[]

almışken en iyisini alayım insanı mısınız?

Mesela bir sey almaya karar veriyorum.

Tamamen atıyorum

300liralik bise begeniyorum. Forumlara bakiyorum ya 150 lira daha koy daha iyisini al diyor mesela. Gayet mantikli geliyor.

Bu sefer 450 verene kadar diyorum 600 luk modellere bakıyorum.

Bu böyle devinerek son hal sunu alıyor.

"Abi bi kere alıyosun. Ben senin yerinde olsam şunu alırım"

Diyor biri artik bin lira oluyor almak istediginiz sey.

Daha devam eder hatta bu...

Sonunda bazen almadığım oluyor bile lanet olaun deyip.

Siz ne yapıyorsunuz bu durumda?

Almışken iyisini alayim mi?
Idareten alayim da dursun mu?

 
aldigim seye gore degisir. alinirken en iyisi olmali dedigim seyler de var, 1-2 yillik idare etsin, zaten ozamana eskir/bidaha alirim dedim seyler de var.


  • she was my baby  (01.09.14 21:25:40) 
oncelikle " ucuz mal alacak kadar zengin degilim" bu dursun burada.

ama bazen sartlar degisiyor.

imac alacagim. oncelikle standart bir fiyat cikardim. sordum burafa hatta. sonra dedim bir kere alacagim ssd arti depolama falan da olsun fiyat 6 lara cikti. gozden cikardim artik ama bir de yurt disi fiyatlarina baktim resmem enayilik.

e boyle bir durumda otomatik olarak vazgectim.

ortadsyim yani. sartlar uygunsa aliyorum iyisini. degilse hic almiyorum. bekliyorum ne yapabilirim diye.
  • kutsalbok  (01.09.14 21:29:59) 
asla böyle bir şey yapmamak için marka model ihtiyacımı öncesinde belirler direkt gidip onu alırım. kafamda bir ömür biçerim o şeye ve çevreme sadece onu sorarım bu bu kadar süre dayanır mı diye eğer çoğunluk dayanır diyorsa alırım.


  • rubiks cube  (01.09.14 21:46:56) 
Almisken en iyisini alayim insaniyim ancak

Genellikle en iyisini alamadigim zamanlarda en ucuzunu alirim. Ve bu genellikle değil çoğu zaman boyle olur...
  • alpkartal  (01.09.14 21:53:32) 
alınan şeyin fonksiyonuna göre değişir bende.

belli bir müddet taşımayı-kullanmayı vs düşündüğüm ve hayati öneme sahip bir şey değilse anı kurtarmasına bakarım. uzun soluklu olarak düşünüyorsam elbette iyisi.
  • kuul  (01.09.14 22:11:07) 
Aynem boyleyim. Bence bu doyumsuzluktan,bize herseyin en iyisini hakettigimizin empoze edilmesinden,sanki hiç ölmeyecekmis gibi esyalarımızın süper kaliteli olması gerektigine inanmamızdan kaynaklanıyo. Mesela gecen sene saat aldım. git 50 tl ye de güzel saat var al kullan at di mi?oyle 30larında süper iş kadını da degilim ki iş toplantılarında havam olsun diyeyim. Yok ömürlük olacak en iyisi olacak diye baya para verip iyi bi isvec markası aldım. Su an begenmiyorum mesela sıkıldım cünkü.


  • bes  (01.09.14 22:53:26) 
çok para harcayan biri değilim ama almışken iyisini alırım.
çünkü daha ucuza aldığım şey bozulunca-yıpranınca inanılmaz sinir oluyorum.

  • zawisza  (01.09.14 23:05:49) 
@bes
İsveç'te saat üreticisi yok bildiğim kadarıyla. İsviçre olmalı yamulmuyorsam.

Ben de uzun süreli kullanacağım bir şey arıyorsam en iyisini alırım (özellikle ayakkabı ve mont giyiminde uygularım daha çok) param yetmiyorsa beklerim. İdareten bir şey alacaksam f/p oranı en yüksek şeyi almaya çalışırım.
  • ironiden anlamayan dunyasiz  (01.09.14 23:22:10) 
almadan önce internetten araştırırım en iyi hangisi diye listelere bakarım.


  • ekieki  (28.11.18 09:58:05) 
*ne siklikla kullanacagim? yilda 1 kere kamp atacak birinin 1000tl lik mat almasina gerek yok.

*durumum var mi? butun maasimi bir telefona vs. gomup disarda millete hesap kaktirmaya calisacagima orta karar alir rahat rahat takilirim.

*o alana duydugum ilgi-sevgi-ihtiyac ne durumda?
  • jimicik  (28.11.18 10:34:45) 
Değilim.


  • i m cool with that  (28.11.18 11:40:41) 
Tamamen kullanım ömrü ile alakalı. İki-üç sene kullanacağım telefona çüş kadar para veremem. Kullanacağım özellikleri belirler o özelliklere sahip uygun fiyatlısını alırım. Eve demirbaş alacağım zaman (beyaz eşya - kahverengi eşya) en iyisini almaya çalışıyorum. Ama bunun da kısıtları var. İhtiyaçlarımın en iyisini - atıyorum - Siemens en iyi şekilde karşılıyor ama bu işin zirvesi Gaggenau, orada bir duruyorum. Boyumu aşıyor çünkü. Bütçe içinde en iyi seçeneği almaya çalışıyorum diyelim.


  • SiyamkedisiZorro  (28.11.18 12:50:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.