[]

el birliğiyle beni tekrar kitap okumaya başlatıyoruz

evet muhterem duyurucular, eskiden bol bol kitap okurdum ama son 1 senede okuduğum kitap sayısı toplamda 3(üç). bu atalet halini atmak icin cok guzel bir kitaba başlamam gerekiyor ki tekrar bağımlı hale doneyim.

sizden ricam en sevdiğiniz kitabı duyuruyla paylaşmamız. birçok konu acıldı bu tarz biliyorum ama kusura bakmayın.

teşekkürler

 
yazilanlarin arasından secip ilk başladığım kitabı yazan kisiye de istediği herhangi bir kitabı alıyorum.


  • eurhka  (06.09.14 17:44:13) 
Dan Brown - Cehennem
- En sevdiğim diyemem fakat okuma alışkanlığını geri kazanmak için sürükleyici olmasına dikkat ettim bu yüzden önerim budur..

  • mutekebbir  (06.09.14 17:46:11 ~ 17:47:14) 
batı cephesinde yeni bir şey yok

bana da burada önerdiler. çok hoşuma gitmişti. 1. dünya savaşı temalı bir kitap.
  • ykyt  (06.09.14 17:47:44) 
hala okumadıysan, jack london'ın martin eden'i.

seninle benzer durumdaydım. eskiden çok fazla okurdum, yazar olmayı düşünürdüm falan. sonra bıraktım. martin eden'i okuyunca öyle bir gaza geldim ki anlatamam. okunabilecek en güzel romanlardan biri benim için. okuma, yazma konusunda ilgili ve sevgili biriysen uçurur muhtemelen :)
  • pescador  (06.09.14 17:48:51) 
tür, tarz, yazar fark etmez. bana ve dunya görüşüme bi seyler katabilmesi yeterli.


  • eurhka  (06.09.14 18:02:39) 
eskilerden ray bradbury derim. herhangi bir kitabi olabilir, cok akici ve kendine ozgun yaziyor. fantastik olmasin dersen john fante olabilir, cok kolay okunan, yari biyografik kitaplari var, cevirmen ise avi pardo, ayrica bir arti. daha guncel olsun dersen, avi pardo'nun cevirdigi etgar keret var, israilli bir yazar, tatli bir insan.
yerli ve guncel bir sey istersen cumhur ozdemir'in urfa'dan oxford'a kitabi gercekten cok ilginc ve surukleyici. sanki bir aksamustu misafirliginde bir yandan cayini yudumlayip bir yandan tatli tatli bir dedeyi dinliyor gibi oluyorsun.

  • mavicorap  (06.09.14 18:08:55) 
Jose saramago - körlük olabilir


  • wild honey suckle  (06.09.14 18:16:48) 
Knut Hamsun - Sult


  • angelus  (06.09.14 18:19:34) 
otostopçunun galaksi rehberi

okumaya yeniden başlamak için birebir.
  • 111111  (06.09.14 19:24:26) 
Kinyas ve Kayra


  • the kene  (06.09.14 19:26:32) 
B, Bira
www.idefix.com

  • Dunedan  (06.09.14 19:36:30) 
Richard Dawkins - Gen Bencildir.


  • i was made for you  (06.09.14 21:57:54) 
Birkaç aylık kitap okuma arasından sonra tekrar bağlanmak adına kaliteli bir şeyler aradım durdum. Eğer Yunan mitolojisine az çok ilgin biraz da kulak dolgunluğun varsa İlyada'yı öneririm. Başlarda "bu kim? ne oluyor? aaa!" moduna girecek gibi oluyorsun ama kitap o kadar hızlı rayına oturuyor ki; "fazlasıyla lezzetli" başka diyecek birşey bulamıyorum.

Klasik bir öneri olabilir ama Stephen King kitaplarından da bakınabilirsin. Maksat okuma alışkanlığına dönmekse King abimiz görevini layığıyla yerine getirir.
  • Octavarium  (07.09.14 00:13:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.