[]

Vodafone Arena ne zaman biter?

Merhaba. Ben büyük ihtimalle 2015 Şubat'ta askere gideceğim ama buna rağmen gittim dün kombineyi aldım. Çünkü şu haliyle stad Ocak'ta biteceğe benzemiyor. Eğer 2015-2016'da açılırsa benim için mükemmel olacak yani.

İnşaattan anlayan birileri varsa soruyorum şu anki halini göz önünde bulundurursak bu stad ortalama ne zaman biter?


 
İnşaat için üç bitiş tarihi koymuşlardı. Birincisi eğer çok hızlı biterse diye sezon başıydı o kaçtı. Diğeri normal zamanda biterse diye ocak ayıydı. Ve gecikmeli biterse diye de sonuncusu Mayıs ayı.

Bence Ocak ayına yetişir.
  • canercuxy  (29.08.14 08:51:00) 
Ocak ayına rahat yetişir gibi duruyor bence de, şu 1 ayda çok ilerlediler, kaba inşaat biter bu gidişle kasım ayına.


  • Nohut Bey  (29.08.14 08:59:43) 
Seneye Ağustos'a maç oynanacak hale gelir.
Zaten Ahmet Nur Çebi de bu sezon belki son maçımızı oynarız yeni stadda demişti.

  • cakabo  (29.08.14 09:25:44) 
bu sezon yetişmez


  • merkezefendi  (29.08.14 09:26:02) 
ocak gibi kabasi bitmis olacak. daha sonra catinin getirilmesi ve gerdirilmesi islemleri var. cati uretimi yapilip biterse ocaktan itibaren gerdirme 3 aya yakin alir. catiyi da kaldirdiktan sonra zemin islemleri baslayacak. 2 ay kadar da onlar surer. Yani en iyi ihtimalle haziran 2015'te stat mac oynanmaya musait hale gelir.

dis cephe kaplama, ic dizayn, elektrik isleri ve ince isler kaba devam ederken yapilmaya devam edecek. dolayisiyla sureyi belirleyen sey kaba insaat ve cati.
  • yigitovic  (29.08.14 09:33:30) 
2015-2016'ya yetişmesi bile zor.

ocak ayına nasıl rahat yetişir diyorsunuz yahu? çatısız ve çimsiz top oynayacaksanız ocak ayına yetişir belki, bi de numaralı tribüne ihtiyaç duymuyorsanız. bu inşaat kasım ayından itibaren kağnı hızında sürecek çünkü iklim faktörü devreye girecek.
  • kamera motor  (29.08.14 09:40:16 ~ 09:41:42) 
çatı da halledilip öyle başlanılacaksa mayıs ayına zor yetişir. ekstrem şeyler yapmayacaklarsa ki çatı imalatı vinç gerektirir, o alana da koyulabilecek vinç sayısı bellidir. fazla hızlandıramazsınız inşaatı. hani öyle işçileri 10 katına çıkar inşaatı hızlandır olayı yok yani.


2015-2016 sezonuna yetişmesi mucize. çelik işinde çok çalışmadım ama inşaat mühendisiyim.
  • syozkn  (29.08.14 11:06:36 ~ 13:20:37) 
Bu gidişata göre, hızlı ve verimli çalışılırsa, ödenek problemi de yoksa 1 senesi var.
Kaba Yapı, Precast Bitecek, çatı kaldırılacak, Çatı kaplaması yapılacak, doğramalar takılacak, çatıya ses ışık sistemleri asılacak, scoreboardlar vs var, saha altyapısı yapılacak, çim ekilecek (büyük ihtimalle 4cm serme çim getirtirler Hollanda'dan) bina içi mekanik ve elektrik sistemleri var, otomasyon sistemi, ince işler, mobilya tefrişat, koltuk ray ve koltuk montajları, metal korkuluklar, çelik merdivenler, bina bilet sistemi, giriş kontrol sistemleri var, bağlantı yolları, çevre düzenleme ve demob en az 1 sene işte. optimali 2015 sonu.

Not: Stadyum planlaması yapıyorum.
  • s man chen  (29.08.14 11:32:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.