[]

Özel Ders Vermek

Üniversiteye bu sene geçtim, lysde mfde 650.olmuştum, bi sene hazırlık da okuycam ben de özel ders verebilirim diye düşündüm. İstanbul için fiyatlar ne civarda olur? Matematik, geometri, fizikten verebilirim. Öğrenci bulmak için nasıl yollar izlenebilir? İnternette falan üye olunup da öğrenci bulunan tercih edeceğiniz siteler var mıdır?




 
özelders.com'a ilan verebilirsin, burdan çok öğrenci bulmuştum. daha doğrusu onlar beni bulmuştu, daha da doğrusu velileri.


  • mutlusismankedi2015  (08.09.14 16:30:32) 
tıp kazandıysan yaz tıp öğrencisinden diye etkisi oluyor


  • yigitkaraca  (08.09.14 16:51:41) 
15 e özel ders verenler mi var?


  • partizan  (08.09.14 17:21:29) 
bu siteye üye olabilirsin: eksisozluk.com

ben izmir'de okudum. matematik (fef) mezunuyum. site paralı ama sana kazandırdığının yanında aldığı hiç kalır. yıllık 100 tl ya var ya yok. ben 2008'den beri kesintisiz üyeyim. eğer ciddi düşünüyorsan profilleri biraz incele ve kendini albenili kılmak için nasıl bir yol izlemen gerektiğini kestir. ondan sonra hangi ilçede öncelikle ders vermek istiyorsan mutlaka onu en üste yaz. önem sırasına göre aşağı sırala. keza vermek istediğin dersleri de aynı şekilde. bir de en çok çalışmak istediğin seviyeyi de mutlaka en üste yaz yine. bu sıralama işi çok önemli. site içindeki aramalarda kaçıncı sırada çıktığını etkiliyor. kendimden örnek vereyim: ben avcılar'da oturuyorum. ilk sıramda lise okula takviye denen ara sınıf liseler var. şimdi birisi avcılar'da ara sınıf lise öğrencisine ders aradığı zaman benim ismim ilk 3'te çıkıyor. ama mesela 2. sıraya yazdığım ilçede az daha aşağıda çıkıyor. ya da mesela lise değil de ortaokul için arıyor olsun. onda da aynı şekilde ortaokulu öne alan kişi biraz daha avantajlı oluyor. işte bu şekilde hedef kitleni ve hedef ilçelerini iyi sıralarsan ve kendini de iyi tanıtırsan (ki ders anlatmak için kapasite oldukça yeterli gördüğümüz kadarıyla) çok zaman geçmeden hanedanlık bile kurulabilir. ben izmir'de öğrenci halimle ve 30 tl'ye ders verirken aylık 1500-1600 bandını görüyordum bazen. istanbulda fiyatlar daha yukarıda olabilir rahatlıkla. dolayısıyla kazanç artar. bir de işini iyi yaparsan, siteden bulduğunun çok daha fazlasını o öğrencilerin çevresinden bulabilirsin. ben 1 gittiğim yerin 4 olduğunu biliyorum mesela.

hasılı durumlar böyle.

fiyat konusunu eklemeyi unutmuşum...yine bahsini ettiğim siteyi kullanmayı düşündüğünü varsayarak konuşayım: mesela senin ders vermeyi planladığın ilçelerde senden çok daha tecrübeli olduğu halde atıyorum 60 tl'ye ders veren bir öğretmen var. sen üniversiteye yeni başlamış bir öğrenci olarak tutup da 80 tl yazarsan haliyle karşıdan bakanlar 80 tl'ye anlatan tecrübesiz biri yerine 60 tl'ye anlatan tecrübeliyi tercih eder. işte böyle durumlardan kaçınmak için biraz etrafa bak ve ne tip hocalar ne kadar talep ediyorlar biraz gözlem yap (bahsini ettiğim site için konuşuyorum ama genele de vurulabilir bence bu durum) ha tabi senin çok ekstra meziyetlerin vardır (mesela olimpiyatçısındır vs) ve bunların karşılığı 80 tl'dir de diyebilirsin. az önce de dediğim gibi profilinde kendini yeterince iyi ifade edersen özellikle istanbul gibi bir yerde boş kalman düşünülemez bile. (ki gördüğüm kadarıyla boğaziçiliymişsin o zaman yardır :D)

son olarak da zaman meselesinden bahsedeyim: benim yıllar içinde gördüğüm kadarıyla siteye üye olduğunun ertesi günü ders talepleri hemen yağmaya başlamıyor. millet özellikle sınav haftalarından önce harıl harıl ders aramaya başlıyor. ki bu da takriben okullar açıldıktan sonra 5-6. haftalar civarı oluyor. yani ilk yoğun temasların yaşandığı dönem diyebiliriz. tabi biraz daha şanslı olursan uzun dönem çalışmak isteyen ygs-lys öğrencileri de karşına çıkabilir. bazen çok erken irtibata geçenler çıkıyor (mesela biri beni yazın ortasında aramıştı). bir de enteresandır ikinci dönem ilk döneme göre çok daha yoğun geçiyordu kendi adıma. sanırım karnede düşük notları gören veliler tedbir almak istiyordu vs.

dersverilir.net viraline çevirdim sanırım ama gerçekten alakam yok siteyle :D üye olduğum 6 yıl boyunca çok az pişmanlık duymuşumdur. sanırım yılların biri çok kısır geçmişti ama diğerleri oldukça verimliydi. bir de unutma yani belki 100 lira verirsin üye olmak için ama milyarlar kazanmak gayet olası. (kendimden biliyorum) o yüzden yatırıma acıma bence :)
  • kuul  (08.09.14 19:14:17 ~ 19:35:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.