[]

Çok yemek yiyen sevgili problemi?

Merhaba, erkek arkadaşım çok fazla yemek yiyor yani bundan mı sıkıntı yaptın diyeceksiniz belki bana kızacaksınız ama artık dayanamıyorum. Bu sorun yüzünden dışardan yemek yiyemiyoruz çünkü doymuyor, bazen mecburen dışardan yiyeceksek bile evde 2 yumurta pişirip 3-4 dilim ekmekle yiyor öyle çıkıyoruz. Sonra bıktım artık her gün yemek yapmaktan çünkü ertesi güne kalmıyor hiçbir şey düşünün 700 gr. etle tantuni yapıyorum 4-5 lavaşla bitiriyor hepsini, 5 de birini bile yemiyorum ben hani hiç yemesem benim payımı bile yer o derece. Ayrıca çok fazla masrafımız oluyor dışardan yemek istersek, mesela dürüm yesek 3 dürüm gelecek, porsiyonsa kesin 2 porsiyon, ekmek bol olacak gibi. İşin ilginç tarafı kilo da almıyor bi göbeği var ama yıllardır üzerine 1 gr. eklenmedi. Yemek yapmayayım diyorum masrafa dayanamıyorum, yemek yapayım diyorum ona da dayanamıyorum tezim var derslerim var işi gücü bırakıp sürekli yemek yapmam lazım doyurmak için. Yeme deyince de kızıyor ne yapayım allah aşkına bana bir yol gösterin ?




 
yesin adam tövbe tövbe, sana ne? yapma yemek istemiyorsan :)


  • rock n roll  (02.09.14 17:44:05) 
yeme deme, ama yemek de yapma. haftada 2 kere falan yemek yap.

dışarda da herkes kendi hesabını ödesin bi yerden sonra farkına varabilir sıkıntının.
  • yilki ati  (02.09.14 17:44:06) 
Surat yapıyor ama yemek yapmicam dersem de yarım saat ofluyor pufluyor, geçen gün ikimizde aç kaldık yemek yapmadım gece 3 de makarna yaptım yine evden yemeye takmış durumda. Yemesin istiyorum ben, iştah kesici falan zararsız yok mudur vereyim az yesin :D


  • beni taniyan yok bu sehirde  (02.09.14 17:46:08 ~ 17:47:07) 
kurt vardır belki ya da hipertriodi.


  • ya ben lan neyse  (02.09.14 17:46:28) 
Sevgilinizin kendisi kendine çeki düzen vermek istemediği sürece hiçbir şey yapamazsınız, boşuna uğraşmayın.


  • angelus  (02.09.14 17:46:55) 
Gidip TSH hormonunu bir ölçtürün.


  • pandispanya  (02.09.14 17:48:07) 
Pardon da böyle dürümleri üçer beşer yiyen adam kendi yediği yemeğin parasını versin niye sen ödüyorsun anlamadım. Hem oğrenciymişsin ayıptır

Evde makarna yap salçalı. Mercimek haşla koy dolaba beğenen yesin beğenmeyen ya kendisi yapar ya da parasıyla ısmarlar. Oh ne ala milletin kesesinden tantuniler dürümler
  • mea maxima culpa  (02.09.14 17:48:08) 
Yemek yapmayınca oflayıp puflamak nedir ya, sevgilisi misin sen aşçısı mı? Günde 5 kilo yemek yiyosan git kendin yap yemeğini diyemiyo musun?

Doktora gitsin bu arada, tiroid problemi olabilir. Ama adam itici yani.
  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (02.09.14 17:48:37) 
eskı sevgılım kahvaltıda 12 boyoz 1 gevrek yerdı bırkere hıc usenmedım saydım. ben yaptıkca yıyordu deli gibi. 1 haftada sırf yemek ıcın ona 500lira harcamıstım sonra bıraktım yapmayı, almadımda duzeldi.para harcamamak ıcın :) hep yapma.


  • mulaj ne la  (02.09.14 17:50:29 ~ 17:51:31) 
Kendisi veriyor parasını ya ama evlenmek istiyoruz o zaman birikim olmuyor işte ben de çalışıyorum, yüksek lisans öğrencisiyim ama ev kirası şu bu var zaten bir de üstüne bu kadar yemek masrafı hoşuma gitmiyor.


  • beni taniyan yok bu sehirde  (02.09.14 17:51:06) 
sen yemek yapmak mecburiyetinde değilsin, kendi yapsın. dolapta peynir, domates vardır, yesin otursun.


  • rock n roll  (02.09.14 17:51:33) 
o yapsın yemeği. bilmiyorsa da öğrensin.


  • biyik  (02.09.14 17:51:35) 
burda en son düşünülecek şey harcanan para. bi ayakkabı bi de kaliteli makyaj malzemesi kadar harcamıyo ya?

önemli olan sağlığı. şimdi bişey olmasa da ilerde çok sıkıntı çeker. doktora gidin bi siz.

gitmemekte diretirse de yemeğini kendi yapsın. ama dışarda yemekle aynı masraf olur.
  • seksen9  (02.09.14 17:54:48) 
@seksen9 aynen öyle oluyor geçen gün yemek yaptım gittim malzeme aldım 45 tl tuttu geldim yaptım ve bitti. Dediğin gibi damarları falan tıkanacak bu kadar yağdan etten ya korkuyorum valla.


  • beni taniyan yok bu sehirde  (02.09.14 17:58:15) 
yemek yapmak zorunda değilsin, yemek yapmadın diye dışarıdan söylemek de zorunda değilsiniz, ona kendisinin de yemek yapabileceğini söyle.


  • leadzeppelin  (02.09.14 18:00:29) 
Bi hastaligi olabilir. Eger koteol edildiyse ve hasta degilse hormonlarini oyle kabul edip haftada 2 kez 1 kazan yemek pisirerek kurtarabilirsin. Mesela benim erkek aekadasim da cok yiyor ben de sikildim her gun her gun yemek pisirmekten. Dun bol bol bulgur ve nohut pisirdim artik bir kac gun yeriz. Bazen 2 gun ust uste ayni yemegi yemek istemedigi icin disaridan soyluyor ve yemrk cope atiliyor. Bu durumda ne yapmak gerekir ben de cozemedim :p
Tavsiyem, tantuni vs yapma et cok pahali haftada 1 gun et yap onun disinda kiymali yemekler pisir. Bakliyat vs yap suyuna ekmek banacagi seyler yapip ekmekle sisir karnini:) patatesli yumurta yap ben de yerim:))

  • neira  (02.09.14 18:05:50) 
Annem babamla evlenmeden once babamin bir arkadasi anneme 'Ama o cok ekmek yer' demis. Annem de saf bir sekilde 'Ekmek bakkaldan, firindan alinir' diye dusunmus. Meger babamin memleketinde yemek yerine ekmek denirmis. Annemi mutfak disinda bir yerde gormedim. Pilavi tek seferde 1.5 paketlik yapar, her hafta 12 kilo domates alirlar eve. Yemek olmadiginda evde teror estirir babam. Bir oturusta 3-4 tabak yer. Kalp dedik, saglik dedik, 'Omur benim, istedigim gibi geberirim' dedi. Annem hep 'evlenirsen hesap bilen, sinirsiz, yemek yemeyen biriyle evlen' der. Ucunden cekti. Ama ki annem 45 yil once evlendi, devir onun devri degil artik. Ne kadari ile basa cikabilecegini, ne kadarinin senin gozunun alabilecegini hesaplayabilmek gerek. 'Yeme' demektense 'Basa cikamiyorum, ne yapsak' deyip ucuz yemek icin oneriler sunmak ve onun fikirlerini de almak daha yapici. Adam senin uzuldugunun, yoruldugunun farkinda degildir, farkinda olsa o da senin biraz daha rahat olmani ister.


  • aychovsky  (02.09.14 18:08:52) 
yapsın kendi yemeğini.

adam tantuni yapan kız bulmuş,hizmetçi niyetine kullanıyor. evlenince ayaklarını da yıkatır sana,demedi deme.
  • montauq  (02.09.14 18:12:51) 
böyle durumlarda empati yapılamıyo pek. elimizde midesi gerilmediği sürece doymayan bi insan var. hani aç mı bırakacaksın zorla?

oturup bi paket makarnayı bitiriyosa sıkıntı olabilir ama güzel güzel sebze yemeği yapsanız gönül rahatlığıyla yersiniz işte. fırına atın sebzeleri adam başı da 2-3 but koyun oh mis.

ama yemeği birlikte hazırlayın. her anında yanında olsun. ben kendi hazırladığım yemeği daha az yiyorum. yaparken gözümüz doymaya başlıyo sanırım.

küçük tabaklar kullan ve az koy. bittikçe alsın. yanında salatayı bol tut. yoğurt olsun illa ki. bunlar yağ alımını azaltmak içindi.

ama sorunun ne olduğunu anlamak için doktora gitmek şart. illa hormonal bi sorun olacak değil, psikolojik bile olabilir.
  • seksen9  (02.09.14 18:14:54 ~ 18:17:35) 
bazı erkekler öyle oluyo. benim sevgilim de çok yiyo ama kilo almıyo sadece göbeği var biraz dediğin gibi. ben onun yediği kadar yemek yesem kesinlikle obez olurdum. demek ki metabolizması hızlı yakıyo bi şekilde.

ama artık sosyal hayatını ilişkinizi etkiliyosa otur düzgünce konuş ve doktora filan da gitmesi için ikna et.
  • mrz breezy  (02.09.14 18:17:45) 
Comptrol + 1500

Bazı işler çok kolay. Yapmayacaksın yemek, yani en azından bu kadar sık bir şekilde. Ve durumu oturup bir bir anlatacaksın. Anlamadı mı? Ne uğraşacaksın ki?
  • mutlusismankedi2015  (02.09.14 18:29:35) 
Madem evlilik filan diyorsun Anne babalarımız evde hangi yemekleri yapıyorsa onları yapacaksın. Kimsenin evinde her gün bonfile biftek pahalı yemekler pişmez. Her gün dışardan yenikmez. Atalarımız işten artmaz dişten artar demiş. İktisat yapacaksınız, para biriktirecekseniz haftada bir et yiyeceksiniz

Öğrenci bütçesi ile üçer beşer homini gırtlak götüren, durmadan dışardan yemek söyleyen adama dikkat etmek gerekir. Ayağını yorganına göre uzatacaksın, yoksa müsrif düşüncesiz adamla hayat geçmez
  • mea maxima culpa  (02.09.14 18:54:48) 
ya sur onune bi kilo salcali makarnayi yesin hayvan. boyle masrafa butce mi dayanir :P yani yapacak baska bir sey yok, patatesle, makarnayla falan besleyeceksin napalim


  • beriberi  (02.09.14 18:56:09) 
can boğazdan gelir demişler. yesin adam elleşme.


  • rhan  (02.09.14 19:08:07) 
comptrole hak verir oldum nedir bu yahu bununla ömür mü geçer? hani öyle erkeği ezen tipte biri değilim ama şartları eşit olan kişilerin ev işi paylaşımları da eşit olmalı. yemek pişirmedin diye surat yapan biri sırf gelinlik giydin evlendin diye değişecek mi sanıyorsun?

bunu geçersek hesabını bilmeyen erkekle de evlilik olmaz. bir insanın iştahlı olması başka böyle bilmemne bi tarafıma yediğinin içtiğinin nerden gelip nereye gittiğini bilmeyen biri olması başka.

ayrıca yemek yaparken yanlış yapıyor olabilir misin? yani erkekler karbonhidrat olmadan doymamaya programlılar sanki. illa tantuni yapacaksan tantuni bulgurun makarnanın üstüne sos görevi görmeli yani.

ha bi de bereket diye birşey var. besmelesiz yapılan yemekten hayır gelmiyor onu bilir onu söylerim. yoksa 1 kase pirinçle yapılan pilavdan 3-4 kişi doyar yani.
  • warrior princess  (02.09.14 19:41:21) 
Bir kaç sene sonra metabolizma yavaşlayınca camış gibi şişeceğini hatırlat.


  • arnold schwarzeneger  (03.09.14 09:08:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.