[]

Duyuru'nun sürücüleri - Yaya geçidi'nde duruyor musunuz?

Bugün yaya geçidinden geçmeye çalışırken yol verilmesi için yolun ortasına kadar gelmiştim. Arkadan gelen bir taksi üstüme sürüp, kenara çekilerek dalga geçmek için "buyur yol senin" işareti yapınca da başıyla teşekkür edip mutlu mutlu geçti gitti.

Türkiye'de yaya geçidinde duran insanlar olduğuna inanmak istiyorum.


 
geçmeye niyetli biri görürsem (burası yaya geçidi, geçmek benim hakkım sen de duracaksın paşa paşa tavrıyla) duruyorum. onun dışında bekleyen görürsem de arka çok sıkışık değilse duruyorum.


  • galadnikov  (09.09.14 18:47:48) 
Evet yaya geçidi olmasa bile yayalara yol veriyorum.


  • heritage  (09.09.14 18:48:47 ~ 18:50:10) 
tek şerit ise dururum bazen. ama iki-üç seritse (bağdat cad. vs) diğer şeritlerin durmayacağını bildiğim için durmuyorum.


  • raikkonen  (09.09.14 18:50:16) 
Duruyorum arkadakileri kornayı gömüp sövseler de duruyorum.


  • acukali ekmek  (09.09.14 18:51:04) 
yaya geçidi yokken de duruyorum çoğu zaman. ama yaya geçidinde durunca bile "geç" işareti için yüzüne bakıyorlar böyle, o kadar garipsiyor ki çoğu insan. yol verdiğini işaret etmeden geçmiyorlar.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (09.09.14 19:04:02) 
Her gün mecburi olarak kullandığım bir yaya geçidi var, müsait trafikte yol vermeyenlere, ya da benim geçtiğimi görürken yavaşlamayıp beni ezilmemek için koşturtmak zorunda kalanlara, çok sıkı küfür edip, denk getirebilirsem kaportalarına tekme atıyorum. Yaya geçidinde manyaklaşıyorum ve çok haklıyım.


  • fucking machine in my head  (09.09.14 19:06:00) 
okul önüyse zaten dikkatli yaklaşıyorum ve birini görürsem duruyorum.

onun haricinde yolun uygunluğuna göre davranıyorum. sonuçta kibarlık edeyim derken, zincirleme kazaya neden olmak var. ancak genel anlamda yayaya yol vermeye çalışıyorum.
  • air  (09.09.14 19:24:24) 
Duranlardan biriyim. Durduğum için de arkadan korna çalan olursa el kol hareketi yapıyorum, susuyorlar.


  • hiko seijuro  (09.09.14 20:07:26) 
Ben tehlike arz etmeyecek her yerde yayaya yol veriyorum, yaya geçidine gerek yok. Ama yayalar şaşırıyor, geçmeyip bekleyenler oluyor.


  • johan sebastian  (09.09.14 20:17:32) 
Ben bunu ilk kez Hatay'da gördüm. Kısa bir süredir buradayım, sürücüler yaya geçidinde mutlaka duruyorlar. Hatta durmayan garipseniyor gibi bir şey sezdim. Tabi koskoca şehirde doğru düzgün trafik lambası olmaması bunun sebebi olabilir.


  • evrim halkasi  (09.09.14 20:21:58) 
arkadan, sagdan soldan tehlikeli gelen yoksa durulur. yoksa tehlikeli.


  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (09.09.14 20:30:24) 
yayanın geçeceği her yaya geçidinde istisnasız duruyorum, arkamdan küfür yeme pahasına yapıyorum bunu. bir de mimiklerimle "buyrun" deyip sevimli bir şekilde gülümsüyorum. "teşekkürler" şeklinde bir bakış, mimik alınca da çok mutlu oluyorum, alamayınca hafif üzülüyorum.


  • xenderoth  (09.09.14 20:33:29 ~ 20:52:42) 
polisler bile durmuyor. istisnalar var ama durulmasını bekleme.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (09.09.14 20:41:37) 
Yayanın, geçide adım atması durmam için yeterli. Arkadakilerin korna çalıp sinirlenmesi beni daha da mutlu ediyor.


  • han20  (09.09.14 20:42:42) 
yaya geçidinin olduğu yerde kaldırımda bekleyen birini gördüğümde yavaşlayıp duruyorum, adım atmış olması bile gerekli değil.
onun dışında tehlike arzetmediği sürece (özellikle yolun ortasında atlamaya hazır bekler pozisyondaysalar) durup yol veriyorum.
kendim de yaya olduğumda yaya geçidine arabaların default olarak duracağını var sayarak atlıyorum, istanbulda beni asfalttan kazıyacakları gün yakındır.
  • nwnd  (09.09.14 21:16:07) 
O kadar umursanmıyor ki, yaya geçidi yapılması gereken yerlerde yaya geçidi bile olmuyor çoğu zaman. Herhalde trafik "Koysak duruyorlar sanki" diye düşünerek vazgeçiyor. İstisnasız her gün çalıştığım okulun önündeki yaya geçidinde yola atlayıp durmalarını ve durmaları gerektiğini anlamalarını istiyorum. Bir gün biri bir laf söylese de içimi döksem diyorum.

Bir de yaya geçidi olan yerlerde zaten hızın düşük olması gerekmiyor mu? Bence sürücü alışkanlığının değişimine bağlı arkadaki aracı düşünme tavrı.
  • nilmiye  (09.09.14 21:16:07) 
o kadar umursanmıyor ki yaya geçitleri, yeni çizgi çekerken yollara yaya geçidine yaklaşırken düz çizgi bile çekmiyorlar şeritler arasına. karayollarının bile umrunda değil yani.

düz çizgiden kastım şerit değiştirilmesinin yasak olduğunu belirten çizgi.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (09.09.14 21:33:37 ~ 21:34:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.