[]

Diş çektirdim acıdan ölüyordum ?

Selam.

Dikkat : YAKIN ZAMANDA DİŞ ÇEKTİRECEKLER OKUMASIN !
Şöyle ki ;

3 gün önce süt dişinde olduğunu tahmin ettiğim 2 adet kökü aldırdım.Öncesinde elbette morfin marifetiyle uyuşma sağlandı.

Velhasıl doktor 2 kökü aldı.Ama size nasıl diyeyim adam 1 dakikada canımın yarısını aldı götürdü , bu derece şiddetli acıyı bir kolum kırıldığında hissettim.Resmen gözümden yaşlar geldi.O dişin kırılmasını sökmesini filan olduğu gibi hissettim.

Şimdi neden böyle oldu beyler bayanlar ? 15 senedir diş çektirmedim ,olay bu mudur yani ?Öncesinde bu dişeler 3-5 kez iltihap yaptı bende anitbiyotik kullandım.diş çekimi öncesi doktorun isteğiyle tekrar kullandım.

Acaba uğuşma sağlanmadı mı bu yüzden ? Yoksa full beceriksiz bir doktora mı rast geldim ?

Bildiklerinizi yazarsanız sevinirim.Ziraa 1 kök kaldı ve ölesiye korkamaya başladım.

Not: kanama ner zaman geçicek bea ? nerdeyse 2 gün oldu halen kırmızı renkte tükürüyorum.

Teşekkür ettim.

 
cok dusuk olasilikla bazi insanlarda uyusma olmuyor, doktora sorsaniz daha makbule gecerdi ama...


  • ermanen  (09.07.09 20:09:22) 
Hocam doktora o sinirle "ben evde kerpetenle çeksem bu kadar acımazdı herhalde" diyebildim tek , akabinde hızla ordan uzaklaştım.Tabii o esnada dediğimi anladığını sanmam.


  • erginsak  (09.07.09 20:12:42) 
öncelikle geçmiş olsun.

ben de 2 hafta kadar önce dişimi çektirmiştim fakat artık bünyemden midir nedir bilmiyorum ama hiç bir şekilde hissetmedim bunu. sanırım acı eşiğim yüksek. sadece yarım morfin kullanarak dişim çekildi ve çekim esnasında benim de sizdeki gibi başıma gelebilecek en kötü şey geldi. dişim kırıldı! :) tam bir saate yakın üzerinde uğraşıldı. hatta sadece kök kısmı kaldığı için o bölgeyi de açıp almak zorunda kaldılar ama dediğim gibi hiç acı duymadım. hatta utanmadan "colgate ile fırçalıyorum acaba bundan mı bu kadar sağlam dişlerim var doktor bey ehehe" diyerek espri bile yaptım. diş doktorumun bana moral vermesi gerektiği yerde, ben ona moral verdim resmen. ve ilginç bir nokta daha, dişim üç köklü çıktı.

ha, bundan sonra hiç mi sızlama olmadı dersen, evet oldu derim. ama cataflam diye bir ağrı kesici kullandım sabah akşam. bunun sayesinde de her sabah oluşan ağrılardan eser kalmadı zaten.

burada dikkatimi çeken bir diğer nokta da tükürmeler ve dikiş meselesi oldu. doktorum bana kesinlikle tükürmememi önermişti ve dediği gibi de yaptım 1-2 gün. kan da olsa yutacaksın mecburen. yaranın iyileşme sürecini hızlandırıyormuş bu olay. ayrıca 3-4 tane de dikiş atıldı o bölgeye. belki seninkine dikiş atılmadığından kanaması bu kadar uzun sürmüş olabilir?

tabii benim diş çekimi esnasında baya bi operasyon yapıldığı için her ihtimale karşı antibiyotik de verilmişti bunun üstüne. her şeyi düzenli olarak uygulayınca da 1 hafta kadar sonra doğru düzgün yemek yiyebilmeye başladım bile. ağrı sızıdan eser kalmadı.

birde tam uyuşma sağlanmadı mı diye sormuşsun. o tecrübemi de aktarayım. bana morfin verildikten sonra 5 dakika kadar bekleyince sanki böyle o bölgede bi şişlik var gibi hissediyordum. ordan anlıyordum tam olarak uyuştuğunu :) fakat önceden de dediğim gibi acı eşiğimden de kaynaklanmış olabilir bu hissetmeme olayı. bünyeden bünyeye farklılık gösterebilir. diş doktorunun becereksiz olduğunu sanmıyorum çünkü bu iş biraz da şansla alakalı, bazı dişler çabuk çıkıyor, bazıları da böyle bizimki gibi uğraştırıyor. hatta küt diye ortadan kırılıyor. önemli olan, doktorun panik olmadan işine odaklanması bence. böyleyse sorun yok.

geçmiş olsun yeniden.
  • killer  (09.07.09 20:43:01) 
1_anestezinin etki etmesini beklememiş olabilir
2_bazı insanlarda uyusma daha zor oluyor ya da olmuyor(anatomik varyasyonlar vb.)
3_iğne değil de lidokain spreyle uyusma sağladıysa(ki süt dişi demişsiniz süt dişleri lidokain spreylerle sağlanan uyusuklukla da cekiliyor, kökleri belli oranda rezorbe ise) yeterli olmamıs olabilir
4_anestezi tutmamıs olabilir(yanlıs bölgeye injeksiyon vb)
5_son olarak da kök ucunda iltihabi durum bulunan dişlerde infiltratif anesteziler nadir de olsa işe yaramayabiliyor.
kalan kökü cektireceğiniz zaman eğer ağrınız olursa doktorunuza ağrınızın cok oldugunu anestezi yapıp yapamayacağını sorun.doktorunuzdan alın bilgiyi..pek cok neden var ağrı hissetmenizin, vakayı ve durumu gören kişi en doğru teshisi koyacağı için biz ne desek bos

kanama için ise sızıntı seklinde kanamanız olması normal.bölgeyi yumusak hareketlerle fırcalayın, dokuyu stimüle edecek ve iyileşmeyi hızlandıracaktır.yara bölgesinin içine birseyler kacırmayın, ilgili bölgeyi kurcalamayın, kanı yutun tükürmeyin.tükürmeniz kanamayı arttırır.kanama rahatsız ediyor ise ilgili bölgeye soğuk kompres işe yarar.içinde buz olan bir şişeyi kağıt havluya sarın 10 dakika bölgeye tutun.fazla da tutmayın soğuk yanığı olusmasın.geçmiş olsun
  • keah  (09.07.09 20:57:38 ~ 22:31:17) 
bazı çekilmelerde kılcal damar yırtılmaları oluyor. bende böyle bir durum oluşmuştu ve tampon ile kan durdurulmuştu. ağrı kesici ile de normal dünyaya geri iadem sözkonusu olmuştu. bence tez vakit doktorunuzla görüşün.


  • yedek ruh  (09.07.09 22:21:36) 
Gecmis olsun. ev arkadasim dis hekimi olmasina ragmen benim disimi cekmeyi kabul etmiyor. fobik bozukluk nedeniyle siringaya karsi allerjik reaksiyon gosteriyorum. lidokain sprey ve preanstezik medikasyon ( 2 votka +1 cin tonik) ile diş çektirebiliyorum. çektiğiniz acı diş hekiminden ziyade sizin fizyoloji (bünye?) ile ilgili olabilir.


  • mat couthon  (09.07.09 22:56:22) 
bazı insanlar geç uyuşuyor ve hatta çok zor uyuşuyor. ben de bunlardan biriyim. 2 iğne vurmuştu diş hekimi 15-20 dk beklediğim halde feci canım yanmıştı. sonra 3. iğneyi vurdu ve hiçbir şey hissetmemiştim. öyle bir şey işte. kanama ise 3-4 gün sürebilir.


  • nihilanth  (09.07.09 23:31:59) 
sigara falan içiyorsanız ağız içinde oluşan negatif basınç sebebiyle kanama devam ediyor olabilir. birkaç gün içmeyin sigara.


  • gonion  (10.07.09 02:05:02) 
Yok sigara kullanmıyorum , zaten 3. gün itibariyle kanama tamamen durdu.Bol bol dezenfekte için ağız gargarası kullanıyorum şuan.

Benim tahminim dişin kökünde iltihap kalması ile ilgili.Tamam antibiyotik kullandım ama o antibiyotiğin aynısını daha öncede 4 kez kullandım.Belki bir bağışıklık söz konusu.Morfini az verdiğindende şüpheleniyorum.2-3 sn içinde 3 yere batırdı tamam bekleyin dedi.30-40 dk. kadar bekledim.Bunların hepsi bir bütün oluşturdu herhalde.

En azından çekim öncesi bir şey batırıp "hissediyor musun?" diye sorması lazımdı.

Neyse Allah kimseye böyle bir dert vermesin..
  • erginsak  (10.07.09 10:24:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.