[]

ölen sineklere, karıncalara üzülüyorum

şimdi şöyle bir şey var bende. evde minik bir sinek var diyelim. ben onu öldürdüğümde veya öldürmek istemediğim halde yaraladığımda üzülüyorum. keza karınca veya ev kelebeklerine de öyle. bazen yanlışlıkla üzerine bastığımda kızıyor, onların bu kendini savunamayışlarına çok üzülüyorum.

ha, evet sosisleri, salamları da yiyorum bu arada.
ancak sanki koskoca bir inek ile hemen ölmeye meyilli küçücük canlıları bir tutamıyorum.

ve sadece bu da deği durum. hani bir arı/sinek otobüsün içine hapsoluyor da yolculuk boyunca ilçe değiştiriyor ya, o da beni derin düşüncelere sevk ediyor.


yemin diyorum ciddiyim. size de oluyor mu böyle?

 
bazen oluyor ama sonra umursamamaya çalışıyorum çünkü yapılabilecek pek bir şey yok bence soyu tüketilmedikçe, çok acı çektirilmedikçe ve insana faydalı amaçlar için hayvanların öldürülmesi sorun değil sonuçta bu noktaya avcı toplayıcı olarak geldik, yaşam döngüsü organik maddeler üzerinden dönüyor, yemeliyiz sıçmalıyız bitten pireden haşereden uzak durmalıyız falan filan

zevk için vahşet için öldürene karşıyım.
  • mistreated  (04.09.14 22:35:38) 
Isıran, zehirleyen vs. böcek türlerini öldürünce üzülmem. Tercihen camdan atmaya çalışırım ama kalmakta ısrarcı olanları öldürürüm.


  • legendwaitforitdary  (04.09.14 22:37:23) 
insanların pek umrunda olmasa da bunun tersi anormal zaten. onların küçük olmasının bi önemi yok, zira uzayda fiziksel oranın bir önemi yok. söz gelimi 300 milyon ışık yılı uzakta bizden binlerce kat büyük canlılar yaşıyor olabilir, bize karınca gözüyle bakıyor olabilirler. bu durum ne onların çok daha önemli olduğunu ne de bizim çok daha gereksiz olduğumuzu kanıtlar.


  • nohut  (04.09.14 23:12:32) 
Ben de aynıyım. Sinek, karınca öldüremiyorum. Çok üzülüyorum. Gece sinek vızır vızır gelirse kalkıp öldüremiyorum. Pikeyi kafama çekip ayaklarımı sineğe veriyorum ki orayı yesin, beni rahat bıraksın. Sabah sinek o kadar doymuş ve şişmiş oluyor ki, uçamıyor bile. Herhalde sineğin birinden sıtma kapınca aklım başıma gelecek.

Karıncalar ayrı bir konu. Yakınlarda bir parkta kahvaltı yapıyorum bazen işten önce. Kuşları ve karıncaları besliyorum. Kırıntılar atıyorum, sonra bir karınca onu alıp götürüyor. Birkaç dakikada bir o karıncanın kırıntı ile birlikte nereye gittiğine bakıyorum.

Hele içeride kalınca, çıkarmak için seferberlik ilan ediyorum resmen.

Ömrüm boyunca öldürebildiğim toplam böcek + sinek sayısı, bir elin parmaklarını geçmez. Onların da çoğu pencereden/balkondan atma.

Edit: Topluca evi saran tanımadığım bir böcek türüne böcekçileri çağırıp soykırım uygulamışlığım var ama tetiği ben çekemiyorum işte.
  • aychovsky  (04.09.14 23:18:27 ~ 05.09.14 01:16:44) 
Bende olmuyor öyle. Bir prensibim var. Evde böcek gördüğümde mutlaka öldürüyorum. Dışarda ne yaparlarsa yapsınlar ama evimin içinde uçan kaçan yürüyen bi böceğe karşıyım. Tür ayırmıyorum. Sonuç : böceksiz karıncasız bir evim var. Dışarıda üstümde gezinde tutar atarım ama öldürmem.


  • maxhoper  (04.09.14 23:41:28) 
üzülmek bende de oluyor.. buna ek olarak sanki işlerimin ters gideceğini düşünüyorum.. ama öteki türlü de hayat yaşanmaz oluyor mutfakta hamamböcekleri ve karıncalarla el ele diz dize oturamam çıldırırım..


  • defnex  (04.09.14 23:51:54) 
senin gibi adamları var ya, bulup öbücük manyağı yapmak lazım.

www.eksiduyuru.com
  • freeze  (04.09.14 23:54:11) 
Ben de üzülüyorum göz göre göre öldüremem. o yüzden bir de başkaları da öldürmesin diye durun öldürmeyin ben atarım onu dışarı diye atlıyorum hemen.
geçen gün yemekhanedeki bir eşekarısını incecik peçeteyle tutup dışarı attım bu yüzden korka korka.
Ama birkaç gecedir 2 tane sivrisinek öldürdüm. Ama nefsi müdafa gibi oldu, öldürmesem sabaha kadar uyuyamayacaktım. Çok kötü hissetmiyorum o konuda.
  • innerbliss  (04.09.14 23:55:58) 
@freeze: hahah. senin duyurunu görünce söyleyesim geldi. normalde yukarıya yazacaktım ama insanlar yadırgar diye yazmadım. tuvalette de zararsız hayvan görünce tuvalet kağıdıyla alıyorum ve dışarıya salıyorum. :)


  • m e b  (04.09.14 23:59:51) 
Cok zalim ve kati yurekliymisim, onu anladim.


  • delifaruk  (05.09.14 00:06:48) 
Arkadaslarin cevaplarini gorunce anladim ki: BEN BİR CANİYİM.

Karincalara, kelebeklere tamam da sinekleri olduruyorum ben. Sabahin altisinda sirf kara sinegin ziriltisina uyanip gebertip, sonra uyumaya devam etmisligim var. Sinegin sesinden nefret ediyorum. Kara sinek ve sivrisinek. Hic usenmeyip kalkip sinek ilaciyla yok ediyorum. Huzur doluyorum. Viz viz viz kafamin etrafinda donen, ses cikaran seyi sevemem. :( Sinirim bozuluyor hatta aglayabilirim o sinirden eger oldurmezsem. :/
  • barbara herhalde barbara manken olan  (05.09.14 00:08:19) 
şöyle bir ayrımım var.

mesela kelebek, arı bir yere girmiş dışarı çıkmaya çalışıyor. istese de orada yaşayamaz, yaşamak istemez. o zaman öldürmemeye, evden(otobüsten vb) çıkarmaya çalışıyorum.

ama eve yerleşmeye çalışan karınca, hamam böceği ya da beni yemeye çalışan sivrisineği affetmiyorum. gözünün yaşına bakmıyorum.
  • robep  (05.09.14 01:11:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.