[]

izmir'de adam gibi kebap, lahmacun falan

1 yıldır izmirdeyim, ağız tadıyla ne iskender yedim, ne de lahmacun. hd vardı alsancakta, en güzel o oluyordu ama o da kapandı. lahmacundan yana şansım hiç gülmedi izmirde. döner desen zaten doğru düzgün bir şey yok. ankarada elimizi sallasak nefis şeyler buluyorduk, hem çok hem de ucuz olarak.

konyalıyı falan abartıyorlar gördüğüm kadarıyla ama cidden kötü kendileri. izmirliler kebap işinden mi anlamıyor, ben mi bulamıyorum bilemedim. nerde yiyelim?


 
iskender için göztepe'de öz gerçek bursa iskender var, mithatpaşa caddesinde.

pide-lahmacun için balçova'da dede pide vardı, itfaiyeye yakın eğer hala duruyorsa izmir'de daha güzel lahmacun yemedim ben.

kebap için şimdi aklıma bir yer gelmiyor. gelirse editlerim.
  • 111111  (25.08.14 14:16:59) 
Konyalı Ahmet usta iyidir aslında. Bir de şurayı deneyin derim. www.01adanamatbahi.com


  • teknikekip  (25.08.14 14:17:30) 
bunlar güzel duruyor, ama aynı zamanda pahalı da duruyor. daha şöyle hem öğrenci işi, hem lezzetli şeyler yok mu bu memlekette? yemin ederim her açıdan ankarayı mumla arıyorum.


  • letheavendangered  (25.08.14 14:19:26) 
@letheavendangered

Bir kebaba ne kadar verebilirsin?

3,5 TL tavuk döner (ayran dahil) satan bir yerden mi yersin yoksa o döneri 5 TL'den + Ayran toplam 7,5 TL olan yerden mi yersin?

01 Adana Matbah-ı Adana Kebap fiyatı 15 TL bence gayet makul.
  • teknikekip  (25.08.14 14:23:39) 
Kalitesi nasıldır bilmem ama Ankara'da olduğu gibi burada da Karşıyaka'da hemen o büyük cadde girişinde solda Hosta vardı. Bir bak istersen lezzet tutar belki bir ihtimal. :)


  • scaramuccia  (25.08.14 14:24:16) 
+1 scaramuccia

Ayrıca Karşıyaka Çarşı'da Sakıpağa var. Döner yemek için güzel bir yerdir.
  • teknikekip  (25.08.14 14:26:11) 
teknikekip, dediğin gibiyse fiyatlar o zaman tamam tabii.


  • letheavendangered  (25.08.14 14:26:37) 
Buca'da urfa sofrasının kebabı güzel oluyor.


  • empedokles  (25.08.14 14:26:55) 
Lezzeti ala ve kule var gaziemirde tavsiye ederim..


  • redeath  (25.08.14 14:43:51) 
Kemeraltinda ankara donercisi var.

Basmanede kelle halilin yeri

01adana iyi

Manavkuyu kanatcim iyi

Kucukpark samsun pide iyi

Hd matah degil ama forum bornovada var

Manavkuyu antepli ramazan usta
efsane

3. Sanayi nedim usta tavuk doneri efsane

4. Sanayide 44 malatya var pilav ustu doneri iyi

3. Sanayide bosnakoglu kagitta kofte

Kemeralti kofteci mehmet asim efsane

Esrefpasanin orada Üçyol civarinda kebapcilar genelde iyi

Simdi aklima gelenler bunlar.
  • bir ileti paylastim  (25.08.14 14:45:44) 
izmirliler otcul insanlar olduklari icin et isinden pek anlamiyorlar haklisin.

kucukpark'ta nar ya da koz diye bi yer vardi. lahmacun ve kebaplari fena degildir.
gene kucukparkta, buyuk parka dogru cikan caddede kose basinda biyer vardi adini hatirlayamadim simdi, sonra editlerim. kahvediyari falan oyle bi yerin karsi kosesi. iskender fena degil.

buca'da kasaplar karsisinda tombul doner var. bana cok yagli bir o kadar da kuru geliyor ama millet bayiliyor.

bir de kirciceginin pidesi fena degil. ama lahmucunu tirt.

benim denediklerim arasinda en guzelleri bunlar. hepsine fena degil dedim cunku ozellikle lahmacun isini beceremiyorlar. hamurlari cok kuru, resmen katir katir oluyor. bir de isin sirri et kalitesinde. izmirde dogal-acik alan besi pek yok, cogu kapali ciftik-yapay besi. ee oyle olunca et lezzetsiz oluyor dogal olarak.
  • nicki martin  (25.08.14 14:57:34) 
konyalılardan birinde -ustalar çok fazla hangisi hatırlamıyorum- lahmacun çok güzel. bir orada seviyorum ama denk getiremiyorum hatırlayamadığımdan.


  • iste o kavunici balik  (25.08.14 15:00:39) 
Altın Kapı
Altın Bıçak
-bu ikisi döner

Konyalı Ahmet Usta da bu kulvarda iyi bir restoran. Konya spesyalleri haricinde tandırıda güzeldir. (fırın kebabı iye geçiyor)

tabi bunların fiyatı biraz tuzlu. Baydöner biraz daha uygundur ama altın kapı gibi değildir.

bonus: söğüş yiyeyim diyorsan da çankaya kızlar ağası hanının hisar camii girişinede sağda sağda ufak bir kulube gibi bir yerde yapıyorlar. on numara oluyor. (kızlar apası kapısını karşına aldınmı sağda kalıyor)

bonus2: ciğer içinde gaziemir de ciğerci sinan var. gerçekten güzel yapıyorlar.

bonus3: pide, sakatat çorbası vs için Bostanlı'da Doyuran var.

bonus4: yok ben sucuklu, pastırmalı vs pie yerim diyorsan Ora bu işte gayet iyi. Gitmişken kendi yaptıkları Leyla tatlısı var, deneyin derim. Fena değil.

bonus5: et yemek isterseniz de Bornova Evka-3'te sema sağlık kolejinin karşısında Seçkin Et-Mangal var. Adam bu işin ustası.

bonus6: balık içinde bornova sokağının içine kulüp ali var. yıllardır gitmiyorum ama bozacağını sanmıyorum. ama yok işim sağlam olsun diyorsan ışıkkent ayakkabıcılar sitesinde çapa iye bir balıkçı var. hemen ana girişten girdiğiniz de solda kalıyor. yiyebileceğiniz en taze mevsim balıklarını orada yersiniz. bu konuda garanti veriyorum. sahibinin adı Timuçin. gidince onu bulun, genç bir arkadaş.


Çin bonusu: çin yemeği sormadın ama olurda yiyelim dersen yok china town'ı yok dragon city idi gezme, hilton'un hemen yanı başına ki çin restoranına git. hem aşçıları usta, personeli (özellikle müdürleri) çok kibar, hemde fiyatlar kabul edilebilir düzeyde.
not: gidersen kızarmış dondurma eşliğinde sıcak sake içmeyi ihmal etme.


bütün önerilerim, bizzat kendi deneyimlerim. rahatlıkla gidebilirsiniz.
  • air  (25.08.14 15:02:46 ~ 15:25:06) 
İzmir'de balık, ot, zeytinyağlı yemekler yesen en mantıklısı. Kırmızı etten anladıklarını söyleyemicem. Ama yolun Urla'ya düşerse İbrahim Usta'ya git derim. Benim İzmir'de lezzetli döner,iskender, köfte falan yediğim tek yer.
tr.foursquare.com

  • blueprints and cigarettes  (25.08.14 15:10:47) 
Bornova'da ogretmenevinin orda enra var kebab lahmacun gayer guZel kemeraltinda kofteci okan var on numara onun harici karsiyakadaki sakipaga doner fena değil ama genel olarak izmir'de malesef cok lezzetli kebab bulmak mumkun degil kendim izmirliyim dört sene Elazığ'da kaldım üniversite için orada yediğim iskenderlerin lahmacunların tadı damağımda hala en uydurdukları bile buradakilere on basar izmirde balık meze olayını yönelin derim


  • statikus  (25.08.14 15:18:55) 
bi konyalıdan iyi kötü tad alıyorum.


  • expressive  (25.08.14 15:26:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.