[]

gizemli kanatlı karıncalar..

selam gece panpaları. nassınız?

olayımız şu; bir kaç hafta önce hijyenik tuvaletimde elele ilerleyen bir karınca kervanına rastladım. ev arkadaşım "öldürelim onları, hepsini yok edelim, ayem dı distroyer" falan diye saçmalamaya başlayınca inadına sahiplendim hayvanları, ellemedim, elletmedim. "takılsınlar lan ne zararı var şerefsizlerin" dedim. gel zaman git zaman alıştık birbirimize. öyle ki arada bitişiklerindeki mutfağımıza elele gelip karınlarını doyurup yine elele dönüyorlardı. ta ki 2 gün öncesine kadar.

bigün bi girdim tuvalete hiç kimse yok. bizim normal karıncalar kaybolmuş. ama böyle uçan kaçan, akrobatik olaylara giren devasa boyutlarda süfer karıncalar gelmiş. gittikçe de artıyor sayıları. biraz fazla uzattım ama merak ettiğim bunlar nereden geldi aga? bunlar dışardan geldiyse bizim beginner düzeydeki karıncalar nerede? yoksa o karıncalar transformırs hesabı birleşip diğer süfer karıncaları mı oluşturdular? yoksa metamorfoz falan mı geçirdiler? kedi burdaysa ciğer nerde?

aga bu nedir?

 
once 2 elinizi basiniza koyup "eyvah!" cekin. onlar hızlı cogalıp iyi saklanirlar. geçen yaz 2 ay misafir ettim onları. ben de sizin gibi bırak takılsınlar demistim sonrasında "heeyt! yeter ulan!" dedirttiler.


  • gozyakansakiz  (04.06.11 05:50:21) 
  • keseci  (04.06.11 06:18:00) 
kraliceyi bulup imha!!! degil ama disariya birakirsan sorun cozulur. zira zor olan kraliceye ulasmak zaten :)


  • ermanen  (04.06.11 06:18:15) 
hemen ilaçlayıp yok edin, sayıları gittikçe artacak. aynı şey başımıza geldi, o kadar çok çıkıyordu ki sabah uyanınca ilk tuvaletten gelen hafif vızıltıyı duyuyorduk. hiç vakit kaybetmeden ilaçlayın.


  • quasiromantic  (04.06.11 09:36:09) 
siz onları öldürmezseniz onlar sizi öldürür, der bir atasözü.


  • african rain  (04.06.11 10:29:51) 
bir an önce kurtulmaya bakın derim ben, çok çabuk çoğalıyorlar, her tarafa yayılıyorlar aman diyim. ben evde böcek tozu bulmuştum ondan döktüm çıktıkları yere, o şekilde kurtulmuştum.


  • isyankar tosbaga  (04.06.11 14:35:08) 
güzerahlarına tuz..sıra sıra, karınca sıradağı.

tuzu aşamıyorlar, denenmişliği var.
  • cedilla  (04.06.11 16:52:21) 
@cedilla, bunlar helanın her yerinde müdür. tüm satha tuz yaymam gerekecek.

beyler saçma gelebilir ama pişmanlık duyuyorum lan öldürürken, bişey söyleyin ki şu vicdan azabı gitsin. yoksa koyun koyuna yaşamaya mecburuz elemanlarla.
  • freeze  (04.06.11 17:22:45) 
yaşayan bir organizmayı öldürmek korkunç tabii ki ama kurtulmak lazım..atabildiğiniz kadarını dışarı atıp gerekli önlemleri alın (ilaç, tuz , vs neyse artık).


  • african rain  (05.06.11 11:02:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.