[]

yumrukla adam öldürmek?

daha önce bir boksör yapmıştı bu hayvanlığı sanırım. şişli'de trafik kazasından sonra çıkan kavgada bir başka hayvan daha yapmış galiba bugün.

fizikteki birimleri adları falan unuttum ama yetişkin bir erkeği yumrukla öldürebilmek için ne kadar güç uygulamak gerekir mesela? dünyada her gün binlerce yumruk atılıyordur eminim, bu sırada ölme ihtimali kaç? yani bu hayvanlar nasıl vuruyor ki insanlar ölüyor?

düşünüyorum, aslında gayet normal geliyor. sağlam bir boksör yumruk atsa ben de ölürüm herhalde, kafam nasıl dayansın ona. ama öte yandan, herkes de ölmüyor. adam ölmüş mesela ama belki ben ölmeyecektim o yumruğu yesem. niye ki? kafatası mı daha sağlam, ne yani?

çok garip bir soru olduğunun farkındayım ama anlamdıramıyorum, yumrukla nasıl ölür lan insan? hadi birisi öldü, diğeri nasıl ölmez?

 
Vurduğu nokta, adamın o anda boş bulunması, kemik-eklem yapısı, boyun kaslarının kuvveti gibi bir çok etkene bağlı. NG'nin bir belgeseli vardı konuyla ilgili. Vuruş güçlerini ölçmüştü elemanlar. Youtube'da bulursun.


  • arnold schwarzeneger  (05.09.14 15:02:09) 
şişli deki adam kafasını kaldırıma çarpmış, salt yumrukla ölmemiş yani.


  • kafkef  (05.09.14 15:02:41) 
Düşüp kafasını enseden kaldırıma çarpıyor sanırım o adam.


  • ehti  (05.09.14 15:02:47) 
yumruktan degil de yere dustugunde kaldirima carpmis kafasini gibi gordum ben videodan.. video burada izlemediysen: webtv.radikal.com.tr


  • buzzlightyear  (05.09.14 15:02:55) 
Piç herif ya. Videoyu izledim boşluk anında başını çarpmış bence de.


  • oldboy  (05.09.14 15:13:35) 
bu olayda yumrukla olmemis adam. ama bu yumrukla olmeyecegin anlamina gelmiyor. vucudun zayif noktalari var. ornegin cene ucu gibi boyna ve omurilige son derece yuksek moment yaratacak bir noktadan, kulak gibi beyni kafatasinin icinde fazla sarsip kanaticak bir bolgeden, soluk borunu ezicek sekilde dogrudan boynundan, ensenden, kalbine baski yapicak sekilde sol kaburgandan, iman tahtasinin altinda diyaframin bosta kalan kismindan ciddi bir yumruk alirsan olebilirsin.

bununla beraber insan o kadar da narin bir canli degil. boksor de olsa birinin seni yumrukla oldurme ihtimali epey dusuk bir ihtimal. siradan bir insanin yumruktan olecegini dusunmesine ihtimal verecek boyutta zayif bir bedenimiz yok.
  • brawler  (05.09.14 15:14:24) 
Yumrugu damgali insanlar var.
Demek oluyor ki o adamin yumrugu silahtir.

Sanirim bu belli sikletler ve belli prof derecelerine sahip insanlar icin gecerli.

Ama bu olay denildigi gibi, carpmayla olmus sanki.
  • cecilia  (05.09.14 15:47:20 ~ 16:14:00) 
www.youtube.com

32. saniyeden sonra.. bu vatandaşlar eldivensiz bi şekilde vurursa ortalama her insanı sonsuza kadar uyutabilir gibi geldi bana bilemedim
  • olurnedenolmasin  (05.09.14 18:25:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.