[]

DSLR vs Aynasız Kameralar

selamlar,

bu ikisini karşılaştıracak olursak, fark olarak şöyle bariz ne var diyebiliriz sizce? yani taşınabilirlik olarak Aynasız almak istiyorum ama vizörden bakıp çekmeyi de çok seviyorum, daha samimi ve içindeymişim gibi geliyor, sanki Aynasızla turist gibi hissedecekmişim gibi geliyor. ama daha az paraya aynı görüntü kalitesi ve özellikteki ürünü alabilecek olmak da cezbetmiyor değil. sonuçta aynasızların kendi ürün gamındaki objektif sayısı sınırlı da olsa, adaptörlerle farklı objektifleri de kullanabilirim her türlü.

mesela; birbirinin eşleniği Canon EOS 650D ile Canon EOS M arasında kalsaydınız, hangisini seçerdiniz? magic lantern özellik farklılıklarını falan da biliyorsanız hatta çok da makbule geçer :))

şimdiden şokşekkürlee

 
işin çok profesyoneli değilim fakat yaşayacağın en temel sıkıntı kadraj olacaktır. gördüğünle çektiğin arasında bir miktar da olsa fark olacaktır.


  • sos fistik olsun mu  (03.09.14 09:11:55) 
bence sizin için ideali dijital vizörlü aynasız.


  • arandur  (03.09.14 09:21:20) 
iso değerlerine bakın ve yüksek isolarda çekilmiş örnekleri kıyaslayın.


  • excespeace  (03.09.14 09:23:16) 
@ananiyimioguz, aynasızların AF performansı DSLR'ler gibi olamıyor maalesef, orada bir sıkıntı var. ama ben çok hareketli kompozisyonlar çalışan bir insan olmadım hiç. yani önceden EOS 600D'm vardı, hep landscape takıldım. dolayısıyla aynasızların o dezavantajı benim için çok sıkıntı oluşturmayacak gibi geliyor. ama vizörden bakınca daha rahat ediyorum işte, belki o huyumu da yenersem eos m tam benlik gibi duruyor ML avantajı yüzünden. ama olmazsa diğer markalara da bakıcam, fuji de aklımda.


  • loveinaflipbook  (03.09.14 10:06:12) 
Yıllarca eos 450D kullandım çalındıktan sonra iki ay önce sony a6000 aldım.

Şimdi kadraj denmiş ancak kadrajın bununla alakası yok.
Sensörle alakalıdır kadraj. Şu anda çoğu aynasız model refleks makinelerin sensörlerini kullanıyorlar.
mesela sony a6000 nikon D7100 sensörü kullanıyor.
sony 7a var o da full frame kullanıyor.
Bu nedenle burada problem yok.

+iso değerleri dslr'lara göre daha yüksek sony de 128k tabi bu değerlere çıkmak güç noise çok fazla oluyor

+hafiflik büyük avantaj her yerde kullanabiliyorsun ağırlık yaratmıyor
+tüm lensleri kullanabiliyorsun adaptörler vs oldukça geniş bir yelpaze var. Dandik lensler alıp ucuza eğlenebilirsin bile.

+image quality, mp, iso değerleri vs kağıt üzerinden çok daha iyi (sony a6000 için diyorum canon 60D ve nikon d7100 den iyi)

+aynasızlar yeni teknoloji olduğu için çok teknolojik özellikleri barındırıyor. henüz keşfedemedim ama en sık kullandığım şeylerden biri wi-fi ile telefona bağlanıp kartın içindekileri direkt internette paylaşabilmek.

- dijital vizör bazen avantaj ne çektiğini birebir görüyorsun ancak refleks makinelere alışınca başta sıkıntı yaratıyor sonra problem kalmıyor.

-makinenin ufaklığı sıkıntı fotoğrafçı moduna giremiyorsun :)

yine de fiyat / performans açısından ben oldukça memnunum. 2.el 60D veya nikon d7000 2bin tl civarına gelecekti

sıfır makine amerikadan aldırdım 1300 tl ye + lensini aldım 1500 tl ye tüm makine hazır.
  • croswell  (03.09.14 10:10:59) 
Aynasız almayın.
Kesinlik problemi var, netleme dijital olduğu için.

  • saksı  (03.09.14 10:16:09) 
ciddi sayılabilecek tek fark vizör farkı. dslr'da optik vizör var kafayı nereye çevirirseniz aynı anda görürsünüz aynasız sistemlerde ise evf (elektronik vizör) var. gecikmeler yaşayabiliyor hızlı hareket edemiyorsunuz. evfin tek avantajı pozlama sırasında fotoğrafın nasıl çıkacağını görmeniz onun dışında bana hep dezavantaj gelmiştir.

600d ve 5d mark iii kullanıyorum şu anda. gözüm de hep sony a7r ve fuji xt1'de ama benim için biraz daha zaman geçmesi gerekiyor aynasızlar için. manzara gibi hız ile ilgili sorunu olmayan şeyler çekiyorsanız hiç sorun değil ama alın aynasız güle güle kullanın.

magic lantern hiç kurmadım benim aletlere video ve timelapse için büyük avantajları var denemek lazım aslında ama benim kullandığım firmware sürümleriyle uyumsuzluk var diye biliyorum o yüzden pek kurcalamadım. ciddi anlamda video işine girmeyeceksen de pek gerek yok magic lantern kurmaya.

son olarak da kullanım rahatlığı için 650d pratiklik açısından da eos m derim.
  • argent dawn  (03.09.14 10:53:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.