[]

Direksiyon sınavı için inanılmaz sinirim bozuk

Dün yine babamla arabayla çıktık. Ben arabadayken kavga ettik. Aşırı sinirim bozuldu. Elim ayağım titredi. Sonunda da gerizekalı gibi arabanın tekine çarptım. Yarın sınav var ve araba kullanmaya dair tüm özgüvenim 0 bu olay yüzünden. İnanılmaz derecede de sinirlerim bozuk. Ne yapmamı önerirsiniz?

Not: arabalara ve kimseye bi şey olmadı.


 
Ehliyet alamazsan da dünyanın sonu değil, sınava tekrar girersin.

Trafikte ehliyet almayı hak etmeyen binlerce kişi var ama hak etmiyorsan alamamanı tercih ederim, sistem böylece daha doğru işlemeye başlar. Alacak kadar iyiysen kafana bunları takmadan sürer geçersin zaten.
  • cakabo  (05.09.14 10:09:15) 
sorun sende değil.

babayla çalışılmaması gereken şeyler vardır; başında da bu gelir. sakin ol sadece. yapamaman için bir sebep yok.

mesela ben de direksiyon derslerine başlamadan önce babamı zorla ikna etmiştim bir kez beni çalıştırması için. hayatımda ilk kez arabayı hareket ettiricem, bomboş arazi zaten, normalde kalkmam gerekenden çok az hızlı kalktım anında el frenini çekti.

nasıl bir gerginlikle bekliyorsa artık.

babalar öyle işte. yapacak bir şey yok. ehliyetimi alalı 4 yıl oldu, hala arabama binmedi. neden? çünkü binse yine karışacak farkında!
  • 111111  (05.09.14 10:12:07) 
Tamamen hak veriyorum ve ben de böyle düşünüyorum, fakat aşırı
sinirim bozuldu. İleride araba kullanmam gerekecek, gerçekten sorumluluk almak istemiyorum. Bu duyguyu yok etmek istiyorum.

  • cemlemikonusuyorsun  (05.09.14 10:12:16 ~ 10:15:22) 
her evlat için en büyük sınavlardan biri beraber direksiyon pratiği yapmaktır.

emin ol herkes benzer problemi yaşıyor, kendine güven. ne adamlar, çoluk çocuk araba sürüyor. kaldı ki sen belli ki aklı başında birisin. haydi haydi yaparsın.
  • doxanikee  (05.09.14 10:13:28) 
Söylenmiş ama yine söyleyim bir kere şu babayı arabadan at. Bir arkadaşın falan varsa onunla çalış. Bu sefer olmazsa da zaten o ehliyeti verebilmek için 500 kere tekrar sınava sokuyorlar memlekette, almamak gibi bir durum söz konusu olmaz merak etme. Ama araba kullanmayı öğrenmek diyorsan o da zamanla yerleşiyor. İlk zamanlar fazla atraksiyona girmezsin, trafik olmayan yerlerde takılırsın, sonra acele etmeden yavaş yavaş trafiğin içine girince zaten elin ayağın tepkilerin otomatikleşmeye başlıyor, sen bir şey yapmasan da vücudun o arabayı kullanıyor.


  • osurdum  (05.09.14 10:16:32) 
ehliyeti alalı 4 sene oldu. hala baba ile arabaya bindiğimde sinirlerimi zıplatmayı başarıyor.


  • inheritance  (05.09.14 10:19:53) 
şöyle dışarı çık bir araba kullananları izle. 70 yaşında önünü göremeyen moruklar bile cesaret edip istanbul trafiğine dalmışken sen neyden çekiniyorsun?

benim hayat felsefem budur, ne insanlar yapabiliyor sen mi yapamayacaksın?
  • bira sisesi kapagi  (05.09.14 10:27:32) 
Öncelikle tabiki baba abi vs. gibi senin için en iyisini isteyen ve hatalarını sadece hata olarak görmeyip o hataların gelecekte sana kaza vs. olarak da geri dönebileceği için kendini yiyip bitiren adamlarla araba öğrenmek derttir. ben de kızkardeşimi yol ortasında durdurup direksiyondan indirmiştim.

öte yandan ne kadar stresli olursan ol, gidip bir arabaya çarpacak durumda isen bu konuda yeterinc işlerlik kazanmamışsın demektir. aynı durumu yanında baban olmadan ve arkandan taksi/minibüs şoförlerinin kornaya abandığı bir anda yaşadığını düşün. karşı taraftaki adamın arabasından hışıla indiğini falan. bunları seni korkutmak için söylemiyorum ama bu sıkıntıları yaşayacaksın trafikte.

bu durumda sana tavsiyem bu sınavı sadece bir deneme sınavı olarak sür. güvenli kullan. geçmeyi dert etme. işlerlik kazandıktan sonra tekrar girer ve daha özgüveni olursun.
  • twelfth  (05.09.14 10:40:42) 
inheritance +1

Benim de ehliyeti alalı 4 sene oldu. Araba kullanırken hala gerer beni. Benimle beraber yolu kontrol eder, geri geri gideceksem o da arkaya bakar. Sıkma canını. Ehliyet sınavında araba sollamak için gidiş/dönüş 4 şeritli yolda 3. şeride, yani bizim olmayan şeride geçip sollama yapan adamı sollamıştım. Yine de geçirdiler. Ha tabi şimdi iyi araba kullanıyorum.
  • otonom  (05.09.14 10:48:49) 
ben babamla aynı arabaya binmemeye çalışıyorum elimden geldiğince. 7 senedir ehliyetim var


  • argent dawn  (05.09.14 10:50:27) 
Hatta bir yorum daha yapayım. Benim babam da çok dikkatli araba kullanır ama ben ondan daha iyi kullanırım. Kendisi 1 saat içinde 5 hata yapıyorsa ben belki 1 ufak hata yaparım ama bu adam tutar o 1 ufak hatada yerin dibine sokar. Kendi hatalarına hep bir bahanesi vardır ama. Klasik baba bunlar işte. Hele bir de öğrenme aşamasındaysan ki zaten adı üzerinde öğreniyorsun, hatadan doğal ne var anlamıyorum. Tuhaf insanlar vesselam. Sıkma canını.


  • osurdum  (05.09.14 10:54:22) 
direksiyon sınavından önce hiç gerek yoktu babanla pratik yapmaya. keşke bir ders alsaydın. kursa gidiyorsan onlarla bir derse dahi çıksan yeterdi. kursa gitmiyorsan bile 30-40 liraya saatlik ders veriyorlar ki bir saatte sınavı geçecek kadar öğrenirsin zaten.


  • pokerface  (05.09.14 11:03:24) 
yolların boş olduğu saatte veya yerde, anneni veya ablanı yanına alıp kendi kendine sürüş denemeleri yap.

göreceksin ki babanla yaptığın gezintiden çok daha faydalı olacak. ben sıfır bilgi ile sınava girdim. öncesinde yarım saat kursun arabasıyla, bir de babamın da içinde olduğu bir arabayla yarım saat çalışmam oldu. kursu saymıyorum da babamla geçen süre ölümdü. babam arabadan inince araba sahibi bile daha iyi oldu inmesi bak düzeldin falan dedi.

sonrasında sınavı geçip ehliyeti aldım ama 5 yıl arabalara yanaşmadım. ve gidip ani kararla araba aldım. arabayı eve bile ben getiremedim, o kadar. sonra babamın sürekli sen kötü kullanıyorsun, vs. telkinlerine rağmen artık çözdüm, atlattım.

rahatla sen de öncelikle bunu yap. stop, vs. canını sıkmasın. yanında çok da bilmeyen birisini alıp kendi kendine alıştırma yap.
  • pomolilik  (05.09.14 11:06:11) 
hacım bu her ehliyet almak isteyen gencin başına gelmiştir. keh keh keh. benim de geldi ablamın da geldi. hatta ablam da büyük tartışmalar yaşamıştı babamla. Neyse sıkıntı değil. 7 yıldır ehliyetim var ama hala babam ben araba sürerken tırsar, sağa sola tutunur:) ama kendisini görsen 60'ı devirdi, far açmayı bile unutuyor bazen. sıkıntı yapma. kendine güven.

ek: babamla araba çalışrken değil de annemi pazara götürürken parktan çıkmaya çalışırken komşunun arabasına çarptım, ehliyetim yoktu yeni öğreniyordum. ondan sonra eve çıktım ağladım 1 saat bi daa araba kullanmıcam diye. ama şimdiler de bi para bulsam bi yerlerden de araba alsam diye bakıyorum:)
  • lehim ve havya ile mikrocip yapan adam  (05.09.14 11:18:03) 
abi babayla sürmeyin allah aşkına ya.

1 senelik ehliyet sahibiyim, özgüvenim normalde 100 ise adamla 30'a düşüyor. bi de benim ki tam canlı bomba, virajları bazen bilerek hızlı alıyorum hemen freni arıyor yolcu koltuğunda adasdadad.

yani sözün özü, geçersin abi rahat ol. babayı siktiret.
  • mattiadestro  (05.09.14 11:19:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.