[]

İş Değiştirme Kararsızlık

x Şirketi - Maaşım Net 2480 TL (yabancı personel asistanıyım/tercüman))(9.Ayım)

Son 3-4 aydır şirket yapısı, mal insanlar, iletişim kopuklukları gibi nedenlerden dolayı hiçbir motivasyonum kalmadı. asistanlığını yaptığım kişi bu nedenlerden dolayı işten çıkıyor (çok iyi anlaştığım biri). beni kime verecekleri belli değil vs. (öncesinde de yöneticimiz bu nedenlerden dolayı işten çıktı)

y şirketi - teklif edilen maaş brüt 3500 TL - sistem brüt üzerinden - aylık 80 TL kaybım olacak yıl üzerinden hesaplanırsa. (ilk 3 ay 200 TL kayıp) eski yöneticimin asistanı olacağım. (kendisi ne kadar İK'ya bastırsa da o şirkette benim pozisyonum ilk olacağı için pek anlamamışlar, görüşmede 3000-3500 net demiştim) çalıştığı yerde bu gibi saçmalıklar olmuyor. gelişme açısından buradan daha geleceği iç açıcı. maaş artışı muallak, olabilir de olmayabilir de.

ilk tepkim "lan hem çağırıyorlar hem de daha az maaş öneriyorlar" oldu. fakat şimdi de son aylarda yaşadığım stres ve isteksizlik geliyor.

önerileriniz?

 
mutsuzsun, hiç düşünme derim.


  • koyundabeslenenyilan  (28.08.14 17:28:36) 
Kariyerinizi düşünün, gittiğiniz yerde önünüz açık mı bu çok önemli. İkincisi gittiğiniz yerdeki yöneticinizin oradaki konumu nasıl? iki ay sonra işten çıkarsa siz de ortada dımdızlak kalmayın. Bunun dışında zaten birlikte çalıştığınız kişinin yanında olacağınız için bu pozitif bir durum. Çok fazla uyum problemi yaşamazsınız. Ancak ayrıldığınız yerdeki imkanlarla gideceğiniz yerin imkanlarını iyi karşılaştırmanızı öneririm.


  • qui gon  (28.08.14 17:30:14) 
@koyundabeslenenyilan ilk bunu düşündüğümde evet mutsuzum
@qui gon konumu oldukça iyi. zaten iyi anlaştığım biri. imkanlar tamamen aynı. yani hatta konumlar bile yakın.

  • awareim  (28.08.14 17:34:18 ~ 17:35:39) 
Sanki gitmeniz daha mantıklı gibi görünüyor ama ben sizin yerinizde olsam avantajları ve dezavantajları alt alta yazar bir kaç defa incelerdim. İş değiştirmek önemli bir konu ve bulunduğunuz firmaya emeğiniz var. Bi nevi kıdem yani. Eğer bulunduğunuz yerde bir süre sonra tercüman başı olacaksanız gitmeyin derim. Ama gittiğiniz yerde ilk siz olduğunuz için belki de burada böyle bir konum yakalarsınız. Firma değiştirirken size ve kariyerinize bir şeyler katmasına dikkat edin derim ben, umarım anlatabilmişimdir.
Son olarak yanlış karar yok burda, dolayısıyla düşünün ve kararınızı verin, geriye de bakmayın.

İyi şanslar.
  • qui gon  (28.08.14 17:40:35) 
motivasyon kalmadıysa hiç düşünme. insanın sevmediği ve yapmak istemediği bir işte çalışmak zorunda kalması kadar kötü bir şey olamaz, tam bir ömür törpüsü. ücret farkı da o kadar aman aman bir şey değil, bir süre sonra kendini sevdirirsen zam da alabilirsin gayet.


  • fengari  (28.08.14 18:10:20) 
@qui gon bulundugum yerde herhangi bir unvan yukselmesi olmayacak, hep ayni pozisyon. isin ilginci orada ingilizce bilen nerdeyse yok, o yabanci yonetici ile aralarindaki tek iletisim ben olacagim ve dolayisiyla isi de iyi ogrenmek durumunda kalacagim. buna ragmen o maasi onermeleri ters gelmisti bana.

@fengari ayni seyi cok dusunuyorum.

oneriler icin tesekkurler, yeni dusuncelere de acigim.
  • awareim  (28.08.14 18:43:09) 
Hangisi evine yakin?


  • nooneatall  (28.08.14 20:13:29) 
@noonetall ayni mesafe


  • awareim  (28.08.14 20:20:57) 
%15 den aşağı oldukça maaş farkı, mutlu olmak daha önemli oluyor.


  • joe dalton  (29.08.14 11:01:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.