[]

Hukuktan anlayan arkadaşlar

ya dün problemimi anlatmıştım, bugün sizin tavsiyeleriniz lazım bana.

durum şu: www.eksiduyuru.com

özet geçmem gerekirse:

1. 4 temmuz 2014'te kardeşim adına eve SUPERONLINE ADSL bağlatıyoruz.
2. 15 ağustos 2014'te apartmana fiber gelyior ve SUPERONLINE yetkilisi 50mbit'e geçme teklifinde bulunuyor, eve gelip.
3. Ben de kabul ederiz ama kardeşim burada değil, sırf nüfus fotokopisiyle oluyorsa yapalım, diyorum.
4. Geçişn bu şekilde olacağını söyleyip benim ismimi istiyor, söylüyorum. TC kimliğimi istiyor, diyorum ki "kardeşiminkini vereyim mi onun adına internet" o da "önemli değil, arkadaşlar halledecektir zaten aynı daire olduğunuz için" diyor.
5. 16 ağustos 2014'te fiberi bağlamaya geliyorlar. Bağladıktan sonra, adsl modemi söküp alıyorlar ve sözleşmeyi çıkarıyorlar ve nüfus fotokopisi istiyorlar. Kardeşiminkini veriyorum. Sözleşme o nüfusla dolduruluyor.

6. Bu haftasonu öğreniyorum ki, bunlar ADSL'i fibere aktarmamışlar, zaten kardeşim evde yokken böyle bir işlem de yapmaları mümkün değilmiş. Bana ayrı bir fiber aboneliği açmışlar. Bayiyi aradığımda, adsl'i kapattırma cezası olarak 70tl ödeyeceğimi, kendielrinin bir hatası bulunmadığını söylüyorlar.

veriler:

- Ellerinde nüfusum yok. Hiçbir sözleşmeyi falan da imzalamadım. Buna rağmen benim adıma gidip fiber aboneliği açıyorlar. Bu sahtekarlığa girmiyor mu?

- Ben dün superonline'a şikayet ettim ama daha dönüş olmadı. Henüz ADSL'i falan da kapattırmadım çünkü ne o ADSL cezasını öderim, ne de 15 ağustostan beri işlemekte olan faturayı öderim. Onların hatası bu.

Ben şuan ne yapmalıyım arkadaşlar. Haklarım neler. Benim adıma böyle bir abonelik açma hakları var mı, böyle iş olur mu?

Dediğim gibi, onlarda nüfusum falan yok. Adımı ve tc'mi biliyorlar. Sözleşme falan imzalamadım, o akşam tüm apartmanı dolaşan superonline'cıya bilgilerimi verdim sadece. Fiber optik kampanyası sözleşmesi şuan elimde ve o sözleşmede kardeşimin bilgileri var. Onlara da kardeşimin nüfus fotokopisini verdim.

Bu superonline'dan olumlu dönüş falan alacağımı düşünmüyorum.
O yüzden sizin tavsiyeniz lazım sırasıyla nerelere müracaat edeyim ne yapayım.

 
tüketici hakem heyetine başvur


  • Aerdem  (26.08.14 09:48:54) 
Hocam hukukçu değilim ama dolandırıcılıktan savcılığa başvur bence, üstüne bir de tüketici hakem heyetine git iptal edip.


  • Nohut Bey  (26.08.14 09:51:19) 
@nohut bey,

elimdeki kardeşim adına düzenlenmiş sözleşmenin fotoğrafını çekip BTK ve superonline'a, olayları anlatan birer şikayette bulundum. kısa bir süre geri dönüş bekleyeceğim.

Eğer benden 70tl + 10 günlük ADSL faturası isterlerse, dolandırıcılıktan savcılığa başvuru yapmaya gideceğim. Tabi bu başvuruyu yapmadan önce böyle bir hakkım var mı, bir yere yürür mü bu iş diye öğrenmem lazım.

orman değil bura amk. her adını ve tc kimliğini aldığın adama (ki fotokopicide çalışan birinde, her insanın her bilgisi bolca mevcuttur) öyle taahhüt yapamazsınız.

ne sözleşmede adım var ne imzam var.
  • kamera motor  (26.08.14 09:53:58 ~ 09:54:50) 
Yok ben hepsini geçtim parasında değilim de nasıl bir o. çocuğu merak etme merak etme deyip, bilmiş bilmiş geçiştirip sonra da ayrı abonelik başlatır. Bu herif işten atılıp iyi bir dayak yese, mahkemede de 1 gün de olsa hapis cezası alsa keşke.

Bizim ülke hizmet sektöründe asla gelişemeyecek arkadaş ben onu gördüm şu an.
  • Nohut Bey  (26.08.14 10:00:08) 
halloldu konu qilit


  • kamera motor  (26.08.14 12:26:31) 
Biz de öğrenelim nasıl oldu?


  • Nohut Bey  (26.08.14 13:02:14) 
biraz önce aradı superonline, şikayetim üzerine.
kardeşimin üstüne olan adsl kapatılacak ve sadece 16 ağustosa kadar olan faturayı ödeyeceğim.

o bayideki kaşar çocuğu bilmiş ve agresif "hööö bizim hatamız yok hööö siz 70tl ceza ödüceniz hööö" diye ötüyordu telefonda. inşallah ona girmiştir 118tl.
  • kamera motor  (26.08.14 13:34:43 ~ 13:34:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.