salak salak seyler yaziyorsunuz ya?

@sadakatsiz, ezan bir ibadettir. zamanin 2014 olmasi bir bok degistirmez.
@ack300; su bakis acisinin en beyinsiz isid militanin ateizm hakkindaki gorusleri disinda ne farki var?
  • mayeskuel  (09.09.14 21:37:29) 
ben seviyorum seslerin karışmasını, çok sesli rastlantısal çeşitlemeler gibi
gayet psychedelic bir olay

  • gloomystorm  (09.09.14 21:42:45) 
@mayeskuel ne alakası var kardeşim ben ateizm için gidip birinin kafasını kesersem o da benim için aynı şeyleri söyleyebilir. sanki onlar da ben de aynı şeyi yapıyorum da bizi eş tutuyorsun söylediklerimizle.


  • ack3000  (09.09.14 21:43:20) 
Merkezi sistem cok iyiydi. Bursa da ulu camii ye yakin sayilirdim ve merkezi sistemle okunurdu cokta guzel olurdu.simdi tasinfim ama burdada tek bir camii den duyuluyor o yuzden rahatsiz olmuyorum.
Ama evet herkes ezan okumasin.

  • brnbrs  (09.09.14 21:45:10) 
(bkz: cami tv) diyanete bunu da gönder.


  • buzdagi  (09.09.14 23:54:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.