[]

çalışırken iş görüşmesine gitmek etik midir?

çalışırken iş görüşmesine gitmek etik midir? Kaç gündür aklımda bır de olumlu gecerse müdüre nasıl anlatcam diye kıvranıyorum fikri olan var mıdır? Zor işlerin yoğun olduğu dönemde kaçmaktan utanıyorum ama bir yanda haftada 6 gün mesaisiz iyice sinirlerimi bozdu.




 
normali öyle de işe gireli 4-5 ay oldu kesin söverler arkamdan bunlar:)


  • ergen sever yazar  (26.08.14 00:38:21) 
onlar senin işlerine yaramadıgını anladıgı gün kapının önüne koymazlar mı? bence cevabı buldun


  • bes  (26.08.14 00:39:06) 
İlk işimden iki ayın sonunda, bahsettiğin yöntemle ayrıldım. Kimse de bir şey demedi. Özel sektör bu, aynı şeyi sana da yapabilir adamlar. O yüzden takılma böyle şeylere. Oluru bu çünkü.


  • trinitrotoluen  (26.08.14 00:49:03) 
iş görüşmesine gittiğini haber verdiğini düşün, yöneticin etik davranıp sana saygı duyacağını mı sanıyorsun? gidici olduğunu görüp yeni adam arar, son gününde bile bir sürü iş verir.
görüşmelerin olumsuz geçtiğini düşün, iş bulamadın. yöneticinin hep aklında gidici olduğun kalacak.

yani şirket sana etik davranamaz ki sen onlara davranasın.

hem izin aldığında zaten telafi ediyorsun veya izin kullanmış oluyorsun.

ayrıca çalışırken iş görüşmesine girmek psikolojik olarak seni çok iyi duruma sokuyor. işsizken ise umutsuz ve çaresizce beğenmediğin işe tamam diyebilme riskin var.

hiçbir firma çalışanı için fedakarlıkta bulunmaz. bu yüzden duygusal yaklaşma. nasılsa her türlü hakkı yenilen biz çalışanlar olacağız.
  • sttc  (26.08.14 01:01:58 ~ 01:02:33) 
4-5 ay fazla bile olmuş. zaten bazı işlerde işveren kendi de biliyor bir müddet sonra herkesin çıkacağını yerine birisi geliyor nasılsa diye iplemiyor


  • irsh92  (26.08.14 01:11:31) 
biraz daha rahatladım cevaplarnız için çok tesekkurler


  • ergen sever yazar  (26.08.14 01:20:06) 
Madde 27- Bildirim süreleri içinde işveren, işçiye yeni bir iş bulması için gerekli olan iş arama iznini iş saatleri içinde ve ücret kesintisi yapmadan vermeye mecburdur. İş arama izninin süresi günde iki saatten az olamaz ve işçi isterse iş arama izin saatlerini birleştirerek toplu kullanabilir. Ancak iş arama iznini toplu kullanmak isteyen işçi, bunu işten ayrılacağı günden evvelki günlere rastlatmak ve bu durumu işverene bildirmek zorundadır.
İşveren yeni iş arama iznini vermez veya eksik kullandırırsa o süreye ilişkin ücret işçiye ödenir.
İşveren, iş arama izni esnasında işçiyi çalıştırır ise işçinin izin kullanarak bir çalışma karşılığı olmaksızın alacağı ücrete ilaveten, çalıştırdığı sürenin ücretini yüzde yüz zamlı öder.


kanun bile düzenlemiş, o yüzden gayet etik bence.
  • trajikomix  (26.08.14 01:56:36) 
yasadaki madde ben çıkacam işten dedikten sonraki zamanı kapsıyor. yani ben işten çıkıcam dedikten sonraki (istifayı verdikten sonraki) zaman için günlük 2 saat iş arama hakkımız oluyor. (sanırım iki saatti)

sonuç olarak babanın şirketi değil. istedikleri kadar sövsünler. ben ayrılırken yüzüme neler neler dediler. umrumda olmadı.
  • washe  (26.08.14 08:02:22) 
Bunun etikle alakası yok. Işverenler çok mu etik bir bak bakalım kendi iş yerine!
Daha iyi şartlarda çalışmak istemek her çalışanın hakkı. Tabiki de gideceksin çalışırken iş görüşmesine. kimse kimsenin babasının oğlu değil.
Gitmezsen sen aptalsın.
Ve muhakkak istifa tek taraflı bir kurumdur. Sorgusu suali normal şartlar altında olmaz/olamaz.
Sen istifanı kanunlar çerçevesinde verirsin, kalan kısmı da kanunların dediği şekilde yürür. Haa farklı şekilde anlaşırsın iş yerinle, konuşursun edersin o ayrı.
Başarılar.
  • gece lampulu  (26.08.14 08:29:21) 
insanın içi rahat etmiyor tabii yalan söyleyip görüşmeye gidince ama 2 açıdan bak. ilki sen yalan söylemedin ve müdürünle konuştun iş arayacağını ki bu aylarca sürme ihtimali olan bir süreç, o arada adam bu gidici diye bakıp seni sallamayabilir (ki bu en iyi ihtimal) ya da işten çıkarma olayları, şirket küçülmeleri mali sıkıntılar baş gösterse ilk kovulcak sen olursun emin ol (iş bulamamış olsan da).

arkamdan sövmesinler diye yaptığın şeylerden sonra çok pişman olursun özel sektörde. tamamen bencil olup kendini düşünmen gerekli. etik olmayan şey yapacağın işleri yapmayıp arkanda iş yığını bırakarak ayrılmaktır bence.
  • merena  (26.08.14 08:52:37 ~ 15:18:38) 
aslında etik değil gibi, ama gidip adama ben iş görüşmesine gidicem diyemediğim için, anam hasta oğlan cırcır oldu, dişçiye gidicem diye yalan izin alıp gittik hepimiz. normali bu yani.

umarım istediğiniz gibi olur.
  • joe dalton  (26.08.14 09:52:25) 
haftada 6 gün mesaisiz etik oluyo da, çalışırken iş görüşmesine gitmek mi etik olmuyo? çalıştığım firmadan, 8 kişi birden istifa etti bir ay içinde... hiçbirine de, puşt, ahlaksız gözüyle bakmadı kimse. şirkete işine gelmeyen bişeyi yaptırabilir misiniz? yaptıramazsınız. kibarca reddederler. siz de işinize gelmeyen yerde çalışmayacak, işinize gelen yerde çalışacaksınız. yerinize hemen başka birini bulurlar. bu kadar naif olmayın.


  • compadrito  (26.08.14 14:02:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.